ضرورت اختصاص اعتبار برای تامین امنیت سایبری

خبرگزاری شبستان: معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان، بر لزوم اهمیت فضای سایبری برای مدیران تاکید کرد و افزود: جهت تحقق این مهم تخصیص اعتباری برای امنیت سایبری ضروری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، حبیب‌الله خجسته پور، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان،  امروز(23 اردیبهشت) در مراسم افتتاح مرکز پایش امنیت سایبری لرستان، با بیان اینکه سال گذشته اقدامات خوبی در حوزه سرمایه‌گذاری این حوزه صورت گرفت و امروز به بار نشسته است، اظهار داشت: زندگی بشر در طول تاریخ دچار تغییرات شده و شاهد تغییر سبک زندگی انسان‌ها هستیم.

 

وی با اشاره به موج‌های زندگی کشاورزی، صنعتی و موج انفجار اطلاعات در قرن اخیر، افزود: امنیت در هرکدام از این سبک‌ها و انواع زندگی به شیوه خاصی تعریف‌شده است.

 

خجسته پور، بابیان اینکه امنیت از واژه‌ها و اصطلاحاتی است که تغییر می‌کند، اظهار داشت: زمانی که زندگی بشر بر مبنای کشاورزی بوده به‌طورقطع امنیت به یک شیوه خاص دیگری تعریف می‌شده است و برای تأمین امنیت در آن زمان مردم از شیوه‌های خاصی استفاده می‌کرده‌اند.

 

وی بیان کرد: بعدازاینکه موج زندگی بشر به سمت موج صنعتی حرکت می‌کند و افراد از خانواده‌ها جدا می‌شوند و کارها را در کارخانه‌ها تجربه می‌کردند نوع امنیت و شیوه تأمین امنیت تغییر پیدا می‌کند.

 

خجسته پور، بابیان اینکه در موج سوم تعریف امنیت تغییر پیدا می‌کند و در زمان انفجار اطلاعات هستیم، گفت: وقتی‌که اطلاعات ذی‌قیمت می‌شود و داشتن آن به‌عنوان منبع قدرت تعریف می‌شود حذف اطلاعات می‌تواند یک موضوع ضد امنیتی باشد.

 

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان، بابیان اینکه همچنین تغییر اطلاعات و ارائه داده‌های غلط به کسی که قرار است تصمیم سازی یا تصمیم‌گیری کند نیز ضد امنیت است گفت: مواظبت کردن و مراقبت از اطلاعات دستگاه‌های مختلف الآن تبدیل به یک موضوع امنیتی شد.

 

خجسته پور، افزود: شاید در سالیان گذشته که می‌خواستند ارتباطی بین فضای سایبری و اینترنتی با امنیت برقرار کنند برای ما خیلی مأنوس نبود اما امروز ارتباط بسیار تنگاتنگی بین این دو حوزه وجود دارد و اگر می‌خواهیم امنیت مملکت خود را در درجه اول تأمین کنیم و در درجه دوم امنیت دستگاه‌ها و سازمان‌ها را تأمین کنیم چاره‌ای نداریم جز اینکه به این سمت حرکت کنیم و مرتب اطلاعات سرورهای دستگاه‌ها که ردوبدل می‌شود را پایش کنیم.

 

وی تأکید کرد: همان‌طور که لازم بوده برای تأمین امنیت فیزیکی در سطح شهرها از پایش تصویری استفاده کنیم و عده‌ای به‌صورت ۲۴ ساعته اتفاقاتی که در فضای حقیقی و فیزیکی شهرها و اطراف ادارات رخ می‌دهد را مانیتورینگ کنند در فضای سایبری نیز این پایش لازم است.

 

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان، بابیان اینکه این مانیتورینگ در کل شبانه‌روز باید صورت گیرد چراکه کسانی که قصد ضربه زدن دارند به‌طورمعمول از خلأها و لحظاتی که ممکن بوده مأموران و متصدیان در محل کار حضور نداشته باشند استفاده کنند افزود: انتظار این بوده که اهمیت کار برای مدیران دستگاه‌های اجرایی در این رابطه مطرح شود.

 

خجسته پور، بابیان اینکه دشمن امروز به شیوه سال ۵۹ و ۶۰ با ما مبارزه نمی‌کند بلکه از شیوه امروز و فضای سایبری، اطلاعات دستگاه‌ها و دستگاه‌هایی که ما داریم استفاده می‌کند افزود: این موضوع ارتباط وسیعی با مباحث پدافند غیرعامل دارد و در این زمینه باید به دنبال تعریف جایگزین باشیم و هرگاه اتفاقی برای یک فضا، محیط و ... رخ داد بتوانیم جایگزین آن را تعریف کنیم.

 

وی بابیان اینکه در بحث مدیریت بحران ما به دنبال این هستیم که واقعه رخ‌داده را بلافاصله تعمیر کنیم اما پدافند غیرعامل یک گام از مدیریت بحران جلوتر است و جانشین و جایگزین را تعریف می‌کند، گفت: در قانون بودجه نیز مشخص‌شده که دستگاه‌های اجرایی می‌توانند یک درصد از اعتبارات تملک دارایی خود را در راستای مباحث پدافند غیرعامل به‌کارگیرند که یکی از جاهایی که دستگاه‌ها مجاز هستند از این اعتبارات استفاده کنند کارهای مربوط به «آپا» و امنیت فضای سایبری است.

 

گفتنی است، امروز نخستین مرکز پایش متمرکز امنیت سایبری ادارات استانی سطح کشور، در دانشگاه لرستان افتتاح شد.


این مرکز با همکاری مشترک بین اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان، مرکز تخصصی آپا دانشگاه لرستان، استانداری لرستان و بخش خصوصی، ایجاد شده است.
 

کد خبر 705111

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha