طرح اقامتگاه‌های بوم‌گردی در ۲۱۰۰روستای گیلان اجرایی می‌شود

خبرگزاری شبستان: معاون امور کل روستایی و دهیاری‌های گیلان با بیان اینکه روستاهایی که دارای طرح هادی هستند می‌توانند از طرح بوم گردی استفاده کنند، گفت: ۲۱۰۰ روستای گیلان دارای طرح هادی هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعه‌سرا، یوسفی، معاون امور کل روستایی و دهیاری‌های استان گیلان صبح امروز (24اردیبهشت) در جلسه توجیهی دهیاران و شوراهای اسلامی روستاهای صومعه‌سرا که در مجتمع فارابی این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: حدود هفده دستگاه عمرانی و ... در روستاها خدمات دهی می‌کنند اما با این تعداد دستگاه به همراه دهیاری‌ها و شوراها نتوانسته‌ایم ماندگاری روستاییان را در روستا داشته باشیم.

 

وی افزود: این موضوع نشان از این دارد که خدمات ما کافی نیست تا جوان روستایی هم در روستا زندگی و هم بتواند از آن ارتزاق کند.

 

معاون امور کل روستایی و دهیاری‌های استان گیلان با بیان اینکه یکی از کارهایی که عملا می‌تواند در پایداری روستاییان در روستا موثر باشد اشتغال است، گفت: اشتغال روستایی و تاثیر آن بر توسعه شهرها از اهمیت زیادی  برخوردار است.

 

یوسفی تصریح کرد: در این راستا دولت از ذخیره ملی ارزی، یک و نیم میلیارد دلار را برای اشتغال روستایی اختصاص داده که سهم استان گیلان از این اعتبار بین 300 تا 400 میلیارد تومان است.

 

وی با بیان اینکه استاندار گیلان با توجه به تحقیقاتی که در این استان داشته 70 درصد مبلغ مذکور را به حوزه گردشگری روستایی در زمینه بوم‌گردی تعلق داده است، خاطرنشان کرد: بسیاری از مسافران در روستاها متمرکز می‌شوند زیرا آثار باستانی، مذهبی و همه مواهب طبیعی در روستاها قرار دارد.

 

معاون امور کل روستایی و دهیاری‌های استان گیلان با اشاره به طرح توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی، اظهار کرد: این طرح در استان بوده اما ما می‌خواهیم این طرح را توسعه و ساماندهی کنیم.

 

طرح بوم‌گردی یک طرح توسعه اقامتگاهی داخل روستا است

یوسفی با بیان اینکه طرح بوم‌گردی یک طرح توسعه اقامتگاهی داخل روستا است، افزود: تفاوت اقامتگاه‌های بوم‌گردی با ویلا و مسافرکاشانه در این است که در ویلاها و مسافرکاشانه کلید منزل به مسافر تعلق می‌گیرد اما در اقامتگاه‌های بوم گردی خانواده و افراد در کنار مسافران حضور دارند و زندگی روازنه خود را می‌گذرانند.

 

وی گفت: در طرح بوم گردی مسافران در چند روزی که اقامت دارند همراه با خانواده روستایی زندگی در روستا را لمس می‌کند و این سبب انتقال روش سنتی زندگی روستایی به مسافران و گردشگران می‌شود.

 

معاون امور کل روستایی و دهیاری‌های استان گیلان با اشاره به اینکه یکی از آیتم‌ها در طرح بوم‌گردی ایجاد اشتغال است، تصریح کرد: با این کار مشکل اشتغال در روستاها رفع نمی‌شود اما گوشه‌ای از آن را حل می‌کند.

 

یوسفی با بیان اینکه در شهرستان صومعه‌سرا دو اقامتگاه بومی در صوفیانده و سیاه درویشان احداث شده است، خاطرنشان کرد: 80 واحد اقامتگاه بوم گردی که سازه سنتی است در این استان اجرایی شده است.

 

وی با بیان اینکه روستاهایی که دارای طرح هادی هستند می‌توانند از این طرح برخوردار باشند، اظهار کرد: 2 هزار و 100 روستای گیلان دارای طرح هادی هستند.

 

در آمد پایدار روستاییان از مزایای بوم گردی است

در ادامه مهندس اولیایی، معاون فرماندار صومعه‌سرا با بیان اینکه از سال 1994 میلادی در دنیا سمینار بین المللی بوم گردی  کلید خورد و از آنجا به این بحث پرداخته شد، افزود: دراین سمینار قرار شد کشورهایی که این ظرفیت را دارند به سایر کشورها معرفی شوند.

 

وی با بیان اینکه بسیاری از کشورها از ما پیشی گرفتند و موفق هم هستند، گفت: بسیاری از این کشورها از نظر درآمدی از نفت هم جلو زده‌اند.

 

معاون فرماندار صومعه‌سرا با بیان اینکه ایران یک کشور بکر و دارای مواهب طبیعی و تاریخی است، تصریح کرد: اقامتگاه‌های بوم گردی را باید در مناطق طبیعی و بومی احداث کرد.

 

اولیایی با بیان اینکه در آمد پایدار روستاییان از مزایای بوم گردی است، خاطرنشان کرد: فرهنگ سنتی و بومی باید حفظ شود و دوست نداریم تعریف جدیدی را در اقامتگاه‌های بوم گردی تعریف کنیم.

کد خبر 705304

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha