جامعه بدون موزه جامعه آلزایمرزده است

خبرگزاری شبستان: مدیر کل امور موزه ها و اموال تاریخی با اشاره به اینکه جامعه بدون موزه دچار آلزایمر می شود، گفت: موزه ها به دلیل نیاز اجتماعی شکل می گیرند.

 

 

به گزارش خبرنگار شبستان، کارگر، مدیر کل امور موزه ها و اموال تاریخی در گرامیداشت روز جهانی موزه ها که در موزه ملی ایران برگزار شد، گفت: موزه ارکان فرهنگی هر جامعه و معیاری برای توسعه است.

 

وی با بیان اینکه در بسیاری از جوامع تعداد و تنوع موزه ها از مولفه های توسعه محسوب می شود، افزود: اگر موزه ها در زندگی انسان به وجود نمی آمدند بسیاری از علومی که جامعه بشری امروز خلق می کند، وجود نمی داشت.

 

وی با بیان اینکه جامعه متنوع فرهنگی را بدون حضور موزه ها نمی توانستیم داشته باشیم، خاطرنشان کرد: جامعه نیز همانند انسان دارای روح است و همانطور که انسان دچار بیماری فراموشی نمی تواند هیچ نقش و تاثیرگذاری داشته باشد جامعه بدون موزه نیز دچار آلزایمر خواهد شد.

 

کارگر با بیان اینکه یادآوری تجربه های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، معماری از دستاوردها و بزرگترین کارکرد موزه است، گفت: البته باید موزه ها منطبق بر واقعیت باشند چرا که در صورت عدم تطابق با واقعیت جامعه دچار فاجعه خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه بسیاری از موزه ها به صورت خودجوش و به خاطر نیاز اجتماعی شکل می گیرند، گفت: امروز بدون آنکه نیاز جدی به حمایت دولت داشته باشیم موزه ها در حال شکل گیری هستند چرا که آحاد جامعه این حس را دارند که باید در جهت حفظ هویت خود تلاش کنند.

 

کارگر با اشاره به رشد 120 درصدی موزه های خصوصی گفت: این آغاز یک حرکت عمومی است برای بیان هویت ها و چیستی هر تشکل، گروه و انسانی که راه درست رسیدن به آن ایجاد موزه است.

 

وی موزه را پاسخی به نیاز جاودانگی عنوان کرد و افزود: امیدواریم طی 4 سال آینده ایجاد و افتتاح هزارمین موزه را در ایران جشن بگیریم.

 

در ادامه، محیط طباطبایی، رییس کمیته موزه های ایران با اشاره به شعار ایکوم گفت: ارتباطات خلاق و نوین موزه ها با استفاده از تکنولوژی و توسط ارتباطات بسیاری از مشکلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را حل می کند.

 

رییس ایکوم ایران با بیان اینکه موزه ها می توانند از مشکلات سیاسی، اقتصادی که مانع همکاری می شود، عبور کرده و رابط بین کشورها باشند، گفت: پدیده نوین شیوه های جدید ارتباطات می تواند فعالیت های موزه ای را فعال تر کند.  

 

محیط طباطبایی با اشاره به ضرورت بکارگیری موزه مجازی گفت: در دوره موزه داری نوین تعاریف جدیدتری از موزه تهیه و اعلام شده است و آخرین تعریف مربوط به سال 2007 میلادی است که این تعریف نیز در حال تغییر است.

 

وی با بیان اینکه تعریف موزه به اجتماعی تر شدن موزه ها برمی گردد، افزود: در تعریف نوین از موزه به نقش موزه در توسعه و تعاملات اجتماعی پرداخته می شود که اندیشه و تفکر انسان را حفاظت می کند و سعی در شناساندن و معرفی آن را دارد.

کد خبر 705665

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha