به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست تشریح بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران پیش از ظهر امروز سه شنبه 25 اردیبهشت با حضور علی محمد زارع، رییس موزه هنرهای معاصر، مجید ملانوروزی مدیر کل دفتر تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسعود معمار رییس اداره نظارت بر طرح های عمران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد طالبی نژاد، مشاور طرح، محسن عقابی، مجری طرح و حسن نوفرستی مدیر روابط عمومی موزه در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
در این نشست احمد طالبی نژاد، مشاور طرح گفت: اولین چیزی که در مورد موزه معاصر باید به آن توجه کرد این است که بنای معاصر است و 40 سال از عمر آن نمی گذرد و برخورد با این بنای معاصر هم ساده و هم پیچیده است و اثر تاریخی نیست و با سبکی مدرن ساخته شده است کافی است زبان آن را بفهمیم و ساختار آن را درک کنیم و بر اساس آن کار را انجام دهیم، در این سال ها چیزی به در و دیواره این بنا الحاق شده است که باید آنها را پاک کنیم. یک سری نواقص فنی مثل رطوبت است باید این را رفع کرد این بنا مسئله جدی ندارد و بنا پابرجاست و مشکلات جزیی دارد مثل لوله آب که پوسیده شده و باید عوض شود.
وی افزود: در زمان هایی کارهای عجولانه ای در این بنا شده است، بام بنا باید برداشته شود تا ما به عمق عایق رطوبتی برسیم تا بازسازی دقیق انجام شود که در مقابل رطوبت و حرارت مقاوم شود؛ باید به اصالت بنا توجه کنیم، باید اصالت بنا را به آن توجه کنیم و تمام الحاقات را هم رفع کنیم.
احمد طالبی نژاد خاطر نشان کرد: ساماندهی در این سال ها در موزه هنرهای معاصر بر اساس نیاز بوده و هر جایی به یک کاری اختصاص داده شده اما این باید برداشته شود و این باید به زبان بنا برگردد که هر بخش به چه اختصاص داشته باشد.
مشاور طرح با بیان اینکه یکی از کارهای اصلی ما در موزه هنرهای معاصر ساماندهی است، اظهار کرد: ساماندهی در گالری انجام نمی شود چون ماموریت آنها مشخص است ساماندهی در گنجینه، پشتیانی و اداری صورت می گیرد. بنا به شکل اول برمی گردد و تغییر نمی کند الحاقات جدید برداشته می شود.
مشاور طرح بازسازی از افزایش فضای گنجینه موزه خبر داد و گفت: در روند بازسازی موزه هنرهای معاصر فضای گنجینه حداکثر 50 درصد افزایش پیدا می کند و اگر بیش از آن نیاز باشد باید جای دیگری باشد ظرفیت اینجا بیش از این نیست و این ساماندهی می شود و با سیستم جدید و پیشرفته آثار نگهداری خواهند شد.
احمد طالبی نژاد درباره افزایش ظرفیت گنجینه موزه هنرهای معاصر اظهار کرد: ظرفیت همین ساختمان است، بعید است که به 5 درصد برسد اگر بخواهیم فکری کنیم باید به جایی غیر از اینجا فکر کنیم و کارفرمای موزه هم در گذشته به همین فکر بوده است با کمک ساماندهی ظرفیت گنجینه را افزایش می دهیم و ایمنی را تضمین می کنیم.
مشاور طرح تصریح کرد: ما در روند بازسازی موزه هیچ دیواری را خراب نمی کنیم، تمام الحاقات را برمی داریم وقتی الحاقات را برداریم فضا بزرگتر می شود.
نظر شما