به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، حسن افراخته، رئیس انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ایران امروز ( 27 اردیبهشت) در سی و چهارمین نشست ماهیانه توسعه پیش نیازهای فعالیت های مولد اظهارکرد: مطالعات صورت گرفته در شیوه محصولات کشاورزی در کشور و گیلان تسلط بر شیوه سنتی است.
وی با بیان اینکه شیوه سنتی دارای بهره وری پایین است گفت: شیوه های سنتی بدون توجه به محیط زیست و نبود درآمد کافی و خدمات اقتصادی مورد نیاز، موجبات جمعیت گریزی در روستاها را فراهم کرده است.
افراخته با تاکید بر اینکه خلاقیت و نوآوری رکن رسیدن به توسعه پایدار در هر جامعه ای شمرده می شود، اذعان کرد: گیلان دارای ظرفیت های بالای تولید انواع محصولات کشاورزی است، علی رغم تلاش های صورت گرفته در گیلان اما نتیجه مطلوبی را در بر نداشته است.
رئیس انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ایران افزود: با توجه به راهکارهای تدوین شده در برنامه ششم دولت، توجه به توسعه و ارتقاء ظرفیتها در مناطق مختلف کشور مورد توجه قرار دارد.
وی ادامه داد: گیلان دارای مزارع و باغات چای و دیگر تولیدات کشاورزی و باغی است، که با توجه به این ظرفیت ها و حمایت از تولیدکنندگان می توان اقتصاد گیلان را تغییر داد.
افراخته به تغییر کاربری های کشاورزی در گیلان اشاره و خاطر نشان کرد: متاسفانه در گذشته گیلان دارای 30 هکتار باغ چای بود که اکنون به 19 هکتار تغییر کاربری یافته است، در حال حاضر با وجود نعمت چای در شمال کشور، 70 درصد چای کشور وارد می شود.
رئیس انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ایران با تاکید براینکه محصولات تولیدی گیلان رو به کاهش است، تصریح کرد: باغات توت گیلان که برای تولید ابریشم بهره گرفته می شد به کلی در این استان نابود شده و این صنعت که قبل از برداشت برنج کمک حال کشاورزان بود امروزه به فراموشی سپرده شده است.
وی ادامه داد: کاربری های برنج نیز تبدیل به کاربری مسکونی و تجاری در استان شده است.
افراخته اذعان کرد: برخی از دولتیها در جامعه امروزه همواره از خصوصی سازی صحبت می کنند، اما در طول خدمت انقلاب از حوزه دولتی خارج نشده اند، این افراد موجب تفکر فرد گرایی در جامعه شده اند.
افراخته افزود: با افزایش تورم بهای اجاره مسکن در شهرهای بزرگ 71 برابر و قیمت مسکن 96 برابر و نرخ خرید زمین 117 برابر شده است.
رئیس انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ایران با بیان اینکه حمایت از مصرف کننده در جامعه از جایگاه مطلوبی برخوردار نیست، خاطرنشان کرد: آموزش افزایش آگاهی تکلیف مردم باید در جامعه نهادینه شود مردم باید از حقوق شهروند آگاه بوده و این عامل باعث تقویت کیفیت محصولات و ذخیره دانش در تولید کنندگان خواهد شد.
وی به صنعت گردشگری پرداخت و گفت: صنعت گردشگری بدون خلاقیت و نوآوری و برنامه ریزی در گیلان هیچ گونه منفعتی نخواهد داشت، تولیدات مدرن و دولت توسعه گرا تنها راه چاره حل مشکلات کشور و جامعه است.
افراخته با تاکید بر اینکه جامعه باید از دولت مطالبه گری کند تصریح کرد: اقتصاد در دنیای امروز متشکل از جامعه و سیاست است، توسعه تولید نیازمند پشتوانه قوی است.
رئیس انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ایران اظهار کرد: خسارت زدن به سرمایه های جامعه از جمله تولیدات و محصولات کشاورزی مخرب تر از جنگ های سخت است.
نظر شما