حجت الاسلام مهدی یوسفیان، کارشناس مرکز تخصصی مهدویت قم با اشاره به جایگاه مساجد در ترویج سبک زندگی منتظرانه و اثرگذاری این پایگاه در تربیت منتظران و مهدی یاوران به خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان گفت: مساجد از اماکن بسیار مهم در منظومه معرفتی اسلام اند و همواره از آنها به عنوان پایگاه اسلام نام برده می شود، با نگاه به سیره نبی مکرم اسلام (ص) می بینیم که ایشان پس از هجرت به مدینه، در نخستین اقدام ساخت مسجد را مدنظر قرار داددند که این نقش مهم این نهاد دینی را بیش از پیش آشکار می کند.
وی تصریح کرد: اگرچه در زمین ساختمان ها و بناهای بسیاری با اهداف مشخص همچون تجارت، مداوا، تفریح و آموزش ساخته می شود، اما مسجد مکانی است که فلسفه وجودی آن برای عبادت و راز و نیاز با خدا و تواضع و فروتنی در مقابل درگاه احدیت بنا شده و توصیه های بسیاری در اسلام در مورد ثواب حضور در مساجد بیان شده است، زیرا در مسجد پیوند انسان با خدا مستحکم می شود.
حجت الاسلام یوسفیان با اشاره به آیه 59 سوره مبارکه نساء «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ ...»، «ای اهل ایمان، فرمان خدا و رسول و فرمانداران (از طرف خدا و رسول) که از خود شما هستند اطاعت کنید،»، اظهار کرد: خداوند حرکت بندگان به سوی خود را بی برنامه رها نکرده است بلکه برای این مسیر هادیانی قرار داده تا آدمی را مدیریت کنند.
کارشناس مرکز تخصصی مهدویت قم تاکید کرد: ولایت خدا در زمین با پذیرش ولایت پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) از سوی بندگان ممکن می شود. بنابر این، لازم است فضای عبودیت و بندگی حاکم بر مساجد با حضرت حجت(عج) پیوند داشته باشد، و ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای منتظران است تا از طریق مسجد با امام عصر(عج) انس و الفت بیابد.
حجت الاسلام یوسفیان با اشاره به جایگاه مساجد در عصر ظهور بیان کرد: در روایات آمده است که حضرت مهدی(عج) در دوران ظهور به دو شیوه محتوایی و شکلی مساجد را مورد توجه قرار می دهند، از نظر شکلی مساجد به اندازه نیاز و با شکلی که متناسب با فضای عبودیت است، ساخته می شود تا خدا در آنها خالصانه پرستش شود.
وی اضافه کرد: از نظر محتوایی نیز در دولت کریمه امام عصر(عج)، مسجد مرکزی برای تعلیم و تعلم و آموزش قرآن کریم و احکام دین با همان محتوای ارایه شده از سوی خدا و اولیای الهی است. علاوه بر این، امام زمان (عج) در محل اداره حکومت به سیره پیامبر (ص) و امیرالمومنین امام علی(ع) عمل خواهند کرد و در مسجد کوفه حکومت را اداره می کنند.
کارشناس مرکز تخصصی مهدویت قم در ادامه تاکید کرد: با توجه به اینکه مسجد در دولت كريمه مهدوی، مركز حکومت و سكونت حضرت حجت(عج) است، در دوران غیبت هم مسجد باید پايگاه اصلي آموزش و تربيت منتظران باشد؛ یعنی مساجد باید برای ظهور کادرسازی کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز مساجد به عنوان پایگاه فکری، اعتقادی و فرهنگی مطرح هستند، بنابر این، می توانند بهترین مراکز برای تربیت مهدی یاوران باشند که در دوران ظهور حضرت مهدی(عج) هم ایشان را همراهی کنند.
نظر شما