مرد تنهای دولت/حصر اقتصادی سیف از آمریکا تا بهارستان

خبرگزاری شبستان: یورش های داخلی و خارجی علیه سیف همچنان ادامه دارد و او در میان این حملات سیاسی محاصره شده و به نظر می رسد رئیس جمهور تنها حامی رئیس کل بانک مرکزی است و باید دید چه زمانی این فضا بر دیدگاه روحانی نیز تاثیرگذار خواهد بود.

خبرگزاری شبستان - زیر گروه دولت: اتو کشیده و مبادی آداب است و چنان فروتنانه پاسخ همه را می دهد که اگر در خیابان او را ببینید شاید نتوانید حدس بزنید که مسئولیت نظام پولی و بانکی کشور را برعهده دارد اما این روزها بختش او را یاری نمی کند تا جایی که از آمریکا گرفته تا بهارستان تهران همه قصد تحریم او را دارند. ولی الله سیف نامی آشنا برای ایرانیان داخل و خارج است و روزی نیست که خبری از او در رسانه ها منتشر نشود یا به نقل از او یا علیه او.

 

سیف که از سال ۹۲ توانست اعتماد روحانی را برای رسیدن به ریاست کل بانک مرکزی جلب کند حالا پس از ۶ سال تلاش بی وقفه (به گفته خودش) روزگار سختی را سپری می کند. پس از آن که موسسه اعتباری کاسپین نتوانست تمام مطالبات و انتظارات مالباختگان موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز از دولت قبل را برآورده کند در تجمعات تمرکز گلایه ها به سمت ولی الله سیف بوده و حتی کاریکاتورهایی از چهره او در دست این مالباختگان دیده شده است.

 

همچنین افت ناگهانی ارزش پول ملی ایران در مقابل دلار و افزایش افسارگسیخته و جهشی قیمت ارز در اواخر سال 1396، انتقادات گسترده ای را نسبت به وی برانگیخت و در این میان اینکه اعضای خانواده ولی الله سیف مقیم خارج از کشور بوده و از فشارهای اقتصادی داخل ایران، متاثر نمی شوند مورد توجه رسانه ها قرار گرفت و از سویی دیگر هم تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه ای از رئیس جمهور خواسته بودند که سیف از ریاست کل بانک مرکزی استعفا دهد و علاوه براین در جریان سخنرانی سیف در مجلس در اوایل اردیبهشت، نمایندگان دور وی حلقه زدند و شعار استعفا سر دادند البته او هم بیکار ننشسته و گفته شده که از ۵ نماینده مجلس شکایت کرده است.

 

اما نامه ای که این نمایندگان به رئیس جمهور دادند با اقدام عملی و واکنش مثبتی از سوی روحانی و سیف مواجه نشد و به همین دلیل برخی رسانه ها در دو هفته گذشته جریان سازی خبری مبنی بر استعفای سیف منتشر کردند که در نهایت با تکذیب او مواجه شد.

 

همه این یورش ها به سمت ولی الله سیف در داخل در حالی انجام می شود که ترامپ هم چشم دیدن او را ندارد و در جدیدترین تحریم ها پس از خروج آمریکا از برجام رئیس کل بانک مرکزی کشورمان از سوی وزارت خزانه داری ایالات متحده تحریم شد.

 

این روزگار سخت معمولا زمانی در کشور متوجه مسئولی می شود که ساختار مشکل داشته و کسی به داد ساختار ها نمی رسد و قربانی کردن مسئول اولین نکته ای است که به اذهان می رسد.

 

البته سیف گویا پیش از این هم تجربه این روزگار سخت را در برهه ای داشته است. او در دوره ریاست بر بانک صادرات در دهه ۷۰ به دلیل اختلاس معروف آن دهه مورد انتقاد قرار گرفت. اختلاس ۱۲۳ میلیارد تومانی در بانک صادرات در سال ۱۳۷۴ است که در جریان آن فاضل خداداد و مرتضی رفیق دوست به برداشت غیرقانونی از منابع بانکی متهم شدند.

 

مطلب دیگر این است که نباید نکاتی را فراموش کرد. نباید از اذهان خارج کرد که سیف در دوران مدیریت خود دستاوردهایی نیز داشته است. در دوران ریاست وی بر بانک مرکزی نرخ تورم مهار شده و از 40 درصد به 9.6 درصد رسیده است. میزان وام های بازپرداخت نشده با 15 درصد کاهش به 26.6 میلیارد دلار رسیده و هم اکنون حدود 11 درصد کل وام های اعطایی را شامل می شود.

 

پریسا رهنما

 

 

 

 

کد خبر 706396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha