به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه قزوین، آیت الله عبدالکریم عابدینی در جلسه تفسیر قرآن کریم در مسجد امام خمینی (ره) قزوین در تفسیر آیاتی از سوره «شعرا» اظهار کرد: یاران موسی (ع) درحال فرار از فرعون به رود نیل رسیدند و بین دریا و لشگریان فرعون محاصره شده بودند که به پیامبر خود گفتند کار ما تمام شد و دستگیر خواهیم شد، در نگاه انسانی سخن قوم موسی درست بود اما همیشه نگاه پیامبران الهی راهگشاست.
وی ادامه داد: در آن شرایط بحرانی که قوم بنی اسرائیل قرار گرفته بودند حضرت موسی فرمود، «خدای من با من است و ما را هدایت می کند»، زمانی که قوم موسی کنار دریا گرفتار فرعون شده بودند، این پیامبر الهی فرمود خداوند راهی را برای ما قرار می دهد، خداوند به موسی(ع) وحی کرد عصای خود را به دریا بزن و از دریا عبور کن، با این دستور الهی موسی و قومش به سلامت از دریا گذشتند و فرعون و همراهانش در پشت سر آنها غرق شدند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با اشاره به داستان حضرت موسی(ع) در سوره بقره افزود: زمانی که این پیامبر الهی برای قومش طلب آب کرد خداوند فرمود عصای خود را به سنگ بزن ۱۲چشمه از میان سنگ به جوشش می آید و شما سیراب می شوید، از این آیات می توان فهمید عصای حضرت موسی (ع) قابلیت های زیادی داشته است.
وی اعلام کرد: کسانی که به مکه تشریف برده اند، می دانند که یکی از ایراداتی که وهابیان از ما می گیرند این است که چرا شما اهل توسل به پیامبر اسلام (ص) و ائمه(ع) هستید این شرک است باید دعاهای خود را از خدا بخواهید، در صورتی که خداوند در آیه ۳۵ مائده می فرماید؛ برای ارتباط با من دنبال وسیله باشید و در روایت هم تاکید شده اهل بیت (ع) وسیله بین بندگان و خداوند هستند.
آیت الله عابدینی بیان کرد: اگر خداوند در یک عصای چوبی که متعلق به حضرت موسی(ع) خاصیت و معجزه بزرگی قرار داده است، این موضوع خیلی نمک نشناسی، بی ادبی و بی معرفتی است که بگوییم این عصا اینقدر خاصیت دارد اما پیامبر(ص) توانایی ندارد، از عصا معجزه برمی آید اما از ائمه (ع) برنمی آید، باید مراقب باشیم که فریفته سخنان بیهوده نشویم.
وی تأکید کرد: داستان عبور قوم موسی (ع) از دریا نشان داد حتی کسانی که همراهی لازم را با رهبر و پیامبر خود نداشتند و پای آنها می لغزد اما در ادامه مسیر به صحبت های رهبر خود گوش دهند، نجات پیدا می کنند، شفاعت امامان (ع) هم همین معنا را دارد یعنی حتی با لغزش هایی که داریم اگر دستمان در دست ائمه باشد ما را نجات می دهند.
مفسر قرآن و نهج البلاغه گفت: خداوند بندگان خود را از خود به حساب می آورد و کافران را بیگانه و غریبه می نامد، در این داستان موسی و یارانش دوستان خدا و فرعون و سپاهیانش غریبه گان معرفی شده اند، خداوند داستان حضرت موسی (ع) را نشانه خداشناسی می داند و می گوید؛ اما اکثر مردم ایمان نمی آوردند و فقط اندکی از مردم درک می کنند.
وی با اشاره به آیات بعدی سوره «شعرا» که به داستان حضرت ابراهیم (ع) می پردازد، عنوان کرد: در این سوره خداوند می فرماید؛ ای پیامبر ما، آیات مربوط به ابراهیم را برای مردم ما تلاوت کن و بگو ابراهیم به عمو و قومش گفت چرا بت ها و خورشید و ماه و ستارگان را می پرستید؟ آیا زمانی که دعا می کنید این بت ها صدای شما را می شنوند؟ آیا این بت ها به شما منفعت می رسانند و مشکلات شما را حل می کنند؟ با این سوالات قوم ابراهیم جوابی برای وی نداشتند.
آیت الله عابدینی توضیح داد: قوم ابراهیم (ع) در پاسخ به دلیل بت پرستی خود گفتند، اجداد ما این کار را می کردند و ما هم این راه را ادامه می دهیم، متأسفانه امروز هم شاهدیم عده ای با تقلید از گذشتگان خود به کارهای بی ثمری مشغول هستند و این منطق مشرکان است که چون کاری را گذشتگان انجام می دادند ما هم انجام می دهیم.
وی عنوان کرد: آیا تا به حال فکر کرده ایم برخی فرهنگ های بی منطقی که گذشتگان ما انجام می دادند هیچ فرهنگ و آورده ای برای ما ندارد؟ چرا باید وقت خود را با این فرهنگ ها تلف کنیم؟ خداوند ما را آفریده و لطف همیشگی نسبت به ما دارد، آب و نانی هم برای ما قرار داده تا تشنگی و گرسنگی ما برطرف شود، البته اثرات رفع این تشنگی و گرسنگی به واسطه لطف خداست نه نان و آب؛ شفای بیماری ها هم نزد خداست و طبیبان واسطه این درمان هستند.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: این آیات به ما امید می دهد که مرگ پایان زندگی انسان نیست بلکه آغاز حیات دیگری است، ما از رحم مادر به رحم دنیا آمدیم و با مرگ از رحم دنیا به رحم عالم برزخ می رویم، پس نباید ناراحت باشیم.
وی اضافه کرد: ما در رحم دنیا نباید برای خودمان مشکل ایجاد کنیم، مثلا ما با اعمالی که در دنیا انجام می دهیم نابینا و ناشنوا و لال محشور می شویم، چشمی که در دنیا حق و باطل، جنایت های صهیونیست ها و امریکا، برکات پیامبر(ص) و آل پیامبر(ع) را نبیند در قیامت کور محشور خواهد شد.
آیت الله عابدینی یادآور شد: ما باید در دنیا به گونه ای رفتار کنیم که ولادت ما در آخرت، ولادتی افتخارآمیز باشد و خداوند خطاهای ما را ببخشد و ما را با صالحین همنشین کند.
نظر شما