موزه هنرهای معاصر دوم ایران را بهتر بشناسید

موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان را باید موزه هنرهای معاصر دوم ایران نامید؛ موزه ای با گنجینه ارزشمند از آثار هنرمندان معاصر داخل وخارج که گرچه قطب تجسمی شرق کشور است به درستی معرفی نشده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «کرمان» شهری کویری است که دیار کریمان خوانده می شود؛ جاذبه های گردشگری و تاریخی این شهراگرچه بیشمار است اما اگر گذرتان به این شهر افتاد و علاقه ای به آثار هنری ایران و جهان داشتید سری به موزه هنرهای معاصر صنعتی به این شهر بزنید موزه ای که در باغی دلگشا بنا شده است  و گنجینه ای از بی نظیرترین و مشهورترین آثار هنری از نقاشی، خطاطی، مجسمه، پته و فرش کرمان را در خود جای داده است.

 

بنای موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان تغییر شکل یافته پرورشگاه صنعتی است که در سال 1318 به همت «حاج اکبر صنعتی زاده» برای نگهداری از کودکان بی سرپرست ساخته شده است، با انتقال کودکان به ساختمانی جدید در سال 1356 این مکان برای نگهداری و نمایش آثار سیدعلی اکبر صنعتی از پرورش یافتگان پرورشگاه صنعتی و همچنین دیگر هنرمندان به نام ایران و جهان به موزه تبدیل شد؛ فاز دوم موزه در سال 1393 همزمان با مرمت بخش اصلی موزه به مجموعه اضافه شده است.

 

 

این موزه با گنجینه ای ارزشمند از آثار مشهورترین هنرمندان تجسمی معاصر ایران و جهان یکی از غنی ترین و زیباترین موزه های ایران پس از موزه هنرهای معاصر تهران است که کمتر مورد توجه بوده و یا شاید هم موزه به درستی معرفی نشده باشد.

 

در این موزه که بیش از 10 هزار مترمربع مساحت دارد  16 گالری در دو بخش وجود دارد که در بخش اول آثار گنجینه از هنرمندان تجسمی نامی ایران و سایر کشورها و در بخش دوم آثار نمایشگاهی و دوره ای به نمایش گذاشته شده است.

 

 

موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان در سال 1356 به همت همایون صنعتی زاده و همسرشان خانم شهیندخت سرلتی و همکاری دستگاه های فرهنگی و هنری وقت با گنجینه ای از آثار هنرمندان بزرگ ایران و جهان در رشته های نقاشی و مجسمه سازی بنیان گذاری شده است و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شد و از آن زمان تحت مدیریت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان اداره می شود.

 

 

باید گفت از نظر کیفیت آثار در حوزه هنر معاصر ایران و جهان موزه صنعتی کرمان از مهمترین موزه های ایران است؛ در این موزه بیش از 2500 اثر در قالب های مجسمه، نقاشی، خوشنویسی، عکس، طرح فرش و پته متعلق به هنرمندانی از ایران و سایر کشورهای جهان نگهداری می شود.

 

 

در بازدید از گالری های این موزه آثاری از معروف ترین هنرمندان تجسمی جهان در دوره معاصر از اگوست رودن فرانسوی، هنری مور انگلیسی، بوناتی ایتالیایی، کارل اشلامینگر آلمانی، وازارلی فرانسوی، کاندینسکی، روسی، امیل نولده آلمانی و نیکلسن انگلیسی و ... دیده می شود آثاری که جزو برترین آثار هنرمندان معاصر جهان هستند .

 

 

در کنار آثار هنرمندان بنام خارجی آثاری از نامورترین هنرمندان تجسمی معاصر کمال الملک، رشید یاسمی، رسام ارژنگی، هوشنگ سیحون، علیمحمد حیدریان، محمد احصایی، نصرالله افجه ای، منیر فرمانفرماییان، منصوره حسینی، بهجت صدر، ایران درودی، فرامرز پیلارام، پرویز تناولی، بهمن محصص، پرویز کلانتری، غلامحسین نامی، محسن بصیری و  سهراب سپهری به نمایش در آمده است، البته می توان گفت که تعداد آثار سهراب سپری در این موزه بیشمار است .

 

 

همچنین در کنار آثار هنرمندان ایرانی و خارجی آثار بسیاری از استاد سیدعلی اکبر صنعتی نیز دیده می شود. در ورودی این موزه فرش های نفیس بافت کرمان با عمری بیش از یک قرن مزین به اشعار فارسی دیده می شود که جاذبه های این موزه را دوچندان می کند؛  گنجینه این موزه هم که درش به روی بازدید کنندگان عمومی بسته است مملو از آثار هنری از هنرمندان نامی و پرچم های پته ای از دوران قاجار است که هم به دلیل کمبود فضا به نمایش درنیامده اند،برای نگهداری بهتر این آثار باید گنجینه را مرمت و نم زدایی کرد و فضای آن را گسترش داد و ریل گذاری درستی انجام داد؛ برخی از آثار این گنجینه نیز نیازمند مرمت و آماده سازی برای نمایش عمومی هستند .

 

 

با توجه به اینکه متولی موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان است باید دولت تهمیداتی را برای ساماندهی آثار این موزه انجام دهد چرا که این موزه پتانسیل تبدیل شدن به قطب موزه های شرق و جنوب شرق کشور را دارد و  آثار ان می تواند در تبادلات بین موزه ای در موزه های ایران و جهان به نمایش در آید.

 

اگر روزی اراده کردید و خواستید به موزه ای هم تراز با موزه هنرهای معاصر تهران سر بزنید قطعا موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان را از دست ندهید موزه که چه به لحاظ ارزش معنوی آثار و چه به لحاظ ریالی ارزش فوق العاده ای دارد .

 

کد خبر 708122

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha