«انسان، امید و آینده» به مقابله با یاس می‌روند/ استقبال چشمگیر هنرمندان اصفهانی از جشنواره «چشم‌انداز»

خبرگزاری شبستان: رئیس دانشگاه علمی-کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان با بیان اینکه متاسفاته جو ناامیدی و یاس بر جامعه حکم‌فرماست، گفت: در جشنواره «چشم‌انداز» که با شعار «انسان، امید، آینده» برگزار شد، تلاش شد تا با چنین فضایی مقابله شود.

احسان مشکلانی رئیس دانشگاه علمی-کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در پانزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان در توضیح جشنواره «چشم‌انداز» به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان اظهار داشت: با توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که یکی از مهم‌ترین اصول آن اشتغال است، جشنواره «چشم‌انداز» با هدف معرفی چشم‌انداز‌های شغلی به جوانان از ۲ سال پیش آغاز شد.

 

وی درباره اهمیت موضوع شغل و انتخاب آن ادامه داد: جامعه مانند یک جورچین است که هر کسی باید با توجه به استعداد، علاقه و شرایط خود، شغل مناسبی را انتخاب کند و در جای خود قرار بگیرد. متاسفانه یکی از معضلاتی که جامعه ما با آن روبرو و حتی بیشتر از معضلاتی نظیر طلاق و اعتیاد با آن درگیرد است، فضای یاس و ناامیدی حاکم بر جامعه و به ویژه جوانان است. در همین راستا و با برنامه‌ریزی‌هایی که در اتاق‌های فکر ما انجام شد، جشنواره‌ای با شعار «انسان، امید، آینده» و با عنوان «چشم‌انداز» طراحی شد.

 

رئیس دانشگاه علمی-کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان به عنوان این جشنواره اشاره کرد و افزود: واژه «چشم‌انداز» را می‌توان بهترین آینده‌ای که فرد می‌تواند داشته باشد تعریف کرد. تصور هر فرد از آینده خود تاثیر به سزایی در رفتار و عملکرد او خواهد داشت و اگر ما بتوانیم تصور مطلوب و درستی از آینده ارائه کنیم، می‌توانیم روبه‌جلو حرکت کنیم.

 

وی ادامه داد: این آینده‌نگری با مفاهیم دینی و مذهبی ما گره خورده و اسلام و به ویژه تشیع بر خلاف مکاتب شیطانی، آینده را ازآن پرهیزکاران و بسیار روشن معرفی می‌کند و به طور کلی مفهوم انسان، امید و آینده را می‌توان در واژه انتظار خلاصه کرد.

 

رئیس دانشگاه علمی-کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان از دشواری‌های آغاز اجرای این طرح گفت و افزود: در ابتدای کار بسیاری از هنرمندان، دانشجویان و اساتید از موضوعی بودن جشنواره گلایه داشتند و آن را بسیار دشوار می‌پنداشتند اما با توجه به تجربیات قبلی در جشنواره‌های موضوعی و آزاد، با دلایل بسیار تاکید داشتیم جشنواره به صورت موضوعی برگزار شود چراکه در جشنواره‌های موضوعی، هنرمند برای خلق اثر بایستی آن موضوع را بشناسد، با آن ارتباط برقرار کند و به طور خلاصه یک کار پژوهشی انجام دهد و صرف انتقال احساس خود و خلق یک اثر هنری مطرح نیست.

 

وی با اشاره به آغاز این جشنواره افزود: به هر صورت جشنواره چشم‌انداز آغاز شد و ابتدا کارگاه‌های متعددی تشکیل و بسته‌های آموزشی مختلفی ارائه شد و با توجه به اینکه قدری زمان نیاز بود تا این جشنواره به ثمر بنشیند و از آنجا که هدف جشنواره تبلیغاتی نبود، تصمیم بر آن شد که در سال اول این جشنواره برگزار نشود و همچنان ادامه پیدا کند و در نهایت پس از اینکه آثار از لحاظ کمیّت و کیفیت به حد مطلوبی رسید، اختتامیه جشنواره را برگزار کردیم.

 

مشکلانی درباره سطح کیفی جشنواره بیان کرد: با توجه به اینکه من خودم عضو هیئت داوران جشنواره هستم، واقعا از سطح کیفی آثار شگفت‌زده شدم و خوشبختانه آثار بسیار مطلوبی به جشنواره ارسال شد که با توجه به اینکه نخستین دوره این جشنواره بود بسیار جای خرسندی و امیدواری داشت و من فکر می‌کنم دلیل آن این است که ما از تجربیات جشنواره‌های دیگر استفاده کردیم و ذهن هنرمندان با کارگاه‌ها، مشاوره‌ها و بسته‌های فرهنگی تغذیه شد و امیدواریم این جشنواره در آینده به طور ویژه بر روی آینده شغلی تمرکز داشته باشیم.

 

وی در ارتباط با جزئیات این جشنواره و آثار افزود: تا کنون تعداد ۱۰۰۰ اثر در قالب‌های شعر، موسیقی، تئاتر، فیلم، عکاسی، گرافیک و... به دبیرخانه جشنواره رسیده که با توجه به اینکه بسیاری از آثار مثل آثاری که در قالب تئاتر، موسیقی وغیره خلق شده‌اند آثار تک‌نفره نیستند و به صورت گروهی ارائه شده، هنرمندان بسیاری را درگیر کرده و این نشان‌دهنده خلا چنین جشنواره‌ها و حرکت‌های در جامعه و عطش جوانان برای آن‌ است. از این میان تعداد ۳۰۰ اثر به بخش رقابت راه یافتند که از بین این آثار ۵۰ اثر، رتبه‌های نخست تا سوم را کسب کردند و با توجه به بالا بودن کیفیت آثار و نزدیکی رقابت‌ها، به بیشتر بخش‌ها، عنوان شایسته تقدیر نیز اضافه شد که در هر بخش تا چهار اثر به عنوان شایسته تقدیر معرفی شوند.

 

رئیس دانشگاه علمی-کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان پیرامون داوری این آثار افزود: به طور کلی داوری و گزینش کردن کار بسیار دشوار است و چندان شایسته نیست اما به رسم عرف و برای تقدیر از زحمات هنرمندان این کار صورت می‌گیرد؛ در این جشنواره نیز تلاش بسیار زیادی شد تا داوری‌ها به دور از هر گونه اعمال سلیقه و حاشیه و با رعایت انصاف و عدالت انجام شود و در همین راستا روی یکایک آثار بین داوران بحث و تبادل نظر و ساعت‌ها وقت صرف این داوری شد.

 

وی از برگزاری دوره بعدی این جشنواره در سطح ملی خبر داد و گفت: خوشبختانه با توجه به سطح بالای این جشنواره، اکنون ما داشته‌ای در اختیار داریم که می‌توانیم با اتکا به این داشته، دوره بعدی جشنواره «چشم‌انداز» را در سطح ملی برگزار کنیم چراکه اکنون تعریف و مصداق‌های بسیار مطلوبی برای آثار هنری امیدگرا داریم.

 

مشکلانی درباره بسترسازی برای ارائه این آثار در جامعه توضیح داد:  طبق صحبت‌ها و برنامه‌ریزی‌های انجام شده، بسته‌های نمایشی از این آثار به ویژه‌ آثاری که در حوزه سینما خلق شده، از تلویزیون و نیز طبق صحبت‌هایی که با مجموعه اداره فرهنگ و ارشاد انجام شد، قرار شد مقدماتی فراهم شود که برخی بسته‌های نمایشی کوتاه نیز در سینماها و پیش از آغاز پخش فیلم پخش شود. همچنین با تعاملی که با شهردار اصفهان و معاون فرهنگی شهرداری داشتیم، از آثار گرافیکی و حجم‌های این جشنواره، در ابعاد بزرگتر، در المان‌های شهری استفاده شود. پوشش خبری این جشنواره، علاوه بر گزارش هایی که از سوی خبرگزاریها منتشر می‌شود، طی یک برنامه به صورت کامل از رادیو فرهنگ پخش و نیز در نشریه فرهنگ اصفهان منعکس خواهد شد.

 

کد خبر 708507

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha