مدیریت اسلامی راه برون از رفت از مشکلات مدیریت فعلی/ مدیریت جهادی شیوه ای از مدیریت اسلامی

خبرگزاری شبستان: مولف کتاب مدیریت جهادی و مدیریت در اسلام گفت: مدیریت جهادی و مدیریت در اسلام ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند اما مدیریت اسلامی یک سطح فراتر از مدیریت جهادی محسوب می شود و این مدیریت، شیوه ای از مدیریت اسلامی است.

پیمان غنیمت، مولف کتاب مدیریت جهادی و مدیریت در اسلام با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و ششمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در گفتگو با خبرنگار سرویس قرآن و معارف با اشاره به دلایل چاپ این کتاب و نامگذاری آن اظهارداشت: مدیریت جهادی و مدیریت در اسلام ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند اما مدیریت اسلامی یک سطح فراتر از مدیریت جهادی محسوب می شود و به عبارت دیگر، مدیریت جهادی شیوه ای از مدیریت اسلامی است.

 

 

وی اضافه کرد: ما یک آسیب‌شناسی در زمینه مدیریتی انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که دو خلال در این حوزه وجود دارد، ابتدا در واحد دانشگاهی کتابی در خصوص مدیریت اسلامی وجود ندارد و سپس تلاش کردیم تا کتابی را به رشته تحریر در آوریم که قابلیت تدریس در محیط آکادمیک داشته باشد.

 

غنیمت اضافه کرد: در این کتاب به مقالات مختلف، همایش های برگزار شده و همچنین بیانیات مقام معظم رهبری پیرامون مدیریت جهادی استناد شده است.

 

این مولف حوزه مدیریت با اشاره به اینکه در این کتاب به موضوع مدیریت تعارض پرداخته شده است، تصریح کرد: اولین هدف ما در این مقوله مجلس شورای اسلامی است زیرا اعتقاد داریم وقتی حوزه تصمیم‌گیری مطرح می‌شود بحث تعارض هم به‌وجود می‌‌آید.

 

وی ادامه داد: گروه هدف بعدی، نظام مالی کشور است و در این حوزه شیوه‌ای را پیشنهاد داده‌ایم که مبتنی بر تئوری‌ اسلامی است. البته این بدان معنا نیست که ما به کل منکر تئوری‌های غربی هستیم، بلکه می‌خواهیم با مطالعه تئوری‌های غربی و اسلامی، تئوری نوینی ارائه دهیم، زیرا از آن‌جا که اسلام هم به دنیا و آخرت اهمیت می‌دهد، تئوری نوین می‌تواند این نیازها را تأمین کند.

 

غنیمت افزود: یکی دیگر از مباحث این کتاب مدیریت بحران است که در این زمینه با استناد به آیات و روایات به افراد نشان داده ایم که در زمان وقوع یک بحران چگونه باید عمل کنند.

 

وی ادامه داد: دومین دغدغه ما سیستم مدیریتی کشور که طی سالهای اخیر این سیستم به برون سپاری های حوزه های مختلف پرداخته است که ارکان نظام مدیریت دولتی نوین محسوب می شود، بر این اساس گروهی از افراد در تلاش هستند تا حقوق تمامی اعضای جامعه تأمین شود و زمانی جامعه منفعت می‌برد که حقوق آن‌ها تأمین شود.

 

این مولف کتاب مدیریت جهادی و مدیریت در اسلام افزود: در مقوله جهانی سازی و حاکمیت شرکتی، نگاهی تحت عنوان کوچک شدن حجم دولت مطرح می‌شود. یعنی وقتی حاکمیت اقتصادی دولت کوچک‌تر شود، نقش شرکت‌ها بیشتر و پررنگ‌تر می‌شود و این امکان را برای دشمنان ایجاد می کند تا از داخل کشور را متلاشی کنند.

 

وی راه برون رفت از مشکلات مدیریت فعلی را روی آوردن به مدیریت اسلامی دانست و در این رابطه تصریح کرد: وقتی می‌خواهیم نظام و یا سیستم مدیریتی را انتخاب کنیم باید آن سیستم مبتنی بر مدیریت اسلامی باشد، در واقع این نوع مدیریت یک شیوه‌نامه‌ای دارد و آن مدیریت جهادی است که رهبر معظم انقلاب هم بر آن تأکید دارند و نمونه آن جهاد سازندگی ابتدای انقلاب است.

 

غنیمت درباره نحوه چگونگی اجرای مدیریت جهادی در سازمان‌ها گفت: در این کتاب ما پیشنهاد دادیم که ابتدا خوب فکر کنیم و سپس پایگاهی را پیش‌بینی کرده‌ایم تا مدیر جهادی تربیت شود؛ تا بدین سبب تفکرات رهبری در مدیریت اسلامی کشور اجرا شود. در واقع امکان‌سنجی، تدوین و اجرا مراحل تحقق مدیریت جهادی هستند.



وی با اشاره به این کتاب برای انتخاب به عنوان یک منبع درسی دانشگاهی در حال گذران تاییدات لازم است، گفت: هم اکنون این کتاب در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر در حال تدریس است و اگر داوری های لازم را با موفقیت سپری کند به عنوان یک مرجع دانشگاهی پذیرفته خواهد شد.

کد خبر 708888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha