نشست «نظریه پردازی علمی قرآن کریم» برگزار شد

خبرگزاری شبستان: نشست «نظریه پردازی علمی قرآن کریم» به همت دانشگاه پیام نور و مشارکت بخش محتوایی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم و به میزبانی کمیته نشست های تخصصی دانشگاهی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست «نظریه پردازی علمی قرآن کریم» با حضور حجت الاسلام محمدعلی رضایی اصفهانی استاد دانشگاه به همت دانشگاه پیام نور و مشارکت بخش محتوایی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم و میزبانی کمیته نشست های تخصصی دانشگاهی برگزار شد.

در این نشست حجت الاسلام محمد علی رضایی اصفهانی با اشاره به اینکه یکی از موضوعات اصلی امروز ما مساله ایده‌پردازی و ایده‌گیری در قرآن برای علوم است، اظهار داشت: امروز یک سوم از آیات قرآن کریم یعنی در حدود بیش از دو هزار آیات قرآن به موضوعات علمی می‌پردازد، این آیات به چهار دسته تقسیم می‌شود که به ترتیب اشارات علمی، شگفتی‌های علمی، اعجازهای علمی و نظریه‌پردازی‌های علمی است.

وی ادامه داد: در دسته اول آیات اشارات علمی دارند، در این آیات ما موضوعاتی در خصوص انسان و طبیعت شاهد هستیم اما موضوعات خاص علمی در آن دیده نمی‌شود، اما این آیات همه را کنجکاو می‌کند که به موضوعات مختلف فکر کنند و می‌توان گفت این آیات زمینه‌ساز رشد علمی انسان هستند.

حجت الاسلام رضایی تاکید کرد: دسته دوم آیات مرتبط با شگفتی‌های قرآن است که در آن نکات علمی مطرح می‌شود اما اعجاز علمی دیگر شاهد نیستیم به این معنا که ممکن است پیش از قرآن افرادی به این نکات علمی اشاره کرده باشند، برای نمونه آیات مربوط به چرخش زمین و از این قبیل که توسط برخی از اندیشمندان شاهد بیان آن هستیم.

استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: دسته سوم که بیان کننده اعجاز علمی قرآن است موضوعات علمی را در قرآن مطرح می‌کند که پیش از قرآن کسی به آن اشاره مثل زوجیت عام موجودات، لقاح ابرها، حرکت های خورشید و یا پیروزی روم بر ایران که همگی قرن‌ها بعد از نزول قرآن توسط بشر کشف شدند.

وی افزود: در دسته چهارم ما نظریه‌پردازی قرآنی را می‌بینیم، در این بخش قرآن حقایق علم را بیان می‌کند، این علم به گونه‌ای است که نه قبل از نزول قران و نه بعد از آن کسی به علوم آن پی نبرده است، این دسته از آیات قرآن یا موجب توسعه یا تضییق حوزه‌ها و ابعاد علم می شود.

حجت الاسلام رضایی در پایان در مورد دسته چهارم گفت: در خصوص این دسته می‌توان به نمونه‌هایی همچون وجود موجودات زنده در آسمان‌ها در آیه 29 سوره شوری، هفت آسمان آیه 12 سوره طلاق، تسخیر ستارگان آیه 33 سوره ابراهیم، سخن گفتن حیوانات با همدیگر و با انسان در آیه 18 سوره نمل و یا سخن گفتن حیوانات با انسان در آیه 22 نمل اشاره کرد.

کد خبر 708906

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha