ایجاد موانع برای تولیدکنندگان به نام حمایت

خبرگزاری شبستان:یک جامعه شناس بر لزوم ورود دولت بر فسادزدایی از سیستم های اداری تاکید کرد و گفت: دولت به نام حمایت برای تولید کنندگان موانع ایجاد می کند به طوری که علاقه مندان به اشتغالزایی در بخش خصوصی هم با مشکل روبرو هستند.

 

اصغر مهاجری، جامعه شناس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان در خصوص راهکارهای حل معضل بیکاری در جامعه گفت: ما باید برای حل معضل بیکاری در جامعه به روش بین رشته ای و ریختن دیوار بی اعتمادی نظام دانشگاهی و اجرایی یک پژوهش جامع انجام دهیم.

وی با بیان اینکه دولت باید لاغر شود، تصریح کرد: مدام ما شاهد تصویب واگذاری وظایف دولت به بخش های خصوصی هستیم ولی متاسفانه در قبال این مسئله فقط امور خیریه را تحویل مردم دادیم که هزینه های زیادی هم دارد لذا دولت باید به یک دولت لاغر و کوچک تبدیل شود که فقط بخش نظارتی خود را به درستی انجام دهد.

 

این جامعه شناس با بیان اینکه باید کار بر اساس ارزش های کار تعریف شود، تصریح کرد: اگر همچنان امید داشته باشیم که یک نظام اداری و صندلی وجود دارد و می توان با پارتی بازی و سفارش گرفتن کارمند شد و کارمند هم بعد از گزینش کارمندی از رانت میز خود استفاده کند مطمئن باشید که مشکل بیکاری حل نخواهد شد.

 

این جامعه شناس با بیان اینکه باور به کار کردن باید به لحاظ فرهنگی در جامعه تقویت شود، افزود: در این زمینه باید دست به دامان صاحب نظران حوزه جامعه شناسی فرهنگی شویم البته نه در قالب های شعاری و تریبونی بلکه در قالب برنامه عملی. در صورتی که دیپلماسی ما فعال نباشد و ما نتوانیم صادرات مناسبی داشته باشیم، مطمئن باشید که در نتایج کار دچار مشکل خواهیم بود، چون نتایج کار باید صادر شود ولی از یک سو با مشکل واردات کالاهای قاچاق مواجه ایم و از سوی دیگر کالایی هم صادر نمی شود لذا سوال اینجاست کالای تولیدکنندگان در کجا باید مصرف شود، در سیستم های کاری هم که وجدان کاری و انضباط اجتماعی وجود ندارد.

 

مهاجری خاطرنشان کرد: یک ضلع افزایش سرمایه اجتماعی در کشور اعتماد و ضلع دیگرش شفاف سازی و ضلع سوم آن پویایی است که می تواند این مشکل را حل کند ولی ما دچار فرسایش سرمایه اجتماعی هستیم و میزان شفافیت ما نگران کننده است و گزارش جهانی هم در این رابطه عدد خوبی را نشان نمی دهد.

 

این جامعه شناس با بیان اینکه یکی از شفاف سازی ها، شفاف سازی اجتماعی می باشد، گفت: ما باید در حوزه کار جلوی صحنه و پشت صحنه را یکی کنیم وگرنه به لحاظ معرفتی و ارزشی ما نظام غنی ملی و مذهبی داریم اما چه کنیم که دچار آفت زدگی جلوی صحنه و پشت صحنه هستیم و نتیجه آن هم وجود این میزان بیکاری در جامعه می باشد.

 

وی با اشاره به نقش صنعت گردشگری در اشتغالزایی گفت: ما ابتدا باید باورهای فرهنگی نسبت به گردشگری در جامعه را تقویت کنیم چون در کشور ما باوری به گردشگری وجود ندارد و همچنان ایمان نداریم که توریست در هر یک روز، معادل یک بشکه نفت بی زحمت است لذا این باور نه در مسولان و نه در مردم وجود ندارد اگر هم ایجاد شود باید روابط و دیپلماسی متناسب با این باور تنظیم شود.

 

مهاجری گفت: اگر ما بر اساس پروتگل های گردشگری این باور و زیر ساخت ها را  فراهم کنیم ،کشور ایران فقط از طریق اشتغالزایی که در در محور توریست ایجاد می شود نه تنها مشکلات بیکاری خود را حل می کند بلکه مجبور به وارد کردن نیروی انسانی نیز می شویم.

 

 

 

 

کد خبر 709021

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha