به گزارش خبرنگار شبستان، همین ماه رمضان گذشته بود که دعوت دولت از هنرمندان برای حضور در افطاری رئیس جمهور با واکنش تعدادی از هنرمندان حاشیه ساز شد. البته «تعامل دولت و هنرمندان» به طور کلی موضوعی است که در سال های اخیر همواره در میان جامعه هنری، دولتمردان و مردم بحث برانگیز بوده است.
برای پرسش از چگونگی این تعامل و راهکارهای بهبود آن با داریوش نویدگویی، مدیرمسئول انتشارات نوید شیراز و رییس کمیته علمی فرهنگی سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که خود از ناشران برگزیده چندین دوره از نمایشگاه کتاب است، به گفتگو نشستیم.
دولت باید در جریان مشکلات حوزه فرهنگ قرار گیرد
نویدگویی با بیان اینکه نباید دیدار هنرمندان با مسئولان خصوصا رییس جمهور به سالی یک بار محدود شود، عنوان کرد: به هر حال مسایل و مشکلاتی در حوزه فرهنگ وجود دارد که می تواند سرچشمه مشکلات دیگر باشد. جناب رییس جمهور و همکارانشان در هیئت دولت باید در جریان مسایل و مشکلات در حوزه فرهنگ قرار بگیرند. گردهمایی اهالی فرهنگ و هنر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اتفاق می افتد. خوب است که این دور هم جمع شدن ها در هیئت دولت هم وجود داشته باشد.
عدم ثبات شغلی برای نویسندگان و ناشران
وی با بیان اینکه در حال حاضر حوزه فرهنگ مظلوم واقع شده است، عنوان کرد: مسایل حوزه های مختلف فرهنگ و هنر باید در جلساتی با حضور اهالی فرهنگ و هنر در طول سال با رییس جمهور مطرح شود. در حوزه فرهنگ مکتوب که حوزه کاری بنده نیز هست، مشکلاتی می بینم. متاسفانه شرایط سختی حاکم شده است و ثبات شغلی برای ناشران و نویسندگان وجود ندارد.
رییس کمیته علمی فرهنگی سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب اظهار داشت: اگر عده ای از دوستان در مراسم افطاری رییس جمهور حضور پیدا نکردند در درجه اول باید درد دل آنها را گوش کرد و مسئله مهم تر این است که دنبال راهکار بود. همه ما و ملت ایران نسبت به مشکلات آگاه هستیم. برخی مشکلات داخلی و برخی خارجی است. حب و بغض هایی نسبت به ایران وجود دارد و مردم تمام این مسائل را درک می کنند. نباید نسبت به مسایل بی تفاوت بود بلکه باید به دنبال راهکار باشیم.
ریش سفیدهای فرهنگ، مشاوران زبده فرهنگی در دولت باشند
مدیرمسئول انتشارات نوید شیراز تصریح کرد: کسانی که در حوزه فرهنگ فعالیت می کنند می توانند مشاوران خوب و زبده فرهنگی برای دولت باشند، همان طور که در حوزه اقتصاد بسیاری از بازاری ها می توانند مشاوران خوبی در حوزه تجارت و بازار مصرفی برای مسئولان کشور باشند. به هر حال هر کس در حوزه کاری خود تجربیات مفیدی دارد که این تجربیات می تواند در اختیار دولت قرار گیرد.
دیدار رییس جمهور با هنرمندان محدود به ضیافت افطاری نشود
نویدگویی با اشاره به اینکه دور هم جمع شدن هنرمندان و رییس جمهور نباید در حد افطاری و منحصر به ماه رمضان باشد، افزود: عده ای حتی به همین یک مراسم در سال هم ایراد می گیرند و می گویند که با پولی که صرف این افطاری می شود، باید کارهای دیگر انجام داد. نباید اینگونه فکر کرد زیرا این دور هم جمع شدن ها فقط خوردن نیست بلکه معنویت هم هست و باعث افزایش ارتباطات می شود ضمن اینکه بسیاری از مسایل می تواند مطرح و برطرف شود.
وی خاطرنشان کرد: ارتباط بیشتر هنرمندان با رییس جمهور باید تداوم داشته باشد. خوشبختانه وزیر فعلی فرهنگ بسیار مردمی هست، بسیار اهل مشورت هست. یکی از بهترین صفت های خوبی که وزیر فرهنگ فعلی دارد، این است که مشورت می گیرد. انتظار همه ما از رییس جمهور و معاون اول ایشان این است که با وجود اینکه مشکلات ایشان را درک می کنیم، آنها نیز پای درد دل اهالی حوزه های مختلف بنشینند.
مدیرمسئول انتشارات نوید شیراز اظهار داشت: شاید لازم باشد که از هر حوزه ای دو سه نماینده وجود داشته باشد که مورد تایید بقیه همکاران باشد و سالی چند بار این افراد به همراه رییس جمهور دور هم بنشینند، مسایل و مشکلات هر حوزه مطرح شود و راهکار داده شود. این گونه شاید نتیجه بهتری حاصل شود.
ضرورت چاپ کتاب، کمتر از تولید غذا نیست
وی بیان کرد: وضعیت کتاب و کاغذ با وجود تحریم ها خوب نیست. پخش خوبی صورت نمی گیرد. ضرورت چاپ کتاب کمتر از تولید برخی از مواد غذایی نیست. امروزه تیراژ کتاب 100 و 150 هست که این تعداد هم در تهران توزیع می شود و همین مسئله باعث تعطیلی بسیاری از مشاغل شده است که این امر جبران ناپذیر است. قیمت کاغذ از اواخر سال گذشته تاکنون بیش از دو برابر شده و آن هم نایاب است. لیتوگرافی ها، انتشاراتی ها، صحافی ها و کتابفروشی ها در حال تعطیلی است، آیا این ضایعه نیست؟ اگر در این شرایط عده ای معترض می شوند به این دلیل است.
نظر شما