به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان، نشستی با موضوع نرخ باروري و سياست هاي جديد جمعيتي با حضور مريم فلاح، كارشناس خانواده از مركز بهداشت شهر كوشك برگزار شد.
فلاح ابتدا در مورد بالا رفتن سن ازدواج گفت: امروزه سن ازدواج بالا رفته است، دليل آن هم يكي اين است كه خانم ها به تحصيلات تمايل پيدا كرده و دليل ديگرآن هم اين است كه فكر مي كنند اگر كم جمعيت باشند يك خانواده مدرن هستند، در صورتي كه درصد كمي از افراد به علت فقر و كمبود امكانات اقدام به فرزند آوري نمي كنند. عده اي نيز افراد تحصيل كرده اند كه با وضعيت اقتصادي خوب به دليل مشغله كاري زياد تك فرزند هستند يا اصلا فرزند ندارند.
وی در ادامه به مشكلات تك فرزندي اشاره كرد و افزود: يكي از مشكلات اين است كه انتظارات و توقعات از تك فرزند بالا مي رود پدر و مادر مي خواهند همه كمبودهاي خود را از جمله دكتري و مهندسي و غيره در وجود اين فرزند به منصه ظهور برسانند كه امكان آن وجود ندارد.
این کارشناس خانواده ادامه داد: وقتي تك فرزندها به سن ازدواج رسيدند نيز انتظارات زيادي از همديگر دارند و مي خواهند همان گونه كه پدر و مادر خواسته هايشان را برآورده مي كرد همسر نيز چنين كند و همان در زندگي اجرا شود كه خود مي گويند، در نتيجه آمار طلاق بالا مي رود.
وي گفت: بهترين سن ازدواج 20 تا 30 سالگي مي باشد و بهترين فاصله بين فرزندان 3 سال است. فاصله بيش از حد فرزند نيز در اكثر موارد ناباروري ثانويه به دنبال دارد. امروزه در كشور 3 ميليون نابارور شناسايي شده كه فقط ناباروري اوليه است.
فلاح گفت: دولت هزينه ناباروري اوليه را در سياست هاي خود قرار داده است و از زوج هاي جوان بایستی از این امکان استفاده كنند.
وی همچنين از زوج هاي جوان خواست تا براي اولين بارداري به مراكز بهداشت مراجعه كرده و پرونده پيش از بارداري تشكيل دهند تا به مشكلات بعدي سقط جنين و بيماري هاي بعدي دچار نشوند.
نظر شما