به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، ضیافت افطاری با سخنرانی حجت الاسلام محمد حسن جلالی، استاد فضای مجازی در زمینه تبلیغ با موضوع «ابزار های نوین تبلیغ» در مهدیه مسجد اعظم از سوی مدرسه علمیه اهل البیت(ع) ملک شهر برگزار شد.
حجت الاسلام جلالی گفت: ما در وضعیتی به سر می بریم که علمای علوم انسانی از آن به عنوان پست مدرنتسیت یاد می کنند، آنچه در غرب تحت رنسانس اتفاق افتاد و انکار عمومی بشر در مورد مکتب وحی رخ داد ادواری را تجربه کرده مانند عصر انکار و امروز جهان در آستانه گرایش به معناست.
وی افزود: آنچه به نگاه عمیق تر پی برده ایم، میل به معنا یک فرصت برابر بین دین اسلام و سایر مذاهب و ادیان است که همه چیز بسته به عملکرد من و شما طلبه است و در این مقطع خروجی عملکرد ما حوزوی ها می تواند این باشد که دین اسلام مثل سایر ادیان تبدیل به دین خانوادگی، محدود و ضعیف شود یا اینکه از ابزارهایی چون فضای مجازی که تمدن سازترین محصول بشر عصر امروز است استفاده کنیم و نگذاریم مذهبمان به انزوا برود.
استاد فضای مجازی در زمینه تبلیغ اذعان داشت: در خود فضای مجازی با یک زیر ساخت کاملاً اقتصادی روبرو هستیم، فضای مجازی در حال گذر از عصر دیجیتال به فیجیتال اینترنت اشیا است، یعنی شاید به راحتی بشود پیش بینی کرد تا ده سال دیگر توسعه فناوری اطلاعات خیره کننده باشد و ریزترین امور زندگی مردم توسط شبکه های مجازی مدیریت شود.
حجت الاسلام جلالی ابراز داشت: انسان ده سال آینده برای تأمین هزینه های خانه ناچار است که داخل شبکه جهانی اشتراک بگذارد، برای بهینه مصرف سوخت و انرژی داخل خانه( بخاری، لامپ و غیره) حتی برای دسترسی به محتوا همه ابزارآلات، ذیل شبکه جهانی اطلاعات قرار بگیرد و این بعید نیست چون پوشش اقتصادی است، دقیقاً فضا را برای ما مبلغین مذهبی فضای جنگ می کند، نوع ادبیات بدنه متدینین جامعه به فضای مجازی، تحزیری است.
وی ادامه داد: نوع ادبیات که در جوامع مذهبی ما است، تحزیری است، همیشه در حال هشدار دادن و در حال دور کردن خانواده از فضای مجازی است، بنابراین هر طلبه منصفی که مبنای او از طلبگی، دعوت به خداست و با این پیش فرض وارد عرصه تبلیغ شده که هر جا ممکن است انسان جاهلی به کمک نیاز داشته باشد، من طلبه موظفم آنجا باشم، برای هدایت تا مدیون شهدا نباشیم، اگر با این مبنا ما به لباس حوزه در آمدیم، عرصه اینچنین است که اگر بدنه متدین جامعه از این عرصه جا بماند از عرصه اقتصاد هم جا می ماند.
استاد فضای مجازی خاطر نشان کرد: سه سرویس در فضای مجازی امروز دایره دار فعالیت های کاربران است موتور جستجو، شبکه های مجازی و سرویس های پیام رسان و بیش از 80 درصد کابران فضای مجازی مشغول این سه سرویس هستند، امروز ما در حال رفتن به سمت وب 3 هستیم.
وی با بیان اینکه در دنیای امروز مبنای تصمیم گیری خرد جمعی است و حقیقت رنسانس هم همین بود گفت: تا حالا خدا بوده از این به بعد عقل بشر و هر چه مردم بگویند، تغییرات رنسانس هم همین بوده است.
حجت الاسلام جلالی ابراز داشت: طبیعی است با ابزاری روبرو می شویم که در آن انسان ها نقش مهم تری دارند تا احکام و مبنایی که مبدأش وحی و رسالت است و این شالوده همه محصولات است، همه فعالیت کاربران در فضای مجازی تبدیل به رسانه شده که به سایر ابزار سیطره دارد و قرار است چند سال دیگر در متن زندگی بشر قرار بگیرد.
وی خاطر نشان کرد: فکر نکنید اگر بچه شیعه ها تبلیغ نکنند امثال وهابی ها هم تبلیغ نمی کنند، خیلی از این ها تا خانه همسایه چه بسا خانه خود ما جلو آمده اند اما ما ابزار نشر معارف خود را نمی دانیم، ما چقدر از امر تبلیغ کم گذاشتیم و عقبیم!!!
استاد فضای مجازی بیان داشت: مؤثرترین رسانه، فعالیت خود مردم است و بستر این جمع آوری نظرات مردم در فضای مجازی است که اگر وارد نشویم جا می مانیم، ببینید نباید فریب رسانه های یک طرفه مثل وبلاگ را بخورید که ما داریم فعالیت فرهنگی می کنیم نهایتاً اگر ما خیلی خوب در وبلاگ کار کنیم رکوردی در نتایج می گیریم.
حجت الاسلام جلالی گفت: دفتر تبلیغات طرحی برای طلاب دارد تا اینکه قدری آنها از جلد انزوای خود خارج شوند و وارد تعامل فضای مجازی شوند، حوزه باید در جریان این فعالیت ها و رفتارهای فضای مجازی قرار بگیرد وگرنه ما هیچ برابری با این دنیا نداریم و اگر از تبلیغ جا بمانید باید منتظر یک دنیایی که نظام برده داری است باشید.
وی با اشاره به اینکه این عرصه آنقدر بزرگ است که عرصه وبلاگ اصلا دیدنی نیست افزود: گروه گروه شوید و کادر سازی کنید، گفتگو کنید و مردم را دور خود جمع کنید، بخواهید از مسؤلین مدرسه که دوره اموزشی برگزار کنند و زبان امروز را یاد بگیرید، ما عمده مراکز فرهنگی را پا زده ایم اما کلید کار در حوزه است، این فضا نیازمند جبهه اصیل است و ما طلاب باید به فضای مجازی ورود کنیم.
نظر شما