به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان،عباسعلی دامنگیر به مناسبت هفته محیطزیست درنشست خبری با اعلام این خبرگفت: معاونت محیط انسانی اداره حفاظت محیط زیست استان سمنان به عنوان یک ماموریت مهم پایش مستمر و گشت و کنترل واحدهای تولیدی آلاینده را انجام می دهد.
وی با اشاره به کاهش چشمگیر مشکل آلودگیها طی سه چهار سال اخیر در استان سمنان اظهارداشت: در سال گذشته شش واحد آلاینده که به هشدارها و اخطارهای محیطزیست تمکین نکرده بودند به دادگاه معرفیشدندو همچنین در چند واحد آلاینده به صورت موقت در شهرستان گرمسار تعطیل شد.
دامنگیر با بیان اینکه وضعیت آلودگیها نسبت به گذشته بسیار بهتر شده تصریح کرد: این سازمان سلامت مردم را با هیچ چیز دیگری معامله نخواهد کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان با اشاره به اینکه 27 شهرک و نواحی صنعتی در این استان وجود دارد که مورد کنترل و نظارت قرار دارند، افزود: 45 واحد صنعتی بزرگ استان سمنان بهصورت آنلاین پایش میشوند.
وی افزود: سیاست کلی ما تعطیلی واحدهای صنعتی نیست و هدف ما راهکار دادن و در نظر گرفتن مهلت برای واحدهای صنعتی است تا بتوانند مشکلات خود را برطرف کنند که البته نتایج خوبی نیز به همراه داشته است.
وقوع جرائم محیط زیستی ۲۵ درصد کاهش داشت
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان، با ابراز خرسندی از اینکه واحدهای تولیدی و عموم مردم به واسطه فرهنگسازی صورت گرفته همکاری بسیار خوبی با همکاران محیط زیست داشتند افزود: برخی واحدها به طور داوطلبانه برای مدتی بخشی از خط تولید خود را تا رفع نقایص تعطیل کردند.
وی در ادامه سخنان خود ، از دستگیری ۲۳۶ شکارچی متخلف در طی سال گذشته دراین استان خبردادو گفت: وقوع جرائم محیط زیستی ۲۵ درصد کاهش داشت.
دامنگیر طی سال گذشته ۳۱ قبضه سلاح غیرمجاز و ۶۸ قبضه اسلحه مجاز در استان سمنان ضبط شد، افزود: در سال گذشته از نظر صید آبزیان ۱۰ قطعه، شکار غیرمجاز ۵۶ قطعه، شکار پستانداران ۶۵ راس، زندهگیری پرنده ۱۱۷ قطعه در استان کشف شد که تمامی این موارد به دادسرا ارجاع و پرونده آنها مورد رسیدگی قرار گرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان، بابیان اینکه در سال گذشته ۲۳۶ متخلف در استان سمنان دستگیر و به مراجع قضایی ارجاع داده شدند، تصریح کرد: از تعداد ۱۴۶ پرونده قضایی حوزه محیطزیست ۱۲۳ مورد منجر به صدور رای شده و ۲۳ مورد از این پروندهها نیز در جریان است.
دامنگیر با بیان اینکه استان سمنان میزبان گونههای مختلف جانوری است، اظهار کرد: برای حفاظت از تنوع زیستی استان سمنان کارهای زیادی انجام شده است.
اجرای طرح مطالعاتی برای احیای گورخر ایرانی در پارک ملی کویر
وی همچنین به اجرای یک طرح مطالعاتی برای احیای گورخر ایرانی در پارک ملی کویر اشاره داشت وگفت: در این راستا یک سایت تکثیر گونه در پارک ملی توران ایجاد و تعدادی گورخر تکثر شده که امسال به پارک ملی کویر منتقل میشوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان، با بیان اینکه تعدادی گورخر نیز در یکی از سایتهای استان کرمان تکثیر و برای انتقال به این پارک آماده شده است اضافه کرد: بیش از سه دهه شاهد بازگشت گورخر ایرانی به پارک ملی کویر خواهیم بود.
وی همچنین از ثبت بیشترین مشاهده یوزپلنگ در استان سمنان خبر داد و گفت: طی یک سال گذشته 15 بار مشاهده یوزپلنگ آسیایی در این استان ثبت شده است.
دامنگیربا بیان این مطلب که در یکسال گذشته برای تامین علوفه مورد نیاز حیات وحش اقدامات مطلوبی صورت گرفته است افزود: در این مدت آبشخورهای متعدد برای حیاتوحش در برخی زیستگاههای استان ایجاد شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان، به تلفات جادهای حیاتوحش و خصوصا گونه با ارزش یوزپلنگ آسیایی دراین استان اشاره کردوگفت: به این منظور طرحی با همکاری اداره کل راه و ترابری ،در شاهرود و میامی در حال اجرا است.
وی از موظف شدن اداره محیط زیست استان سمنان ، برای فنس کشی چهار تا پنج کیلومتر از محور شاهرود- مشهد که بیشترین تصادفات یوز در آنجا اتفاق افتاده خبردادوگفت: با این کارهدایت یوزها به زیرگذرهای ایجاد شده وتلفات یوزپلنگ در این بخشها را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.
تشکیل ستاد ساماندهی دام در سطح استان و شاهرود
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان، همچنین احیای زیستگاههای تخریب شده دراین استان را به عنوان یکی دیگراز برنامههای مهم این اداره کل برشمردوافزود: تاکنون در زمینه یوزپلنگ آسیایی و گورخر ایرانی برنامههای خوبی در استان اجرایی شده که امیدواریم به افزایش جمعیت این دو گونه مهم در استان و کشور کمک کند.
وی با اشاره به برنامه سازمان محیطزیست استان سمنان برای خالی شدن زیستگاههای مهم و مناطق حفاظت شده از دام اظهار داشت: در این خصوص تاکنون چهار سامانه عرفی از هشت سامانه موجود در استان خریداری شده و چهار سامانه عرفی دیگر نیز در آینده خریداری می شود.
دامنگیر ادامه داد: در حال حاضر ستاد ساماندهی دام در سطح استان و شاهرود تشکیل شده تا میزان امنیت در زیستگاهها را تاحد امکان افزایش دهند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان به فعالیت 130 محیط بان در این استان اشاره کردوافزود: تعداد کم نیروهای محیطبان در مناطق زیرپوشش ازجمله مشکلاتی که همه استانهای با آن درگیر هستند، بوده که سازمان محیط زیست از سنوات گذشته با این موضوع مواجه است.
وی با بیان اینکه طبق استانداردها هر محیط بان باید بین سه تا پنج هزار هکتار از اراضی را زیرپوشش قرار دهد اضافه کرد: اما با توجه به کمبود نیروهای محیطبان، در حال حاضر به ازای هر 15 تا 20 هزار هکتار از اراضی یک محیط بان در استان سمنان فعالیت دارد که البته برای جذب نیروهای محیط بان توانستیم مجوز خوبی اخذ کنیم.
نظر شما