به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، هاشم ولی پور مطلق امروز (22 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: به مناسبت هفته جهاد کشاورزی 417 پروژه با 391 میلیارد و 600 میلیون ریال اعتبار افتتاح و به بهره برداری می رسد.
وی با اشاره به اینکه 5 هزار 789 خانوار از مزایای افتتاح پروژه های کشاورزی برخوردار می شوند، افزود: با افتتاح این پروژه ها برای 108 نفر شغل مستقیم ایجاد شده و همچنین برای یک هزار و 915 اشتغال تثبیت شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی گفت: این پروژه ها شامل تعداد 294 پروژه در حوزه آب و خاک، هشت پروژه در حوزه دام و طیور، شش پروژه در حوزه آبزی پروری و شیلات، شش مورد در حوزه صنایع کشاورزی، 11 مورد در حوزه عشایر و حفظ نباتات، چهار مورد در حوزه باغبانی، 10 مورد در حوزه منابع طبیعی و آبخیزدازی، 11 مورد در حوزه مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و 70 مورد مکانیزاسیون و تجهیزات است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بیشترین تعداد پروژه بخش کشاورزی با 78 مورد در شهرستان قاین به بهره برداری می رسد، عنوان کرد: همچنین در این هفته 46 پروژه در شهرستان بشرویه، 43 پروژه در بیرجند، 40 پروژه در خوسف، 20 پروژه در درمیان، 23 پروژه در زیرکوه، 53 پروژه در سرایان، 16 پروژه در سربیشه، 57 پروژه در طبس، 16 پروژه در فردوس و 26 پروژه در نهبندان افتتاح میشود.
وی با تاکید بر اینکه 2 هزار و 438 هکتار آبیاری تحت فشار به مناسبت هفته جهاد کشاورزی به بهره برداری می رسد، افزود: مرمت و بازسازی حدود هشت کیلومتر رشته قنات و احداث استخر با ظرفیت 120 هزار متر مکعب از جمله پروژ های افتتاحی به مناسبت هفته جهاد کشاورزی در استان است.
ولی پور مطلق با بیان اینکه امسال 18 هزار هکتار سیستم آبیاری نوین اجرا و یا در حال اجرا است، ادامه داد: خراسان جنوبی از نظر سطح اراضی کشاورزی در رتبه 29 کشوری است اما به لحاظ سیستم های آبیاری چهارمین استان کشور هستیم.
وی با تاکید بر اینکه برای تطبیق کشاورزی با شرایط باید جایگزینی باغات به جای زراعت در دستور کار قرار گیرد، گفت: در این سالها سطوح زراعی نصف شده و ما باید به دنبال توسعه کشت های گلخانه ای باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه 70 درصد اراضی کشاورزی تا پنج سال آینده باید مجهز به سیستم های آبیاری شود، بیان داشت: اگر حوزه آبخیزداری، توسعه سیستم های آبیاری و مهار منابع سیلاب و روان آبهای استان را به درستی مدیریت کنیم می توانیم کشاورزی داشته باشیم.
ولی پور مطلق به آسیب های خشکسالی در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: بیشترین آسیب در زراعت دیم و بخشی از زراعت ها به دلیل کاهش دبی و یا شارژ چاه و قنوات بوده است.
به گفته وی سال زراعی گذشته سرمازدگی به 70 درصد باغات انار استان خراسان جنوبی آسیب جدی وارد کرد که دولت 100 میلیارد تومان تسهیلات کم بهره و بلندمدت در اختیار این کشاورزان قرار داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: در حال حاضر توسعه سطح زیر کشت در دستور کار نیست و کشت دانه های روغنی مورد حمایت هستند.
ولی پور مطلق با اشاره به آغاز کشت فراسرزمینی در اوکراین، افزود: خراسان جنوبی اولین استان است که قرارداد یک هزار و 200 هکتار کشت فراسرزمینی در کشور اوکراین را بسته است.
نظر شما