به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، عصر گذشته (27 خرداد) در شورای اجتماعی و فرهنگی استان، هدف از تشکل این شورا را ارتقای شاخص های اجتماعی و فرهنگی عنوان کرد و گفت: باید در هدف گذاری ها و برنامه ریزی ها طوری عمل کنیم که این اولویت ها محقق شود.
وی بر همکاری مسئولان با دفاتر تسهیل گری اجتماعی و توسعه محلات تاکید کرد و افزود: مسائل اجتماعی معمولا راه حل های اجتماعی دارند لذا این مسائل با راهکارهای امنیتی و انتظامی حل نمی شود چرا که نتیجه پایدار و موثری به دست نمی آید.
وی از ارزیابی دستگاه های اجرایی استان از نظر میزان ارائه خدمات به مناطق حاشیه، محروم و کم برخوردار در سال جاری خبر داد و اضافه کرد: لازم است برای توانمندسازی مناطق حاشیه نشین برنامه ریزی صورت گیرد و تمهیدات لازم برای اجرایی شدن این تصمیمات فراهم شود.
شریعتی، با اشاره به اینکه سال گذشته در حوزه توانمندسازی مناطق حاشیه 15 میلیارد تومان هزینه شد که امیدواریم امسال بتوانیم یک رویکرد جدی در استان در این بخش داشته باشیم، تصریح کرد: خوشبختانه 70 درصد در بحث تیراندازی در مراسمات عروسی و عزا کاهش داشتیم.
وی عنوان کرد: رویکرد استانداری خوزستان برای توانمندسازی مناطق حاشیه نشین نه بدون مردم و نه در مقابل مردم است بلکه هدف ما همراهی و جلب مشارکت مردمی در این حوزه است چرا که مشارکت مردمی ضامن پایداری و رشد متوازن در این مناطق بوده و هیچ کاری بدون حضور و مساعدت مردم امکان پذیر نیست.
امید حاجتی، رئیس سازمان برنامه ریزی و بودجه خوزستان، هم بر ایجاد دفاتر تسهیل گیری شهری و محلی برای کمک به توسعه سطح محلات تاکید کرد و ادامه داد: اصل ماهیتی وجودی این دفاتر ارائه آموزش های لازم و جذب مشارکت های مردمی در توسعه محلات است.
وی با بیان اینکه اختصاص بودجه و منابع و برنامه ریزی ها و ارائه خدمات در استان، شهرستان محور است، خاطر نشان کرد: شاید برخی خدمات شهری به حوزه شهرداری ها برگردد، به همین دلیل باید تعامل این دفاتر تسهیل گیری با شهرداری ها بیشتر شود.
همچنین محمدصادق کریمی کیا، مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان، با اشاره به اینکه از سال گذشته رویکرد وزارت کشور در خصوص ساماندهی این مناطق اجتماع محور و تعیین متولی محل است، اذعان داشت: 100 منطقه در کشور برای مداخله فوری انتخاب شده که 10 مورد مربوط به خوزستان است.
وی با بیان اینکه نصف جمعیت حاشیه نشین خوزستان در اهواز ساکن هستند، اظهار کرد: برای این منظور اقدام به راه اندازی دفاتر تسهیل گری مناطق حاشیه کردیم که پنج دفتر در حال فعالیت است و هفت دفتر نیز در حال تاسیس داریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مساله تیراندازی در مراسم های عروسی و عزا در برخی شهرها اشاره کرد و یاد آور شد: برای مقابله با این موضوع، برنامه ریزی هایی از سال گذشته صورت گرفت و کار را از سه شهرستان دزفول، حمیدیه و کارون به عنوان پایلوت آغاز کردیم تا با مداخله اجتماعی و جلب مشارکت مردمی کاهش تیراندازی ها را شاهد باشیم.
کریمی کیا، با اشاره به اینکه سال گذشته 10 نفر در اثر این تیراندازی ها در مراسمات جان خود را از دست دادند و آسیب های اجتماعی و جسمی به مردم وارد می شود، ابراز کرد: طرح کاهش تیراندازی در شهرها را با عنوان «شهر امن من» نامگذاری و حتی برای دانش آموزان و مدارس نیز تشویقی هایی را درنظر گرفتیم.
نظر شما