برگزاری کنگره از سوی ۶۰ حزب و گروه سیاسی از ۲۴۰ حزب موجود کشور/انطباق احزاب با قانون جدید نقطه مثبت وزارت کشور بود

خبرگزاری شبستان: بازرس خانه احزاب با اشاره به پایان فرصت تطبیق احزاب و گروه های سیاسی با قانون جدید گفت: از ۲۴۰ حزب و گروه سیاسی کشور فقط ۶۰ حزب توانستند کنگره های خود را برگزار کنند.

محمدجواد محمدی نوری، بازرس خانه احزاب در مورد تعداد احزاب و گروه های سیاسی که نتوانستند خود را با قانون جدید تطبیق دهند به خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان گفت: قانونی که به احزاب در طول یک سال و نیم فرصت داد مقرر داشت تا 14 خرداد احزاب و گروه های سیاسی بتوانند کنگره های خود را برگزار کنند و اساسنامه خود را با اساسنامه جدید قانون احزاب تطبیق دهند و بر مبنای قانون جدید فعالیت کنند.

 

بازرس خانه احزاب اظهار کرد: به تبع از زمان اعلام وزارت کشور بسیاری از گروه ها در حال برنامه ریزی بودند و تا جایی که از شواهد امر پیداست یک چهارم احزاب ایران توانستند کنگره های خود را برگزار کنند که هنوز آمار دقیق آن را وزارت کشور اعلام نکرده است.

 

محمدی نوری تصریح کرد: از آماری که احزاب و گروه های سیاسی اعلام می کنند نشان می دهد که از 240 حزب کشور 60 حزب توانستند کنگره های خود را برگزار کنند و بعید می دانم که در کمیسیون ماده 10 وزارت کشور فراتر از قانون عمل کنند. قانون فصل الخطاب برای همه است و علیرغم نقد جدی ای که بر قانون جدید احزاب داشتیم بسیاری از گروه های سیاسی از آن تمکین کردند و کنگره های خود را برگزار کردند و با اساسنامه ای که محل اشکال بود به همان شیوه آن را رعایت کردند.

 

وی افزود: اگر بنا باشد پس از 14 خرداد فرصتی به برخی از احزاب به عناوین مختلف داده شود جفا در حق گروه های سیاسی دیگر است که توانسته اند به موقع خود را با قانون جدید تطبیق دهند.

 

محمدی نوری اظهار کرد: اشکالی نمی بینم برای همکارانی که فعالیت سیاسی انجام می دهند فرصتی داده شود اما باید به گونه ای باشد که با دلیل موجهی نتوانسته باشند در طی یک سال و نیم کنگره خود را برگزار کرده باشند.

 

وی گفت: یکی از دغدغه هایی که ما در تمام همایش ها و برنامه ها اعلام کردیم و نقد جدی ماست؛ این است که تعدد احزاب از کیفیت کار کم می کند به همین جهت مردم نیز اطمینان و اعتماد درستی به احزاب نمی کنند و ما خود را با یک پروانه سرگرم توسعه سیاسی کردیم که این امر زیبنده فعالیت سیاسی در نظام جمهوری اسلامی نبوده است.

 

بازرس خانه احزاب یادآور شد: ارایه کننده این طرح (اختصاص پروانه فعالیت سیاسی و احزاب) قصد داشت تا به تمام اندیشه ها و کسانی که داوطلبانه در حوزه احزاب گام برمی دارند، پروانه دهند اما این بخش را ندیدند که ازدیاد احزاب رخ داده است و از سوی دیگر می بینیم در یکی از دولت ها اصلا توجهی به احزاب نمی شود و لذا احزاب بایگانی می شوند تا جایی که ما خانه احزاب در مقطعی نداشتیم.

 

محمدی نوری یادآور شد: انطباق احزاب و گروه های سیاسی با قانون جدید احزاب نقطه مثبت وزارت کشور بوده است برای آنکه بتواند غربالگری سیاسی برای احزاب و گروه های سیاسی انجام دهد و مرز بین احزاب فعال و غیرفعال را مشخص کند.

 

 

کد خبر 711595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha