به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، دکتر آیت الله لطف الله دژکام، نماینده ولی فقیه در فارس امروز (9 تیر) در دیدار با مدیران مسئول، سردبیران و خبرنگاران رسانه های جمعی استان فارس با اشاره به اینکه امیدواریم این جلسه آغازی بر یک ارتباط طولانی باشد، گفت: نگاه ما به قرآن اینست که همه نیازهای بشر در این کتاب مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در هر کاری اگر قرآن را بفهمیم و مورد مطالعه قرار دهیم، خیلی می توانیم پیشرفت کنیم، یادآور شد: اوایل طلبگی روزی خبرنگار بودم و با مسائل رسانه ای آشنا هستم، در مجموع نبی کسی است که خبر دارد و خبر می رساند و اخبار آسمان را می آورد، خداوند به پیامبر اسلام (ص) فرموده به مردم خبر بده که خداوند غفور و رحیم است.
امام جمعه شیراز با تاکید بر اینکه این معرفی غفور و رحیم آن چیزی است که در عرصه گسترده رسانه نداشته ایم، اظهار داشت: متاسفانه رسانه ها همه را منتقم و جبار معرفی می کنند و این باعث از هم گسیختگی می شود.
آیت الله دژکام با اشاره به اینکه هرگاه از رحمت گفته می شود، مردم پیوسته می شوند و هرگاه از غضب گفته می شود، کمتر مردم جمع می شوند، اضافه کرد: تاکید بر مغفرت الهی باید زیاد باشد، سبقت رحمت بر غضب باید در رسانه ما به گونه ای دیده شود، تا ملتی که از همه طرف مورد حمله است، خودش بتواند خودش را جمع کند.
وی با یادآوری این مطلب که اگر بخواهیم فلسفی تر توجه کنیم درمی یابیم که گاهی ساختار نظام اسلامی را که بایستی در عرصه رسانه ها مورد توجه باشد، گم کردیم، رسانه مدل و الگوی رفتاری خودش را از رسانه هایی که غربی گرفته است، افزود: نگاه سینمای ما نگاه به هالیوود هست، ایکنا و ایسنا هم نگاه به آسوشیتدپرس دارند، باید نگاه خود را تغییر دهیم تا بدانیم در مورد هر کسی چه می گوئیم.
آیت الله دژکام با اشاره به اینکه زمانی که ما مردم سالاری دینی را پذیرفته ایم باید متوجه باشیم که این کشور مردم سالارانه اداره می شود، اضافه کرد: نباید هر سیلقه ای هر ساعت اعمال شود، باید همه در راستای قانون اساسی و جهت گیری رهبری معظم انقلاب (مدظله العالی) جلو برویم.
نماینده ولی فقیه در فارس با تاکید بر اینکه حتی مخالفین دولت هم نگاه الگوی تکمیل کننده داشتند، افزود: نظام با چارچوب های خودش و قوانین خودش تشکیل داده ایم و اگر حرفی بزنیم که در چارچوب نباشد، نباید به آن حرف ادامه داد.
امام جمعه شیراز نقش دولت در نظام اسلامی، با نقش سایر دولت های غیر اسلامی متفاوت است، تاکید کرد: در این نگاه انسان مدارانه ای که بعد از رنسانس در اروپا ایجاد شد، انگار دولت جای خدا را گرفته است و اگر ما هم با آن آموزه های اسلامی می خواهیم این چنین تبیین کنیم، به طور حتم راه را اشتباه رفته ایم و به خاطر عدم تبیین در نقش دولت در نظام اسلامی، دچار مشکل شده ایم.
وی اظهار داشت: اگر ما هر کسی را جای خداوند نشاندیم، دچار مشکل می شویم، حتی در جایگاه یک امام جمعه هم باید این مسئله را توجه کرد، هر کس جایگاه و سمتی دارد، کسی را جای کسی ننشانیم، عموم چه تصوری از امام جمعه دارند، آنان تصور می کنند، امام جمعه رئیس است و هرچه بخواهد می شود، من که خودم را چنین کسی نمی بینم و این تصور اشتباه را باید اصلاح کنیم، من در یک گوشه کار هستم و باید نقشم را بشناسم و در راستای آن عمل کنم.
دکتر دژکام اظهار داشت: برای برخی امام جمعه ای که معلمی کند، قابل لمس نبود، آنان فکر می کردند، من باید خدم داشته باشم، اما بعد از مدتی این جا افتاد، ما خان و دیکتاتور را حذف کردیم، ما به هرکسی باید به اندازه سرجای خودش توجه کنیم اگر سرجای خودمان باشیم، مردم با این مسئله کنار خواهند آمد.
نماینده ولی فقیه در فارس با اشاره به اینکه مردم نابرابری نمی توانند بپذیرند اما نبودن را می توانند تحمل کنند، افزود: گمشده ما عدالت است به خاطر این گمشده همواره دچار مشکل می شویم حتی زمانی که می رویم سراغ تقسیمات کشوری و نتیجه قائله کازرون پدید می آید.
امام جمعه شیراز بر لزوم همراهی عدالت با پیشرفت تاکید و خاطر نشان کرد: باید ببنیم افراد در نقش خودشان کار انجام می دهند، باید به هم کمک بدهیم تا مدیریت ها ارتقا پیدا کند، مدیری که پاسخگو نیست چیزهایی کم دارد، مدیران باید بدانند رسانه نمی خواهد از او «گزک» بگیرد بلکه رسانه می خواهد به او کمک کند.
وی با اشاره به اینکه هر روز روزنامه ها را مورد توجه قرار می دهم، یادآور شد: آیا تیتر مطبوعات، تیتر تفرقه افکن است یا تیتر وحدت بر انگیز؟، باید مدلی ارائه شود که با همه اختلاف دیدگاه ها باید به هم یاری برسانیم.
آیت الله دژکام با تاکید بر اینکه باید خدامحوری و ایجاد قدرت اقناع در مدیران را مد نظر قرار دهید، گفت: نبود قدرت اقناع که باعث چالش شده است، خبرنگار زیرک آن کسی است که به مفهوم کلام توجه کند و نگاه و رویکرد سخنران را مورد توجه قرار می دهد.
وی با اشاره به اینکه همه رسانه ها یک نمونه می نویسند، برای همین است که رسانه ها مشتری ندارند، اظهار داشت: باید فهم کلام را بگیرند و آن را منعکس کنند، آنوقت حرف نو مشتری دارد.
آیت الله دژکام با اشاره به اینکه رسانه وقتی چیزی را منعکس می کند، گزینش کرده است، افزود: برخی مسائل را زیادی بزرگ می کنیم، برخی اوقات داش مآبانه در میان میدان هستیم، نباید به گونه ای باشد، شانتاژ ایجاد کنند تا طرف مجبور به پاسخ شود من حتی اگر صلاح ندانم که پاسخ بدهم، عزل هم بشوم، پاسخ نمی دهم چرا که هر سخن جایی و هر گفته مکانی دارند.
امام جمعه شیراز، محور اصلی خبر و رسانه را صدق خواند و افزود: اینکه مردم حیران ما باشند، هدف نیست و ما باید کار خود را خدایی انجام دهیم.
وی اضافه کرد: ما نیاز داریم دانش خود را در حوزه رسانه افزایش دهیم، این آموزش وظیفه مجموعه ما نیست ولی من حاضرم در حاشیه کارگاه هایی باشد که خبرنگاران و اصحاب رسانه، تکنیک های کار رسانه ای را با هم مرور می کنند، مسئله اخلاق رسانه ای را طرح کنم.
نظر شما