به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از دفتر سازمان ملل در تهران، جلسه هزاران تن از رهبران و سران دولتها با محوریت کسب و کارها و جامعه مدنی از ۹ تا ۱۸ جولای (۱۸ تا ۲۷ تیر) در مجمع سیاسی عالیرتبه سازمان ملل متحد درباره "توسعه پایدار" در نیویورک برگزار میشود. نمایندگان ۴۷ کشور از میان کشورهای توسعهیافته و در حالتوسعه از فعالیتهای خود در راستای دستیابی به آرمانهای توسعه پایدار، در جلسه سه روزه وزراء از ۱۶ تا ۱۸ جولای برابر با ۲۵ تا ۲۷ تیر ۱۳۹۷ همزمان با ارائه گزارشهای داوطلبانه ملی، سخن خواهند گفت.
بنابراین گزارش، موضوع سالجاری این مجمع، "دگرگونی در راستای جوامع پایدار و مقاوم" است و مجموعهای از آرمانها یعنی آرمانهای ۶، ۷، ۱۱، ۱۲و ۱۵ مورد بررسی قرار خواهند گرفت و مانند سالهای گذشته آرمان ۱۷ نیز بررسی میشود.
آرمان ۶: آب سالم و تأسیسات بهداشتی: تضمین دسترسی و مدیریت پایدار آب و تأسیسات بهداشتی برای همه.
آرمان ۷: انژری پاک و قابل دسترس: تضمین دسترسی به انرژی مقرون بهصرفه، مطمئن، پایدار و نو برای همه.
آرمان ۱۱: شهرها و جوامع پایدار: فراگیر، ایمن، تابآور و پایدار ساختن شهرها و سکونتگاههای انسانی.
آرمان ۱۲: تولید و مصرف مسئولانه: تضمین الگوهای تولید و مصرف پایدار.
آرمان ۱۵: زندگی روی زمین: حفاظت، ترمیم و ترویج استفادهی پایدار از زیستبومهای زمین، مدیریت پایدار جنگلها، مقابله با بیابانزایی، توقف و معکوس کردن روند تخریب اراضی و توقف از بین رفتن تنوع زیستی.
تشکیل مجمع سیاسی عالیرتبه سازمان ملل متحد درباره توسعه پایدار در سال ۲۰۱۲ بهوسیله سند کنفرانس توسعه پایدار سازمان ملل متحد (ریو+۲۰) با عنوان "آیندهای که ما میخواهیم" تصویب شد. این مجمع همهساله تحت نظارت شورای اقتصادی و اجتماعی به مدت هشت روز شامل نشست وزراء به مدت سه روز و هر چهار سال یکبار در سطح سران کشورها و دولتها با حمایت مجمع عمومی به مدت دو روز برگزار میشود. به عنوان بخشی از سازوکار پیگیری و بازرسی، دستور کار ۲۰۳۰ کشورهای عضو را ترغیب مینماید بررسی منظم و فراگیر پیشرفتها در سطوح ملی و ناحیهای را انجام دهند که بهوسیله دولتها کنترل و اداره میشود.
انتظار میرود این بررسیهای ملی به عنوان پایهای برای بررسیهای منظم از سوی مجمع سیاسی عالیرتبه سازمان ملل متحد باشد. همانگونه که در پاراگراف ۸۴ دستورالعمل ۲۰۳۰ آمده است، بررسیهای منظم بهوسیله مجمع سیاسی عالیرتبه سازمان ملل متحد که به صورت داوطلبانه از سوی کشورهای توسعهیافته و در حالتوسعه انجام میگردد، زمینهای برای مشارکت گروههای اصلی و سایر ذینفعان برای همکاری فراهم میکند.
نظر شما