به گزارش خبرگزاری شبستان، سفر ظریف به کشور میانجی، تلاش روحانی برای فعالکردن جبهه بشردوست قاره سبز، لیست کالاهای ایرانی مصرفی نمایندگان، اجاره نده سکه بده، اعلام اسامی وارد کنندگان خودرو به بانک مرکزی از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه یازدهم تیر ۹۷ است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
برگزاری مجمع سیاسی عالیرتبه سازمان ملل با محور "توسعه پایدار"
جلسه هزاران تن از رهبران و سران دولتها با محوریت کسب و کارها و جامعه مدنی از ۹ تا ۱۸ جولای (۱۸ تا ۲۷ تیر) در مجمع سیاسی عالیرتبه سازمان ملل متحد درباره "توسعه پایدار" در نیویورک برگزار میشود. نمایندگان ۴۷ کشور از میان کشورهای توسعهیافته و در حالتوسعه از فعالیتهای خود در راستای دستیابی به آرمانهای توسعه پایدار، در جلسه سه روزه وزراء از ۱۶ تا ۱۸ جولای برابر با ۲۵ تا ۲۷ تیر ۱۳۹۷ همزمان با ارائه گزارشهای داوطلبانه ملی، سخن خواهند گفت.
گفتگو و تبادل نظر وزیر امور خارجه با همتای عمانی
وزیر امور خارجه کشورمان در چارچوب مشورت های منظم دو جانبه با سفر به عمان با همتای عمانی خود دیدار و در خصوص روابط دو جانبه و مسائل منطقه ای گفتگو و تبادل نظر کرد.
جلوی هزینههای غیرضرور در کشور گرفته شود/برای حل مشکلات کشور نیاز به همدلی داریم
سیدناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به شرایط نابسامان اقتصادی کشور به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: راه برون رفت از مشکلات فعلی این است که ما در ابتدا همدل و همصدا شویم و در راستای اجرای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه ما باید به داشته های خود تکیه کنیم، گفت: ما نباید ارزی را که پشتوانه پول ملی است برای کارهای بیهوده و غیرضروری مصرف کنیم، مقام معظم رهبری یکی از مسایلی را که زیر سوال بردند سفرهای خارجی است، در سفرهای خارجی هزینه های سنگینی پرداخت می شود که اگر این سفرها برای مردم نتیجه داشته باشد اشکالی ندارد ولی اگر نتیجه ای ندارد برای کشور ضروری نیست.
وی با انتقاد از صرف هزینه های هنگفت و میلیاردی برای برگزاری همایش ها خاطرنشان کرد: باید جلوی این هزینه ها گرفته شود، اینها مسایل غیرضروری است که به درد مردم و مملکت نمی خورد.
تکذیب شایعه خرید سکه توسط همسر نماینده تهران از سوی بانک مرکزی
بانک مرکزی شایعه مطرح شده در خصوص سیده فاطمه حسینی نماینده مردم تهران در مجلس را تکذیب کرد.
مردم خواهان تغییر افراد در بخشهای اقتصادی دولت هستند/مشکلات اقتصادی حذفشدنی نیست
غلامعلی جعفرزاده، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در مورد برخی تغییر و تحولات در دولت به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: بخشی از مشکلات حادث شده به طور کامل با دولت مرتبط نیست، شاید هر کسی جای مسئولان در وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه و گمرک نیز بود نیز دچار این مشکلات بود چرا که این مشکلات با هر علم و دانش و مدیریتی نیز که باشد وجود دارد.
وی اظهار داشت: بنده نمی توانم با قاطعیت بگویم که با عوض کردن افراد ما می توانیم مشکلات را به صورت کامل حل کنیم چرا که بسیاری از این مشکلات در حیطه اختیارات یک فرد یا مجموعه نیست.
جعفرزاده بیان کرد: البته ما معتقدیم که باید تغییراتی در دولت ایجاد شود. این تغییرات می تواند باعث تغییر روحیه شود و شاید با این تغییرات تا حدودی مشکلات نیز کاهش یابد. گرچه این مشکلات حذف شدنی نیست ولی ما می توانیم در راستای کاهش آنها گام برداریم.
وی بیان کرد: به هر حال این مشکلات وجود دارند و هر کسی نیز که بیاید رستم داستان که بخواهد تمامی مشکلات را رفع کند ولی به هر حال ما از دولت انتظار داریم با اتخاذ تدابیری این مشکلات را به حداقل ممکن برساند.
روابط ایران و عمان همواره به عنوان روابط مثال زدنی در حوزه خلیج فارس مدنظر مناطق بوده و این بار هم به نظر می رسد عمان بخواهد از این رابطه مثال زدنی برای میانجی گری بهره ببرد.
در همین رابطه، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان روز یکشنبه با هیئت همراهی راهی عمان شده و با یوسف بن علوی همتای خود در مسقط دیدار و گفتگو کرده است و طبق خبر اعلام شده از سوی خبرگزاری الامانیه در این دیدار شماری از مسئولان دو کشور نیز حضور داشته اند.
روحانی به اروپا میرود/تلاش برای فعالکردن جبهه بشردوست قاره سبز
حسن روحانی، رییس جمهور کشورمان امروز راهی سوییس می شود و پس از آن به اتریش خواهد رفت تا با مقامات این دو کشور گفتگو داشته باشد.
این در حالی است که سوییس و اتریش به عنوان دو کشور بشردوست و حامی حقوق بشر در جهان همواره از نظر سیاسی تلاش کرده اند تنش های موجود بین کشورها را کاهش دهند و از این رو این روزها هم می توانند در خصوص کم کردن تنش بین ایران و آمریکا گام هایی را بردارند.
از خرید فرش قشقایی تا موکت نشینی نمایندگان/ مجلسی ها چه کالای ایرانی استفاده می کنند؟
شاید همیشه برای ما جای سوال باشد که مسئولانی که در سخنانشان بر لزوم استفاده از کالای ایرانی تاکید دارند آیا در خانه و زندگی شان از این کالاها استفاده می کنند؛ شبستان در پرسش و پاسخ از نمایندگان مجلس شورای اسلامی جویای این مطلب شده است.
مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود، عضو کمیسیون برنامه و بودجه
وسایل الکترونیک هم از مارک های خارجی و هم از مارک های داخلی استفاده می کنم چرا که بسیاری از وسایل را در گذشته خریدیم که مارک شان خارجی است ولی اگر این کالاها روزی غیر قابل استفاده باشند قطعا از کالای ایرانی استفاده می کنم. در انتخاب البسه سعی می کنم از پارچه های ایرانی از جمله پارچه مقدم استفاده کنم. پارچه را به خیاط می دهم و برایم کت و شلوار می دوزد. در مواد غذایی به جهت سلامت غذایی، سلامت خود خانواده ترجیح می دهم مواد غذایی ایرانی را بخرم چرا که معتقدم مواد غذایی ای که از خارج از کشور وارد می شود به جهت اینکه ما دشمنان زیادی داریم ممکن است این مواد از سلامت کافی برخوردار نباشند. زمانی در بنگلادش برای آمریکایی ها زیرپوش تولید می کردند، در آخرین چرخه تولید کسی حق نداشت وارد شود و خود آمریکایی ها با دوربین این مرحله را تحت کنترل قرار می دادند که مبادا در این زیرپوش ها چیزی به کار برود که سلامت آنها را تهدید کند. وقتی ما می دانیم در داخل کشورمان چای و برنج سالم تولید می شود چرا باید از مواد غذایی خارجی استفاده کنیم؟ ماشین من پژو 206 است و فرش و مبلمانی که در منزل استفاده می کنیم تولید داخل است.
اعلام اسامی وارد کنندگان خودرو به بانک مرکزی
پس از انتشار اخباری مبنی بر اعلام نشدن اسامی شرکت های وارد کننده خودرو، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در اطلاعیه ای اعلام کرد: همه تعرفه های مربوط به کلیه خودروهای سواری (با کد ۸ رقمی) که برای هر مورد شامل ذکر نام شرکت وارد کننده و میزان ارز تامین شده برای واردات آن خودرو به بانک مرکزی اعلام شده است تا به استحضار همه هموطنان برسد.
این وزارتخانه تاکید کرده است: لازم به یادآوری است که در وزارت صنعت، معدن و تجارت جز ثبت سفارش برای واردات کالا ، فرآیند دیگری انجام نمی شود و مراحل تخصیص و سپس تامین ارز برای متقاضیان واردات در بانک مرکزی جمهوری اسلامی انجام می شود و اطلاعات ارزی در اختیار آن دستگاه است و همان طور که وزیر صنعت، معدن و تجارت هم اعلام کرد، بار دیگر تاکید می شود این وزارتخانه با انتشار همه اطلاعات تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی موافق است.
صاحبخانههایی که به جای اجاره سکه میگیرند
پس از آنکه ارزش ریال در برابر ارز بسیار کاهش یافت و همچنین بانک ها دیگر سود آنچنانی به صاحبخانه هایی که از مستاجران پول گرفته و پس انداز می کردند نمی دهند حالا روش جدیدی در اخذ اجاره ابداع شده که باعث می شود خانه صاحبخانه ها برایشان درآمد تجاری داشته باشد.
بنا بر این گزارش، گفته می شود در برخی از مناطق تهران برخی از صاحبخانه ها به جای اجاره از مستاجران سکه دریافت می کنند که نقش بنگاه های املاک هم در این میان بی تاثیر نیست. در مناطقی چون شمال غربی تهران، مرکز و همچنین شمال شرقی معاملاتی انجام شده که صاحبخانه به جای اجاره سکه دریافت کرده است.
البته چند مورد نیز اجاره نامه هایی بود که به جای رهن خانه از طرف صاحبخانه سکه دریافت شده.
بازگشایی مرز خسروی در ایام اربعین در صورت موافقت عراق
حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزیر کشور در گفتگو با خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان در خصوص بازگشایی مرز خسروی به منظور تردد زایران عتبات عالیات در ایام اربعین گفت: ما پیش نویس موافقت نامه ای که با عراق در خصوص بازگشایی این مرز قرار است صورت بگیرد را آماده کرده ایم.
وی افزود: در حال حاضر منتظر قطعی شدن نظر طرف عراقی هستیم.
تاکید بر بهره از ظرفیت های همکاری از اهداف سفر به برن و وین/بقای برجام به نفع منطقه و جهان است
حجت الاسلام حسن روحانی روز دوشنبه به دعوت رسمی روسای جمهوری سوئیس و اتریش و برای انجام دیدار و گفتگو با رئیس و مقامات ارشد این دو کشور، در نخستین مرحله عازم زوریخ در سوئیس می شود. رییس جمهور در فرودگاه مهرآباد از سوی معاون اول رئیس جمهور و مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل، بدرقه شد.
روحانی در جمع خبرنگاران گفت: سفر به دو کشور دوست اروپایی اتریش و سوئیس به دعوت روسای جمهور این کشورها و در پاسخ به سفر آنان به تهران انجام می گیرد.
نظر شما