به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از آستان نیوز، محمود شبستری رئیس بنیاد سلامت رضوی با بیان اینکه این طرح برای نخستین بار اجرایی خواهد شد، گفت: با توجه به حضور چشمگیر شیفتگان حضرت رضا(ع) در ایام دهه کرامت در حرم مطهر رضوی، امسال به همت بنیاد سلامت رضوی و با همکاری دارالشفاء امام(ع)، بیمارستان رضوی و همچنین جمعی از نیروهای افتخاری حوزه سلامت، چهار پایگاه پایش سلامتزائر در راستای ارائه خدمات پایش سلامت و معاینه رایگان زائران در چهار ورودی حرم مطهر برپا خواهد شد.
وی بیان کرد: در گذشته در مناسبتهای خاص، خدمات غربالگری و ویزیت بیماران معمولا در حاشیه شهر به صورت پراکنده و بدون یک نگاه دقیق و جامع انجام میشد و خدمت مستقیمی برای زائران بارگاه رضوی وجود نداشت، این در حالی است که نیاز به ارائه این خدمات به ویژه در ایام پیک حضور زائران در حرم مطهر احساس میشد.
شبستری افزود: از اینرو این خدمات به طور منسجم و سازمان یافته در مبادی ورودی حرم مطهر رضوی تعریف شد تا در ایام مبارک دهه کرامت رضوی که شیفتگان و عاشقان امام علی بن موسی الرضا(ع) از نقاط مختلف به بارگاه رضوی مشرف میشوند، زیارت آسودهای را تجربه کنند و با دغدغه بیماری و مشکل دسترسی به خدمات درمانی کمتر مواجه شوند.
وی ادامه داد: در قالب اجرای این طرح، توان و ظرفیت پراکنده افراد علاقهمند به خدمت در حوزه سلامت در محدوده حرم مطهر رضوی ساماندهی شده است، به طوری که حدود ۱۷۰ نفر از پزشکان، اپتومتریستها، پرستاران و کارشناسان بهداشت محب امام رضا(ع) از مشهد و سراسر کشور به صورت افتخاری به طور روزانه در دو شیفت صبح و عصر در پایگاههای مذکور ارائه خدمت خواهند کرد.
شبستری گفت: این چهار پایگاه در ورودی صحن غدیر، ورودی صحن جامع حد فاصل باب الرضا(ع) و باب الجواد(ع)، ورودی کوثر و همچنین پارکینگ سه در مجموع به مساحت هزار و ۶۰۰ مترمربع دایر و ارائه خدمت خواهند کرد. یک پایگاه دیگر نیز در چهار راه شهدا دایر خواهد شد که خدمات محدودتری ارائه میکند.
رئیس بنیاد سلامت رضوی با اشاره به اهمیت پایش سلامت به ویژه در سنین میانسالی با توجه به رشد جمعیت سالمند در کشور، تصریح کرد: جمعیت سالمندان در ایران تا سال ۲۰۲۵ میلادی به بیش از ده درصد و تا سال ۲۰۵۰ میلادی به بیش از ۷/۲۱ درصد میرسد، از اینرو توجه به مقوله پیشگیری از ابتلا به بیماریهایی چون دیابت، فشار خون و عوارض چاقی از اهمیت بسیار بالایی دارد و در بلند مدت از صرف هزینههای گزاف در حوزه بهداشت و درمان کشور خواهد کاست.
وی درباره خدمات این پایگاهها افزود: ویزیت رایگان بیماران توسط پزشک، انجام تستهای رایگان فشار خون، قندخون، بیناییسنجی و اندازهگیری قد و وزن به منظور محاسبه شاخص توده بدنی یا BMI مراجعان بالای ۴۰ سال و همچنین ارائه بروشورهای آموزشی و ارائه مشاورههای بهداشتی و درمانی برای کنترل و حفظ سلامت جسمانی مراجعهکنندگان از جمله خدمات این پایگاهها به شمار میرود.
شبستری با بیان اینکه در سال جاری، خادمین سلامت رضوی در قالب چند کاروان جهادی به ارائه خدمات درمانی رایگان و تخصصی در مناطق محروم خراسان رضوی پرداختند، گفت: بنیاد سلامت رضوی در تلاش است با راهاندازی یک بیمارستان سیار به ارائه خدمت در مناطق محروم کشور بپردازد و در این مسیر پذیرای خدمت افتخاری پزشکان، پرستاران و متخصصان علوم پزشکی و پیراپزشکی از سراسر کشور خواهد بود.
وی اضافه کرد: همچنین در دهه کرامت به همت بنیاد سلامت رضوی، جمعی از خادمین حرم مطهر رضوی به منظور تکریم بیماران بیمارستانهای ابن سینا و حجازی مشهد و تقدیر از تلاشهای بیوقفه پرسنل صبور این دو مرکز، از این بیمارستانها بازدید خواهند کرد.
رئیس بنیاد سلامت رضوی با معرفی نرمافزار «حامی» بیان کرد: این بنیاد در راستای انسجام فعالیتهای مجموعه آستان قدس رضوی در حوزه گردشگری سلامت، در حال انجام زیرساختهای لازم برای راهاندازی نرمافزار حامی به عنوان یک نرمافزار جامع حوزه گردشگری سلامت در کشور با پایلوت شهر مشهد مقدس است.
وی از این نرمافزار به عنوان یکی از طرحهای ارزنده بنیاد سلامت رضوی نام برد و افزود: امیدواریم بتوانیم از این نرمافزار کاربردی که تمامی خدمات مورد نیاز یک گردشگر سلامت مانند حمل و نقل، هتل، اقدامات درمانی را در برمیگیرد تا پایان سال جاری رونمایی کنیم.
شبستری، انعقاد تفاهمنامه بین بنیاد سلامت رضوی و بسیج جامعه پزشکی و همچنین بسیج دانشجویی را از دیگر اقدامات مهم سال جاری این بنیاد دانست و گفت: این تفاهمنامه به منظور تعامل و همکاری بیشتر با این مراکز در راستای رشد علمی حوزه سلامت، ارائه خدمات بهتر به مردم در حوزه درمان و پیشگیری و همچنین ارتقای سطح آگاهی جامعه در حوزه سلامت منعقد شد.
وی تصریح کرد: بنیاد سلامت رضوی در تلاش است تا با مراکز و مجموعههای فعال در حوزه بهداشت و درمان کشور مانند دانشگاههای علوم پزشکی تعامل خوبی برقرار کند و از این طریق بتواند خدمات منسجم و مؤثرتری را به عموم مردم جامعه به ویژه اقشار آسیبپذیر ارائه دهد.
رئیس بنیاد سلامت رضوی ابراز کرد: این بنیاد از ابتدای شکلگیری در تیرماه ۹۶، با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) در منشور هفتگانه ابلاغی به مجموعه آستان قدس رضوی، رسالتهای مختلفی را برای خود تبیین کرده و در تلاش است با ساماندهی، یکپارچهسازی مدیریت و انسجام مراکز فعال در حوزه سلامت آستان قدس رضوی از موازی کاری جلوگیری کند.
وی ادامه داد: در این راستا بنیاد سلامت رضوی با همافزایی مراکزی مانند مؤسسه درمانی آستان قدس رضوی، بیمارستان فوق تخصصی رضوی، مؤسسه خدمات دارویی رضوی و مراکز خیریهای که در حوزه سلامت در دیگر استانهای کشور مانند یزد و کرمان فعالیت میکنند، زمینه رشد و توسعه سریعتر فعالیتهای این مجموعه بزرگ موقوفاتی را در حوزه سلامت فراهم کند.
شبستری در پایان از آمادگی بنیاد سلامت رضوی برای ساخت دارالشفاء در شهرهای مختلف کشور خبر داد و گفت: بنیاد سلامت رضوی توسعه خدمات بهداشتی درمانی را در کشور بر مبنای توسعه سنت حسنه وقف در دستور کار دارد، از اینرو در شهرهای مختلف کشور بنیاد سلامت آمادگی دارد که با اختصاص زمین از سوی خیران واقف، دارالشفاء مزین به نام مبارک علی بن موسیالرضا(ع) دایر کند.
نظر شما