بیش از سه شغل برای معلولین ایجاد شده است/ معافیت ۲ ساله کارفرمایان از هزینه بیمه معلولین

مدیر کل بهزیستی فارس کارفرمایانی که معلولین را به کار گیری کنند به مدت ۲ سال از هزینه حق بیمه کارفرمایی معاف هستند، گفت: در بحث اشتغال و توانمندسازی معلولین در سه سال میزان سه هزار و ۵۹۷ شغل در فارس ایجاد شد.

دکتر سید مرتضی موسوی، مدیر کل بهزیستی فارس در حاشیه بازدید از خبرگزاری شبستان فارس و دیدار با مسئول این نمایندگی، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیراز گفت: تقارن هفته بهزیستی و دهه کرامت، باعث خیر است.

 

وی با اشاره به اینکه ایجاد سازمان بهزیستی یکی از تدابیر امام (ره) بود که در سال 58 شکل گرفت که شکل گیری آن در راستای تحقق عدالت اجتماعی است، اضافه کرد: این سازمان بر اساس الگوهای رایج در کشورهای پیشرفته ارائه خدمت می کند اما متاسفانه بسیاری از نخبگان کشور از این خدمات اطلاعی ندارند.

 

دکتر موسوی با یادآوری این مطلب که خدمات تخصصی و به روزی توسط این سازمان ارائه می شود، اظهار داشت: آینده نگری و آینده پژوهی در دستور کار این سازمان است و باید این خدمات با هدف نشاط و امید بیشتر در مردم، منتشر شود.

 

وی با اشاره به اینکه بزرگترین سرمایه هر نظامی، اعتماد مردمی است که اظهار خدمات سازمانی علاوه بر ایجاد نشاط بین مردم، باعث اعتماد بیشتر می شود، اضافه کرد: اگر خدمات به خوبی و با سرعت گفته شود، به طور حتم باعث شادی و نشاط عمومی می شود.

 

مدیر کل بهزیستی فارس افزود: در هیچ بخشی مشکل و محدودیت مالی نداریم که این مهم از سوی زحمت های خیرین مرتفع شده است، اضافه کرد: دنیا، دنیای ارتباطات و هیچ مجموعه نمی تواند به روز باشد بدون آنکه اطلاع رسانی کند.

 

وی با اشاره به اینکه مجموعه خبرگزاری شبستان علاوه بر اینکه وظیفه اطلاع رسانی را دارد با نام مبارک مسجدی هم عجین شده است که این مهم نشان از سلامت اخبار این رسانه دارد و این مهمترین سرمایه رسانه ایست، افزود: پیشگیری سطح اول در کل جامعه و پیشگیری از شیوع و بروز معلولیت و آسیب های اجتماعی است که توسط این سازمان شکل می گیرد.

 

دکتر موسوی با تاکید بر اینکه خانواده هایی که دارای مشکلات هستند و سعی داریم با آموزش مشکلات آنان را به حداقل برسانیم، اضافه کرد: سطح دوم بهره مندی حداکثری از ظرفیت سمن ها است و سطح سوم افزایش توانمندسازی، مهارت فردی، خانوادگی، فنی و حرفه ای و آموزش های دانش کار به افراد آسیب دیده است تا فرد به جامعه برگردد.

 

وی با اشاره به اینکه در حوزه پیشگیری اساس کار روی بنیاد خانواده است که به عنوان کوچکترین نهاد خانوادگی در جامعه شناخته می شود، افزود: آموزش های پیش از ازدواج در بهزیستی مورد توجه است و با توجه به اینکه میانگین طلاق فارس کمتر از میانگین کشوری بوده و از لحاظ جمعیت میزان طلاق در کشور یک و 72 صدم و در فارس یک و 84 صدم است و بیشترین آمار طلاق در سال اول زندگی روی می دهد چرا که افراد آموزش های زندگی ندیده اند و الگوی مناسبی برای انتخاب نداشته اند.

 

دکتر موسوی خاطر نشان کرد: 38 مرکز تخصصی آموزش های زندگی راه اندازی شده و تشکیل حلقه های آموزش های زندگی، مهارت زندگی، فرزند پروری و مدیریت زندگی از برنامه های این سازمان است.

 

وی با اشاره به اینکه برای مبارزه با اعتیاد 110 مرکز درمان اعتیاد راه اندازی شده است، افزود: بحث مددکاری و مشاوره برای معتادین در نظر گرفته ایم و 24 مرکز درمان سرپایی و دارویی را در این راستا ایجاد کرده ایم و یک میلیون و 200 هزار نفر آموزش های پیشگیری از اعتیاد دیده اند.

 

مدیر کل بهزیستی فارس با تاکید بر اینکه 610 گروه اجتماعی محور از خود مردم در 138 محله آسیب پذیر راه اندازی کردیم، اضافه کرد: این مجموعه ها در مکان های آموزشی، محلات، پادگان ها و محیط های صنعتی فعالیت می کنند.

 

وی افزود: تمام کودکان سه تا 6 سال هر سال مورد غربالگری چشم قرار می گیرند و در سال گذشته 204 هزار کودک غربال شدند از مرحله اول تا مرحله نهایی که جراحی باشد اجرایی شد و اگر پیشگیری نمی کردیم آمار نابینایان 2 برابر می شد.

 

دکتر موسوی با اشاره به اینکه پرسنل 38 بیمارستان و مرکز بهداشتی و درمانی مورد آموزش قرار گرفته اند و در بدو تولد نوزدان اسکرین می کنند، اضافه کرد: در 10 سال گذشته از 2 برابر شدن تعداد ناشنواها جلوگیری کردیم.

 

وی با اشاره به اینکه 22 مرکز اورژانس اجتماعی را راه اندازی کردیم که تیم های ثابت و سیار دارد و در سال گذشته بیشترین آمار از 20 هزار مراجعه کننده به اورژانس اجتماعی مربوط به طلاق سپس کودک آزاری بود، اظهار داشت: میانگین همسر و کودک آزاری فارس از کشور بالاتر نیست و اورژانس 123، اثر بخشی خوبی داشته است.

 

مدیر کل بهزیستی فارس با انتقاد به اینکه خانواده ها برداشت می کنند که هرجور می خواهند، می توانند با کودک رفتار کنند، گفت: کودکان بی و بد سرپرست توسط این سازمان نگهداری می شوند و اگر پدر و مادر کودک بد سرپرست فاقد صلاحیت نگهداری کودک باشند، بر اساس دستور قضایی، بچه را به خانواده هایی که به بچه نیاز دارند، واگذار می کنیم.

 

دکتر موسوی از راه اندازی خانه «امن سلامت» برای دخترانی که در معرض آسیب اجتماعی هستند، خبر داد و افزود: خانه امن زنان را هم راه اندازی کرده ایم که مورد اگر زنی مورد همسرآزاری قرار گرفت و به ما مراجعه کرد، را نگهداری کنیم تا پس از آموزش همسرش، به خانواده خود بازگردد.

 

وی با اشاره به اینکه مرکز بازپروری زنان که مورد تعرض قرار گرفته اند هم راه اندازی شده است و گفت: این سه مرکز عنوان شده، مجزای یکدیگر است.

 

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه یک هزار و 130 مهدکودک تحت نظر این اداره کل هستند، اظهار داشت: آموزش به مردم باعث می شود که هزینه هایی که به جامعه وارد می شود به حداقل برسد.

 

وی با اشاره به اینکه در حوزه توانبخشی 122 هزار معلول شناسایی شده و طرح توانبخشی شکل گرفته است و در راستای عدالت اجتماعی این خدمات به دل روستاها برده ایم، یادآور شد: 34 هزار معلول در این راستای شناسایی شده است و تسهیلگر بین بهزیستی و افراد روستا هماهنگی های لازم را انجام می دهند.

 

دکتر موسوی اضافه کرد: در عشایر این طرح اجرا شد و یک هزار و 500 معلول عشایری شناسایی شده است.

 

مدیر کل بهزیستی فارس در خصوص اشتغال و مسکن مدد جویان هم گفت: در بحث اشتغال و توانمندسازی معلولین در سه سال میزان سه هزار و 597 شغل در فارس ایجاد کردیم که در کشور 2 هزار و 500 بود.

 

وی با اشاره به اینکه اگر کارفرمایی افراد تحت پوشش بهزیستی را به کار گیری کند تا 2 سال سهم بیمه کارفرمایان را بهزیستی تقبل می کند، افزود: این مهم با هدف ایجاد ثبات شغلی خوب برای معلولین اجرا می شود.

 

دکتر موسوی با اشاره به اینکه 380 موسسه خیریه و بیش از 2 هزار و 400 موسسه زیر مجموعه این سازمان فعالیت می کنند که شامل مهد کودک، مراکز توانبخشی و غیره است، اظهار داشت: سه هزار خیر داریم که کمک رسان بهزیستی هستند و خیرینی هم وجود دارند که از خارج از کشور معلولین را مورد حمایت قرار می دهند و برای آنان پول ارسال می کنند.

 

وی با اشاره به اینکه سال 95 در پیمایش اجتماعی، سازمان های هلال احمر و بهزیستی بیشترین اعتماد مردمی را کسب کردند، تاکید کرد: تفاهم نامه ای بین بهزیستی و کانون های مساجد باید شکل بگیرد چرا که مساجد از ظرفیت عظیم مردمی برخوردار است.

 

مدیر کل بهزیستی فارس اضافه کرد: با ورود به مساجد می توان آموزش های بهزیستی را هرچه بهتر به خانواده ها انتقال داد.

 

وی با انتقاد به جزیره ای عمل کردن دستگاه ها، گفت: اگر بر اساس سیره اهل بیت (ع) عمل کنیم به نقاط مهمی می رسیم و از این رو این جزایر باید با هم متصل شوند تا نتایج مهمی روی دهد.

 

 

کد خبر 715758

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha