بررسی حواشی فروش اردوگاه شهید باهنر

وزیر اسبق وزرات ‌آموزش و پرورش از فروش اردوگاه شهید باهنر خبر می دهد و در سوی دیگرنائب‌رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس سند این اردوگاه را تنها در ضمانت بانک می داند و می گوید خبری از شکایت، مصادره و فروش نیست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، صد سال پیش، منظریه همسر ناصرالدین شاه، باغ 50 هزارهکتاری خود رابه وزارت معارف آن روز و آموزش و پرورش امروزی اهداء کرد. باغی که یکی از جذاب ترین و با ارزش ترین اردوگاه های کشور به شمار می آید و دانش آموزان نسل های مختلف در این باغ عکس های یادگاری دارند.

 

وزارت آموزش و پرورش هم با گذشت زمان این باغ را به خوابگاه و آلاچیق، سوئیت های مجهز و سکوهای چادر متعدد کرد که چندین هزار نفر می توانند در آن اسکان یابند. بسیاری از اردوهای دانش آموزی از محرومترین مناطق تا برخوردارترین مناطق در این باغ برگزار می شود تا حال و هوای دانش آموزان  که اکثر زمان آنان در فضای محدود و کهنه مدارس می گذرد با درخت های سر سبز به فلک کشیده شده  که خبری از آلودگی هوا در آنجا نیست، عوض شود.

 

حالا خبرهایی از فروش اردوگاه شهید باهنر به گوش می رسد. فروش باغ دانش آموزان به سال های گذشته هم باز می گردد که در سال 1395 این موضوع تکذیب شد.ماجرا در آن زمان از این قرار بود که در سال 1395؛ به منظور پرداخت مطالبات معوقه و مطابق با قانون بودجه سال 95 بند 'ح' و مصوبه هیئت وزیران با فروش و انتشار اوراق صکوک اجاره به میزان 40 هزار میلیارد ریال توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی موافقت کرده است.

 

وزارت امور اقتصادی و دارایی 40 هزار میلیارد ریال اوراق صکوک اجاره را برای آموزش و پرورش منتشر کرده و آموزش و پرورش نیز مکلف به معرفی املاکی به همان میزان است که البته سازمان برنامه و بودجه ضامن اصل، سود و هزینه بدهی است و موظف است هرساله آن را در قانون بودجه پیش بینی کند.

 

 به گفته ی مدیرکل دفتر حقوقی آموزش و پرورش؛ معرفی اردوگاه شهید باهنر طبق قانون صورت گرفته است و اکنون هیچ دستگاه یا شخصی حق دخل و تصرف و ساخت و ساز در آن را ندارد و این اردوگاه برای همیشه متعلق به دانش آموزان و فرهنگیان خواهد بود.

 

واسعی تاکید کرده بود؛ معرفی اردوگاه شهید باهنر طبق قانون صورت گرفته است و اکنون هیچ دستگاه یا شخصی حق دخل و تصرف و ساخت و ساز در آن را ندارد و این اردوگاه برای همیشه متعلق به دانش آموزان و فرهنگیان خواهد بود.

 

 نامه وزیر اسبق آموزش و پرورش به رییس جمهور

فروش اردوگاه شهید باهنر از سوی حمیدرضا حاجی‌بابایی وزیر اسبق آموزش و پرورش که در حال حاضر رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس است مطرح شده است.حاجی‌بابایی در نامه خود به رئیس‌جمهور نوشته است: «گزارش واصله حکایت از اقدام تأسف‌بار وزارت آموزش و پرورش در واگذاری اردوگاه ملی شهید باهنر تهران به شرکتی تحت عنوان «واسط مالی شهریور سوم» دارد. بر اساس این خبر وزارتخانه مذکور مبادرت به فروش این اردوگاه به ثمن بخس(یک سوم قیمت) در قالب اجاره به شرط تملیک در اسفندماه 1395، نموده است.

با توجه به اهمیت و نقش حیاتی این اردوگاه در نظام تعلیم و تربیت و بهره‌برداری مستمر از آن توسط خانواده بزرگ فرهنگیان و دانش‌آموزان، قطعاً این موضوع موجب جریحه‌دار شدن احساسات آنان گردیده و تبعات گسترده‌ای را در پی خواهد داشت.

مستدعی است دستور فرمایید با قید فوریت، دستگاه‌های نظارتی نسبت به بررسی موضوع، اقدام و گزارش آن را به فرهنگیان عزیز و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند.در صورت صحت خبر، صدور دستور قاطع در برخورد با مسببین آن مورد انتظار است».

 

اردوگاه شهید باهنر مصادره نشده است

اما در همین ارتباط، جبار کوچکی‌نژاد، نماینده مردم رشت و نائب‌رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به خبرنگار شبستان می گوید: اردوگاه شهید باهنر به فروش نرسیده است.

 

او ادامه می دهد: وزارت آموزش و پرورش در سال 95 برای پرداخت مطالبات معوقه همانند پاداش خدمت بازنشستگان 94 از بانک وام دریافت کرد که سند اردوگاه شهید باهنر به عنوان ضمانت بانکی قرار گرفت.

 

نائب‌رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان می کند: این اردوگاه هنوز مصادره نشده است. شرکت هایی وجود دارد که اقدامات کارهای بانکی را انجام می دهند و دلیل نمی شود که اردوگاه به این شرکت ها واگذار شده است.

 

او با بیان اینکه از سوی وزارت آموزش و پرورش حدود 500 میلیارد تومان وام در دوسال پیش دریافت شد می گوید: سند اردوگاه شهید باهنر به عنوان ضمانت در بانک قرار گرفت. هنوز مصادره  و فرخته نشده است.

 

کوچکی نژاد تاکید می کند: اگر دولت این 500 میلیارد تومان را پس دهد، سند اردوگاه آزاد می شود. مصادره زمانی رخ می دهد که شکایت شود و دادگاه حکم دهد که تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

 

به هر روی؛ تاکنون موفق به مصاحبه با مسئولان وزارت آموزش و پرورش در رابطه با این موضوع نشده ایم و یکی از دلایل نگرانی ها این است که  وزارت آموزش و پرورش نتواند بدهی خود را با بانک تسویه کند و کابوس فروش باغ دانش آموزان به واقعیت تبدیل شود. تمام این اتفاق ها به دلیل کسری بودجه وزارت آموزش و پرورش است. در همه دولت های این وزارت خانه با کمبود بودجه مواجهه است. باید دولت مردان به نظام تعلیم و تربیت بیشتر اهمیت دهند و سکانداران این وزارت خانه مجبور به دریافت وام و ضمانت گذاشتن املاکی که متعلق به مردم کشور است، نشوند.

 

کد خبر 716597

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha