نقش مهارت آموزی در کشور مورد توجه قرار نگرفته است/ از مرده شویی تا ثبت پنج اختراع جهانی

یک نخبه شیرازی که در ابتدای زندگی خود مرده شویی کرده و امروز پنج اختراع ثبت جهانی دارد، گفت: نقش مهارت آموزی در کشور مورد توجه قرار نگرفته و در کشور ما تخصص گرایی را کنار گذاشته شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، امیر پروش، مدیر مجتمع آموزشی «امیر کبیر» امروز (28 تیر) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه من در یکی از محلات محروم شیراز زندگی می کردم و کودکی من در قبرستان درالسلام گذشت، گفت: معدل من در دوره متوسطه هشت بود و حمایت مهندس بهبود و رفتن به هنرستان بود، اولین نقطه عطف زندگی من بود.

 

وی با اشاره به اینکه کاغذ ساندویچ را جمع و صاف می کردم و از یک پیرزن که کتاب دست دوم می فروخت، کتاب اجاره می کردم، جاهای مهم کتاب روی آن کاغذها می نوشتم، اضافه کرد: در برهه ای به توصیه یک روحانی، به مرده شویی پرداختم و امروز می دانم که هیچ کار خدا بی حکمت نیست.

 

پروش با تاکید بر اینکه جواب کنکور از دکه روزنامه گرفتم و در دانشکده فنی «باهنر» قبول شدم که این دومین نقطه عطف زندگی من بود، اظهارداشت: در کارگاه های مختلف، مهارت کسب کردم اما پس از کاردانی مجبور شدم دوباره کنکور دهم و در زندگی خود 2 تا لیسانس گرفتم، سربازی هم رفتم علی رغم اینکه معاف بودم.

 

سفیر فنی و حرفه ای کشور، بر لزوم آموزش مهارت ها تاکید کرد و گفت: در کشور ایران افرادی هستند بیشتر از من اختراع کردند ولی من بیشتر اختراع جهانی داشتم اولین اختراع AMTD بود، همیشه در فیزیک نمره های بسیار بسیار ضعیف می گرفتم اما توانستم پنج اختراع بین المللی ثبت کنم.

 

پروش با اشاره به اینکه یکی از اختراعات من در خصوص باتری ماشین هست و دیگر، تولید آب از هوا، جلوگیری از فیلم برداری و رشد سه برابری گیاهان بود، یک مقطع هم کاندیدای نوبل بودم اما به هر قیمتی نمی خواهم نوبل را برنده شوم، اضافه کرد: از بیشتر کشورهای دنیا دعوت نامه دارم اما گمشده من در این خاک است، ایران، فارس و شیراز را دوست دارم و به آن عشق می ورزم و اعتقاد دارم مشکلات کشور ما راه حل بومی دارد.

 

وی بر لزوم توجه به برترین های اقتصاد و نظام آموزشی دنیا تاکید کرد و افزود: کشوری اقتصاد پویا دارد که نظام آموزشی پویایی داشته باشد، بیشترین سرمایه گذاری را در امر آموزش دارند.

 

این نخبه شیرازی با اشاره به اینکه سه پارامتر را آلمان را بعد از جنگ جهانی دوم رعایت کرد، اول امید، دوم صبوری و سوم رویکرد کشور آلمان و سرمایه گذاری به سمت آموزش های مهارتی و فنی و حرفه ای بود، افزود: اقتصادپویا نیازمند نیروی مهارتی پویا هست.

 

وی با اشاره به اینکه باید در امر آموزش باید به یک واحد یکپارچه تبدیل شویم، تار و پود، صنعت و آموزش عالی باید در هم تنیده شوند، تاکید کرد: دانشگاه و صنعت از رسالت خود دور شده اند.

 

پروش یادآور شد: ایده دانشگاه در جوار صنعت در حال انحراف است و نیاز به همبستگی دانشگاه و صنعت امروز دیده می شود، جامعه از فارغ التحصیلان خوش تیپ، متوقع و خالی از مهارت پر شده است.

 

وی با تاکید بر اینکه ما یاد نگرفتیم تیمی کار کنیم، ما احتیاج به قهرمان های تیمی داریم، اظهار داشت: کارآفرین را باید کارآفرین تربیت کند و از آموزش و پرورش به خاطر تربیت دهه های 40، 50 و 60 تشکر می کنم.

 

سفیر کارآفرینی فنی و حرفه ای کشور با اشاره به اینکه دنیا به این نتیجه رسیده است که گره جامعه به دست نیروهای مهارتی باز می شود، افزود: آموزش های مهارتی و کارآفرینی باید پیوند یابند، متاسفانه بخش دولتی خودش را رقیب بخش خصوصی می داند.

 

مدیر مجتمع آموزشی «امیر کبیر» با تاکید بر اینکه این مجموعه 220 پرسنل و سه هزار مهارت آموز دارد در سراسر فارس فعالیت داریم، افزود: من شاید آی کیو ضعیفی داشته باشم ولی ایمان، پشتکار و امید من را به اینجا رساند.

 

وی با اشاره به اینکه حدود 400 میلیارد ریال در فارس سرمایه گذاری کردم، اظهار داشت: پنج اختراع ثبت جهانی شده اما در داخل از اختراع من استقبال نشد و کمک به دیگران یکی از راه های وجود آرامش در زندگی است.

 

پروش با تاکید بر اینکه باید کمپینی باشد که مخترعین را به کشور بیاورند، افزود: طرح شتاب دهنده، سخت افزاری را ندارند و ما احتیاج به شتاب دهنده سخت افزاری داریم که بتوان اختراعات را تولید انبوه کرد.

 

وی با اشاره به اینکه نقش مهارت آموزی در کشور مورد توجه قرار نگرفته و در کشور ما تخصص گرایی را کنار گذاشته شده است، افزود: زیرساخت نیاز به صبوری و گذران سال دارد باید به سمت زیرساخت ها برویم اما مدیران ما فکر هم اکنون هستند.

 

 

کد خبر 716872

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha