حجت الاسلام بهزاد حبیبی استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان با بیان اینکه یکی از مباحثی که امروزه نقل محافل و مجالس خاص و عام است، سخن در زمینه امور اقتصادی است، گفت: اسلام به عنوان کاملترین دین سخنان فراوانی در این باب دارد. ابتدا به سخنی از امام رضا علیه السلام توجه میکنیم «بدان كه اگر كسى مزدش معيّن نشود و براى تو كارى انجام دهد و در عين حال، مزد او را سه برابر بپردازى، باز گمان مى كند كه مزدش را كم داده اى. اما اگر با او قطعى كنى و آن گاه مزدش را بپردازى، از اين كه اجرتش را كامل داده اى سپاسگزار خواهد بود و اگر ذره اى بيشتر از مزدش بدهى، مى فهمد كه به او بيشتر داده اى.»
وی اظهار داشت: این نگاه دقیق و روان شناسانه به حقوق کارگر ملاکی به دست ما می دهد که در زمینه اقتصاد مقاومتی بهره زیادی از آن میتوانیم ببریم، و آن هم توجه به کارگر و شخصیت دادن به او می باشد. نباید فراموش کرد که یکی از ارکان اقتصاد قشر زحمت کش و بزرگوار کارگری می باشد. حضرت با گوش زد کردن این نکته به سردمداران اقتصادی آموزش می دهد که در هر رده ای باید به فکر کارگران خود باشند.
حبیبی افزود: در همین راستا و در سخنی دیگر آن امام همام زحمت کارگران را جهاد فی سبیل الله دانسته و فرموده اند «به راستى كسى كه در پى افزايش رزق و روزى است تا با آن خانواده خود را اداره كند، پاداشش از مجاهد در راه خدا بيشتر است».
وی گفت: باید در زمینه اقتصاد مقاومتی حتما به پایه اصلی و موثر کارگری توجه ویژه داشته باشیم. کارگری که از حقوق ماهیانه خود محروم است، کارگری که امنیت شغلی ندارد، کارگری که مشکلات فراوانی را در کار خود ببیند و در جامعه احساس شکست و حقارت به او دست دهد، هرگز نمی تواند نیروی مولد و کارپرداز خوبی باشد.
این استاد حوزوی افزود: وقتی هم که جامعه نتوانست از این نیروی پاینده کمال بهره را ببرد در زمینه های صنعتی، تکنولوژی، ساختمانی، عمرانی و ده ها مقوله دیگر دچار محرومیت خواهد شد.
وی در پایان به حدیثی دیگر از امام رضا علیه السلام اشاره کرد و افزود: در این حدیث می فرمایند «سه چيز وابسته به سه چيز است، سختى روزگار بر كسى كه ابزار كافى دارد، محروميت زياد براى كسى كه در صنعت عقب مانده باشد و دشمنىِ مردم عوام با اهل معرفت» در بند دوم این روایت محرومیت اقتصادی را برای جامعه ای میداند که از صنعت عقب مانده باشد و یکی از بهترین راه های رفع این عقب ماندگی توجه به کارگر و حقوق کارگری می باشد.
نظر شما