جدیت  هند، چین و روسیه در واردات نفت از ایران

علیرغم فشارهای آمریکا به کشورهای مختلف به منظور خودداری از واردات نفت ایران، چین، هند و روسیه این اقدام را جدیت بیشتری پی گرفتند تا جایی که در ماه گذشته صادرات نفت ایران به هند ۳۰ درصد افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، از آبان ماه تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران رسمیت می یابد اما از ۲ ماه گذشته فشارهای این کشور به جهانیان به منظور خودداری از واردات نفت ایران افزایش یافته اما کشورهایی نیز وجود دارند که در مقابل این فشارها مقاومت کرده اند و در جهت عکس نیز به عمل پرداخته اند.

 

بنابراین گزارش، منابع خبری روز پنجشنبه گزارش داده‌اند هند با نزدیک شدن به تحریم‌های ضد ایرانی دولت آمریکا واردات نفت خود از ایران را در ماه میلادی گذشته (جولای) 30 درصد افزایش داده و به رقم بی‌سابقه 768 هزار بشکه در روز رسانده است.

 

خبرگزاری رویترز این خبر را بر اساس تحلیل داده‌های مقدماتی مربوط به ورود تانکرهای حامل محموله‌های نفتی منتشر کرده است.

 

واردات نفت هند از ایران در ماه ژوئن کاهش 25 درصدی داشت اما رویترز بر اساس تحلیل داده‌ها نوشته بخشی از این محموله‌هایی که در ماه ژوئن بارگیری شده‌اند ماه جولای وارد هند شده‌اند. میزان نفت وارداتی هند در ماه جولای نسبت به زمان مشابه که 415 هزار بشکه در روز بوده افزایش 85 درصدی نشان می‌دهد. پالایشگاه‌های دولتی هند بیشترین سهم واردات نفت از ایران را در ماه جولای به خود اختصاص دادند. هند دومین خریدار بزرگ نفت ایران به شمار می‌آید. دولت آمریکا بعد از خروج از توافق هسته‌ای برجام این کشور را برای کاهش واردات نفت از ایران تحت فشار قرار داده است.

 

علاوه براین، روز جمعه دولت چین رسما اعلام کرد، درخواست آمریکا را برای تحریم واردات نفت از ایران نمی پذیرد. آمریکایی‌ها رسما اعلام کردند، مخالفت چین با درخواست آمریکا مانع از اجرای سیاست‌های آمریکا برای منزوی کردن ایران است و این سیاست را به شکست منجر خواهد کرد. هرچند چین درخواست عدم خرید نفت از ایران را رد کرده است اما قبول کرده است تا خرید نفت از ایران را افزایش ندهد.

 

این در حالی است که یکی دیگر از کشورهایی که وزیر خزانه داری آمریکا از آن نام برد روسیه است، همانطور که توسط مسئولان مختلف ایران و روسیه بارها گفته شده است ایران و روسیه قرارداد خرید و فروش نفت را از دو سال قبل امضا کرده اند به طوری که روسیه در ازای خرید نیمی از نفت ایران یورو و به ازای بخش دیگر کالا تحویل می‌دهد.

کد خبر 719874

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha