تعزیه باید به شکل اصیل خود باقی بماند

عضو شورای ثبت ملی تعزیه، با تاکید بر تلاش برای حفظ ویژگی های تعزیه در هر منطقه، گفت: تعزیه باید به شکل اصیل خود باقی بماند زیرا جذابیت این آیین به اصیل بودن آن است.

دکتر محمد حسین ناصر بخت، داور سومین سوگواره سراسری تعزیه در کرمان، به خبرنگار شبستان گفت: برگزاری سوگواره های تعزیه در کشور تاثیر بسزایی دارد بنابراین فراهم آوردن امکان اجرای تعزیه و تشویق تعزیه خوانان به برگزاری این آیین دینی، مذهبی و ملی ضروری است.


وی با بیان اینکه در سوگواره های تعزیه، امکان حضور کارشناسان و پیشکسوتان تعزیه در کنار تعزیه خوانان به وجود می آید، خاطر نشان کرد: به طور کلی اصول و قائده تعزیه مشترک است اما در هر منطقه با توجه به سلائق مردم آن دیار، تعزیه از نظر موسیقی اشعار استفاده شده و نوع لباس تفاوت دارد.
 

این پژوهشگر تعزیه، اجرای تعزیه در نقاط مختلف کشور را بسیار متفاوت دانست و گفت: به طور مثال در اراک به دلیل روح حماسی مردم، تعزیه به صورت حماسی برگزار می شود در حالیکه در قزوین، تعزیه از حزن و اندوه بیشتری برخوردار است.
 

وی با تاکید بر ضرورت تلاش برای حفظ ویژگی های تعزیه در هر منطقه، افزود: به طور کلی تعزیه باید به شکل اصیل خود باقی بماند زیرا جذابیت این آیین به اصیل بودن آن است.
 

دکتر ناصر بخت، مخاطبان تعزیه را فارغ از نژادهای قومی و دینی معرفی کرد و بیان داشت: حتی اقلیت های دینی در ایران از طرفداران تعزیه هستند و به آن احترام می گذارند.
 

وی، با اشاره به اهمیت تبلیغ موضوعاتی چون ایثار، فداکاری، روحیه شهادت طلبی و استکبار ستیزی در تعزیه، گفت: به همین دلیل شخصیت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) برای همه ملل و همه ادیان، قابل احترام است.
 

عضو شورای ثبت ملی تعزیه، فضای تعزیه خانه کرمان برای اجرای تعزیه را بسیار مثبت ارزیابی و ابراز امیدواری کرد: این مکان در سال های آتی، مجهزتر شده و امکان راحتی مخاطبان را به وجود آورد.
 

داور سومین سوگواره سراسری تعزیه، این سوگواره را در نوع کم نظیر عنوان و اظهار کرد: اگر تغییراتی در زمان برگزاری سوگواره به وجود آید، حضور گروه های تعزیه برجسته تری از سراسر کشور و رشد کیفیت سوگواره را شاهد خواهیم بود.
 

وی با بیان اینکه روح تعزیه متعلق به افراد متدین و مظلوم واقع شده است، یادآور شد: در جریان ثبت ملی تعزیه کشورهای ترکیه،عراق، لبنان، پاکستان و هندوستان هم مدعی بودند اما از نوع اشعار آنان مشخص بود که تعزیه از ایران به دیگر کشورها رفته است.
 

این مدرس تئاتر با اشاره به اینکه همه چیز در تعزیه یک نماد است و مستند سازی نمی شود، خاطر نشان کرد: همه آنچه که در تعزیه استفاده می شود نشانه است؛ به عنوان مثال رنگ سبز نشانه انسان های مقدس و بهشتی و رنگ قرمز مربوط به اصحاب نار و آتش است.
 

دکتر محمدحسین ناصر بخت افزود: امروزه نمایش های جدیدی با الهام گرفتن از تعزیه طراحی و اجرا می شود.
 

گفتنی است، در سومین سوگواره سراسری تعزیه که از 25 آذر تا دوم دی برگزار شد، 6 گروه از 6 استان کشور در دو بخش اصلی و جنبی در تعزیه خانه شهر کرمان به اجرای تعزیه پرداختند.

 

پایان پیام/

کد خبر 7199

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha