به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محمد شریعتمداری، شامگاه( ۱۳ مرداد) در جلسه ستاد تنظیم بازار استان با اشاره به وضعیت اقتصاد کشور و تلاش دشمنانه نظام سلطه علیه ایران، این پرسش را مطرح کرد که آیا ما نیز باید در این مسیر گام برداریم؟ یا توانایی این را داریم کاری کنیم تأثیر این اقدامات در اقتصاد در همان حد و اندازه ای که باید، باشد.
وی با بیان اینکه هر کس در این اتفاق سهیم است که به اندازه نیاز خرید کرده و یا مال خود را به سرمایه دیگر تبدیل نکند تا این بهمن قوی تر نشود و وظیفه همه ماست که در این زمینه و در همه موضوعات با هموطنان گفت و گو کنیم؛ به افزایش نرخ ارز هم اشاره کرد و آن را ناشی از فشار بیرونی در عرصه بین المللی دانست که بر اقتصاد ما تحمیل شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با افزودن اینکه در شرایطی که این افزایش نرخ رخ داد، نه عرضه ارز توسط دولت کاهش یافته، نه تقاضای فوق العاده ای ایجاد شده؛ تقاضای گسترده به سمت بازار ارز را غیرعادی خواند و تأکید کرد: نباید خود را با این روند همراه کنیم و در تولید و توزیع باید کار طبق نظامات پیش برود.
وی ادامه داد: دولت متناسب با شرایط روز تصمیماتی را در حوزه اقتصادی می گیرد و به تدریج ظرف مدت کوتاهی به شرایط ثابت و متناسب با حل مشکلات تولیدی کشور بر می گردیم لذا کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم و واحدهای صنفی باید مورد کنترل دولت باشد و کالاهای دیگر باید به تدریج به بازار ثانویه سپرده شوند.
شریعتمداری با تصریح به این مطلب که صادرکننده باید ارز حاصل از صادرات را تحت عنوان تعهد ارزی برگرداند و در این زمینه شوخی نداریم؛ از برخورد قانونی با تخلفات بازار خبر داد و افزود: نباید اجازه سوءاستفاده واحدهای میانی را بدهیم و رییس جمهور دستور تأمین منابع موردنیاز برای نظارت بر صنف را به اتاق های اصناف صادر کردند تا بازرسان صنفی بتوانند به وسیله کنترل های دقیق مشکلات را حل و فصل کنند.
وی به گسترش بی محابای فروشگاه های زنجیره ای هم اشاره کرد و با تأکید بر اینکه جلوی تأسیس آنها بدون نظر اتاق های اصناف استانی گرفته شد و استان باید در این زمینه پیگیری کند؛ درباره اداره بنگاه های تولیدی در شرایط تحریم هم توضیح داد: شورایی متشکل از سه اتاق و معاونان وزارتخانه طرح جامعی در این زمینه به شورای عالی هماهنگی اقتصادی ارائه کرده تا مورد رسیدگی و تصویب شود و تا زمان تصویب، توصیه اکید ما به مالیات، بیمه و ... این است فشار بر روی بنگاه های تولیدی را کاهش بدهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: در زنجیره تولید و توزیع به هم رحم نمی کنیم در حالیکه باید به هم رحم کنیم و نظارت خودمان بر خود را تقویت کنیم زیرا تلاش این است دولت خیلی وارد نشده و بازار را خیلی تعزیراتی نکنیم اما با واحدهای صنفی و تولیدی متخلف باید برخورد کرد و نظامات دولتی برای برخورد با مجموعه تولیدکنندگان فعال است اما توصیه به انجمن و تشکل ها نظارت خود بر خودشان است.
وی با بیان اینکه استانداری می تواند در خارج از وقت اداری از نیروی اداری برای نظارت بر بازار استفاده کند تا آرامش را به بازار بر گردانند؛ همچنین از تشکیل کمیسیونی برای مشکل مطبوعات در زمینه کاغذ و چاپ خبر داد و افزود: این کمیسیون را وزیر ارشاد هدایت می کند و وزارت صنعت در حوزه واردات کاغذ و نیازمندی ها همکاری خواهد کرد.
شرعتمداری در بخش دیگری از سخنانش، افتتاح دو واحد معدنی در شهرستان زرند را مورد توجه قرار داد و گفت: پیش بینی می شود هرکدام از واحدها بیش از ۲۴۰ اشتغال مستقیم داشته و به طور غیرمستقیم ۵۰۰ تا یک هزار اشتغال ایجاد کند؛ ضمن اینکه امروز همچنین روند کار ایجاد سه واحد صنعتی کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی در سیریز در مرز استان های کرمان و یزد آغاز شد.
نظر شما