به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان، هادی نوری، مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان تالش با اشاره به رشد شش برابری اعتبارات عمرانی اداره کل کتابخانه های عمومی استان نسبت به سال گذشته خاطرنشان کرد: از مجموع بودجه پنج میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان کتابخانهها با حمایت فرمانداران شهرستانها تاکنون ۴۲ درصد تخصیص اعتبار صورت گرفت.
وی افزود: شهرستان تالش در سال گذشته با توجه به جمعیت و وسعت منطقه، از لحاظ منابع، فضای کتابخانهای، نقطه دسترسی، رتبه ۱۵ را در استان دارا بود اما آمار جدید شهرستان در دوماه اخیر از نظر جذب اعضای جدید رتبه دوم و از نظر تعداد اعضا رتبه چهارم استان و میانگین رشد امانت رتبه ششم را نصیب خود کرد که این پیشرفت در مدت کوتاه نشانه بالا بودن ظرفیت و پتانسیلهای مثبت شهرستان است که امیدواریم ارتقا یابد.
نوری با ذکر این نکته که در حال حاضر در استان گیلان دو کتابخانه سیار فعال است افزود: تالش با توجه به وسعت منطقه میتواند با راه اندازی یک کتابخانه سیار، و واگذاری حق انتفاع اماکن دولتی و عمومی برای ایجاد کتابخانه عمومی، نتایج رضایت بخشی را از نظر اجتماعی و تسهیل مطالعه عمومی حاصل کند.
وی نقش شهرداری ها در تبلیغات محیطی در رابطه با فرهنگ کتابخوانی و فضاسازی فرهنگی را طبق مصوبه شورای فرهنگ عمومی کشور مهم ارزیابی کرد و افزود: طبق قانون مصوب مجلس، شهرداری ها موظف هستند ماهانه نیم درصد از درآمد خود را به کتابخانه های عمومی شهر بپردازند و یا هزینه کنند اما متاسفانه در استان گیلان در اجرای این قانون ضعف عملکرد مشاهده می شود.
تاکید فرماندار تالش بر ضرورت ایجاد کتابخانه های روستایی در تالش
فرماندار شهرستان تالش نیز در این جلسه با تشکر از اقدامات سازنده مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در خصوص کتابخانه های تالش گفت: با توجه به میزان بالای جمعیت و همچنین بالا بودن پتانسیلهای موجود و همچنین علاقه مندی مردم فرهنگ مدار شهرستان به امر کتابخوانی، معتقدیم که نسل جوان و فعال مشغول به کار در تالش در صورت دارا بودن ابزارهای مناسب و امکانات مورد نیاز بسیار موفق تر عمل خواهد کرد.
سیدعیسی مهدوی با بیان اینکه دولت در سرفصل برنامههای خود به امر کتاب و کتابخوانی توجه خاصی قائل شده تصریح کرد: با پیشرفت علم و فناوری در همه عرصههای بشری، کتابخوانی و مطالعه نیز ناخودآگاه از حالت مطالعه سنتی صرف خارج شده و شیوههای متنوعی را در بر میگیرد اما آنچه مهم است پیدا کردن سرفصل مشترک بین سنت و مدرنیته کنونی است چرا که هرکدام مزایای مختص به خود را دارا میباشند.
وی افزود: کتابخانههای موجود ما همگی در حوزه شهری واقع شده اند در حالیکه با توجه به تاکید دولت به ساماندهی روستاها و با توجه به حکم قانون برنامه برای روستاهای بالای یک هزار جمعیت، وجود کتابخانههای روستایی نیز از ضرورت های امروز شهرستان است.
در ابتدای این نشست وحید فرحی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تالش با اشاره به وضعیت کتابخانههای این شهرستان در گزارشی به تشریح فعالیتهای این مجموعه پرداخت و گفت: در سال جاری کتابخانه عمومی چوبر با حمایت مسئولین استانی و شهرستانی به بهره برداری خواهد رسید.
نظر شما