به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر،معصومه هاشمیان، عضو هیات علمی آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ،سوءمصرف مواد مخدر و پایین آمدن سن مصرف را آسیب اجتماعی بسیار مهمي ارزیابی کرد و گفت: این آسیب اجتماعی پیامدهای بسیار مهمی را به دنبال دارد و باعث میشود بازدهی و بهرهوری جامعه به اشکال مختلف کاهش پیدا کند.
استادیار دانشگاه افزود: ما در سالهای اخیر شاهد کاهش سرمایههای اجتماعی بودیم. سرمایههاي اجتماعی در واقع همان ارتباطات اجتماعی هستند که می توانند در جامعه بسیار ارزشمند باشند. کلید واژه این سرمایههای اجتماعی "اعتماد" است كه بايد در یک جامعه بین مردم و مسئولین باشد.
وی ادامه داد: گذشته از حمایت خانواده و اجتماع، سرمایههای اجتماعی ما به شدت تنزل پیدا کرده است، این قضیه باعث شده شکافهای اجتماعی در جامعه ما روز به روز عمیقتر و بعدها باعث افزایش آسیبهای اجتماعی شود .
عضو هیات علمی آموزشی دانشگاه علوم پزشکی یادآور شد: نکتهای که اکنون بسیار حائز اهمیت است رابطه سرمایه اجتماعی با شبکههای اجتماعی است، اینها ارتباط بسیار تنگاتنگي با يكدیگر دارند. یعنی استفاده از اینترنت به علت ارتباطات درون گروهی قوی بسیار میتواند روی سرمایه اجتماعی اثر مثبت یا منفی داشته باشد. اگر این ارتباطات به صورت هدفمند و مشخص و در راستای رسیدن به هدفی ارزشمند باشد اثرات مثبتی از خود بر جای میگذارد اما چنانچه این ارتباطات درون گروهی به چه شکلی خاص و با اهداف شوم مدیریت شود همین شبکه های اجتماعی بستری خواهند شد تا شخص را به سمت آسیبهای اجتماعی سوق دهند که متاسفانه در جامعه شاهدیم که شبکههای اجتماعی رویکرد مثبتی ندارند و در واقع یکی از علل گرایش به اعتیاد و مواد مخدر در سنین پایین همین شبکههای اجتماعی هستند.
هاشميان خاطر نشان کرد: کسانی که به نوعی مسئولیت "اعتماد" را در جامعه به عهده دارند باید بدانند اگر حس "اعتماد" بین مردم و مسئولین جامعه کاهش پیدا کند قطعا با سیر صعودی آسیبهای اجتماعی روبه رو خواهیم شد.
وي افزود: رشد سریع شبکههای اجتماعی و ارتباطهای گروهی میتواند باعث افزایش پیوندهای گروهی شود و اگر در راستای صحیح اهداف جامعه به کار گرفته شود باعث کارکردهای مثبت در جامعه میشود که متاسفانه جای این مدل شبکهها در جامعه ما خالي است.
عضو هیات علمی آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تصريح كرد: نوجوانان به علت وجود جذابیت شبکههای مجازی بدون داشتن هدف به سمت آنها کشیده میشوند و چون نوجوان در سنین خاصی از لحاظ آسیبپذیری تحت تاثیر دوستان و همسالان خود قرار دارند خیلی زودتر جذب این شبکهها ميشوند حال در این شبکهها کافی است یک نفر اهداف شوم و باورهای نادرستی داشته باشد تا گروه را به سمتی که دوست دارد سوق دهد و افکار جمعی را مدیریت کند، در این صورت به راحتی نوجوان یا جوان به سمت آسیبهای اجتماعی از جمله مواد مخدر و اعتیاد کشیده میشود.
هاشميان گفت: سلامت روان و سرمایههای اجتماعی و سلامتی اجتماعی بحثهای بسیار مهمی هستند که سیاستمداران و مسئولین کشور برای افزایش بهره وری باید آنها را در اولویت کارهاي خویش قرار دهند، اگر به این مسائل توجه نشود معضلات و آسيبهاي بیشتری را شاهد خواهیم بود که تنها به مواد مخدر و اعتیاد محدود نخواهد شد .
نظر شما