به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، دکتر حسن نمکدوست،استاد علوم ارتباطات در سخنانی در نشست تبیین ابعاد مختلف موضوع شفافیت و بهره گیری از نظرات و آرای اصحاب رسانه در زمینه قانون «انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» گفت: قانون دسترسی آزاد به اطلاعات 250 سال پیش برای نخستین بار مطرح شد. سوئد از جمله کشورهایی است که سالهاست این قانون را رعایت می کند و این قانون نتیجه دموکراسی در این کشور است. قانون دسترسی آزاد به اطلاعات در واقع روی همه قوانین دیگر کشور تاثیر می گذارد و به نوعی اکسیژن دموکراسی است.
این استاد ارتباطات از رسانه ها خواستار شد که همه در صفحه اصلی رسانه شان آیکون حق دسترسی آزاد به اطلاعات را قرار دهند زیرا اطلاعات متعلق به کل جامعه است.
وی تاکید کرد: سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات بحث انحرافی است و بحث اصلی دسترسی به اطلاعات است، سامانه تنها امکانی است برای این موضوع. هر شهروندی حق دسترسی دارد به اطلاعاتی که ماحصل کنش و واکنش های دولت است.
نمک دوست تاکید کرد: در تمام دنیا تلاش می شود هرچه بیشتر در جزئییات این قانون ابهام زایی شود زیرا هرچه این قانون شفاف تر باشد همه موظف به ارائه اطلاعات دقیق تری به درخواست کنندگان اطلاعات می شوند. موارد استثنا باید بیان شود و دقیق باشند تا کسی نتواند با استناد به این استثناها حق مردم را ضایع کرده و در حوزه کاری خود جوابگو نباشد.
وی بیان کرد:قانون دسترسی آزاد به اطلاعات کاستی های بسیار دارد و مشارکت روزنامه نگاران می تواند به برطرف شدن کاستی ها و ابهامات کمک کند. روزنامه نگاران باید مطالبه کنند تا دستگاه ها جوابگو باشند.
نمک دوست از دکتر انتظامی و دکتر انصاری خواستار شد ترتیبی داده شود تا مسئولان کمیسیون قانون دسترسی آزاد به اطلاعات به تحریریه های روزنامه ها و خبرگزاری های مختلف سر بزند، در مورد این قانون گفتگو کرده و نظرات را بشنوند.
وی در آخر گفت: نیروی اصلی و پیش برنده قانون آزادی اطلاعات که 250 سال پیش برای نخستین بار آمد، روزنامه نگاران هستند. روزنامه نگاران به دلیل شغل و وضعیت مشخصی که داشتند به اطلاعات احتیاج داشته و همیشه در پی حق مردم بودند.
نظر شما