نوزادان نباید از شیر مادر محروم شوند

عضو کمیته شیر مادر بیمارستان رازی تربت حیدریه گفت: درحال حاضر باید کاری کنیم که نوزادان وشیر خواران از شیر ماد از موهبت الهی که خداوند برای نوزدان خلق کرده محروم نشوند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تربت حیدریه، حامد رضا مهاجر عضوکمیته شیر مادر بیمارستان رازی تربت حیدریه همزمان با هفته جهانی شیر مادر ۱۰ تا ۱۵ مرداد ماه ضمن اشاره به شعار این هفته در سال ۲۰۱۷ "تغذیه با شیر مادر، زیر بنای زندگی سالم، گفت: شیر مادر به تنهایی می‌تواند از لحظه تولد تا پایان ۶ ماهگی تمام نیازهای غذائی شیرخوار طبیعی را برای رشد طبیعی او تأمین کند و شیر مادر حاوی مواد مفید و ارزنده ایمنی است که کودک را در مقابل بیماری های عفونی محافظت می‌کند. مواد مختلف ضد عفونت در شیر مادر احتمال ابتلای شیرخوار را به بسیاری از عفونت ها به ویژه عفونت های گوارشی و تنفسی کاهش می‌دهد.

وی افزود: چربی و پروتئین شیر مادر بهتر از چربی و پروتئین دیگر انواع شیرها هضم و جذب می‌شود. به همین دلیل دردهای قولنجی، جمع شدن گاز، استفراغ و حساسیت نسبت به پروتئین در این شیرخواران کمتر مشاهده می‌شود، ترکیب شیر مادر همراه با رشد شیرخوار تغییر پیدا می‌کند، چربی شیر مادر در شروع هر وعده شیر کمتر است و سپس میزان آن تدریجاً بیشتر می‌شود، این تغییرات کمک بزرگی به سیر نگهداشتن شیرخوار می‌کند به علت اختلاف در ترکیب چربی شیر مادر، شیرخوار، پرخوری نمی‌کند و کمتر چاق می‌شود.

متخصص اطفال بیمارستان رازی تربت حیدریه عنوان کرد: به علت و جود آب کافی در شیر مادر به خصوص ابتدای شیر، تشنگی شیرخوار برطرف شده و اشتهای او تحریک می‌شود و نیازی به دادن آب یا آب قند حتی در مکان های بسیار گرم و خشک نیست، میزان بروز اسهال در شیر مادرخواران به مراتب کمتر است وسال‌ها تحقیقات و بررسی‌های متخصصان حوزه سلامت نشان داده است که شیردهی برای مادر و نوزاد، سودمند است و اثر مثبت آن حتی در دوران کودکی هم دیده می‌شود.

مهاجر افزود:درحال حاضر باید کاری کنیم که نوزادان وشیر خواران از شیر ماد از موهبت الهی که خداوند برای نوزدان خلق کرده محروم نشوند اما آن چیزی که درتوان کا ردرمانی است از لحظه ورود مادر به بیمارستان مدنظر است مسئله تماس پوست با پوست است وباید کاری کنیم که هرچه زودتر مادربا نوزاد تنها باشند وشیر دهی شروع شود وسنگ بنای شیر دهی از ساعت های اولیه شروع می شود و هیچ تلاشی بهتر از این نیست که زایمان به روش طبیعی انجام شود و بیشتر مشکلات نوزادان را از روش سزارین دارند و هرچه مشکل داریم ۹۰ درصد آ ن از بیمارانی است که سزارین می شوند و نوزادانی که به روش طبیعی به دنیا می آیند یک صدم مشکلات نوزادان سزارینی را ندارند.

وی تاکید کرد: فرهنگ سازی در ترغیب زایمان طبیعی بهترین کار برای گسترش شیر دهی با شیر مادر است واگر بتوانیم سزارین را کم کنیم بیشتر مشکلات سزارین که تی تی ان است که همان سزارین هایی که بدون درد است وآنها بیشترین مشکل را دارند وباید هر چه زودتر تماس پوست با پوست برقرار شود ونوزاد به مادر رسانده شود ولی در سزارین وقتی نوزاد به مادر می رسد این زمان طلایی از بین می رود.

مهاجر افزود:حجم شیرمادر ممکن است در اوقات مختلف روز متغیر باشد بیشتر مادران در ساعات صبح در پستان خود احساس پری بیشتر دارند وعصرها کمتر؛ اگر حجم شیر در ساعات عصر کمتر باشد مکیدن های مکرر شیرخوار به سیر شدن او کمک می کند.

متخصص اطفال بیمارستان رازی تربت حیدریه بیان کرد: اگر مادری نگران حجم شیر خودش باشد بایدبا توجه به نکات زیر در مورد شیرش اینکه هرچه یک شیرخوار زود به زود و موثرتر پستان های مادر را بمکد تولید شیرمادر بیشتر می شودوحجم شیرمادر ممکن است در اوقات مختلف روز متغیر باشد.

وی گفت: فرهنگ سازی باید انجام شود و حمایت عاطفی بهترین کار است ودر سه روز اول تولد نباید به غیر از شیر مادرچیز دیگری به نوزاد داده شود وخطری که نوازد را تهدید می کند در ۱۵ روزگی می باشد که علائم قلنج شروع می شود، هیچ بیماری از شیر مادر منتقل نمی شود که بعضی ها ترس از عفونت های هپاتیت ب و ایدز دارند که هپاتیت ب به هیچ عنوان ازشیر مادر منتقل نمی شود ولی واکسن زده می شود که احتمال انتقال کمتر شود.

کد خبر 720328

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha