به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان تهران؛ کانون فرهنگی هنری فجر تربیت از سال 1373 فعالیت خود را به عنوان خانه فرهنگ در منطقه هشت تهران در مسجد صاحب الزمان محله نارمک آغاز کرد. این کانون در ابتداء تاسیس فعالیت خود را در زمینههای فرهنگی، هنری و آموزشی با شهرداری منطقه آغاز و بعد از گذشت مدتی با کسب مجوز از ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، رسما به عنوان یک کانون فرهنگی هنری فعالیت خود را در مسجد صاحب الزمان آغاز کرد.
بنابراین گزارش؛ کانون فرهنگی هنری فجر تربیت از ابتداء تاسیس تا کنون تنها یک مدیر مسئول را به خود دیده است که بیش از 22 سال به عنوان پایهگذار کانون فجر تربیت به فعالیت های فرهنگی هنری مشغول است. به همین منظور در راستای معرفی کانون فرهنگی هنری فجر تربیت مصاحبه ذیل را با علی بابایی مدیر مسئول این کانون می خوانیم؛
ضمن معرفی خود بفرمایید از دلایل و لزوم راه اندازی کانون فرجر تربیت بگوید؟
علی بابایی هستم و از سال 1373 که کانون با عنوان خانه فرهنگ تاسیس شد، با سمت مدیر مسئول مشغول فعالیت های فرهنگی هنری در کانون فجر تربیت میباشم.
جریان تاسیس کانون فجر تربیت مربوط به 22 سال قبل یعنی سال 73 بر می گردد. زمانی که نبودن یک موسسه فرهنگی، هنری و آموزشی در محله نارمک احساس می شد به همین دلیل نیز تصمیم گرفته شد تا در مسجد این محله خانه فرهنگی تاسیس شود و زیر نظر شهرداری منطقه فعالیت نماید. این کار صورت گرفت و در مسجد صاحب الزمان یک خانه فرهنگ شکل گرفت اما از آنجایی که فعالیت این خانه فرهنگ با فعالیت های مسجد گره خورده بود تصمیم گرفتیم تا خانه فرهنگ را به کانون تبدیل کرده و زیر نظر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد فعالیت نماییم بعد این اتفاق مستقیما زیر نظر ستاد عالی فعالیت های فرهنگی هنری خود را آغاز کرده و با گذشت مدتی فعالیت های خود را با نظرات دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان تهران ادامه دادیم.
کانون در طول سال چه برنامه و فعالیت های برای مردم محله دارد؟
این کانون در طول سال و به شکل مستمر فعالیت های فرهنگی، هنری، آموزشی و تفریحی را برای اعضا کانون دارد و تا کنون نیز در طول این 22 سال هیچگاه کانون تعطیل یا بدون برنامه نبوده است. برنامه های کانون فجر تربیت برای تمام سنین و از 5 سال به بالا می باشد که شامل برنامه های قرآنی، آموزشی، هنری و تفریحی در رشته های مختلف است.
کانون فجر تربیت اولین کانونی بود که سعی کرد تا همگام با نیاز نوجوانان و جوانان محله حرکت رو به جلو داشته باشد به همین منظور نیز کانون ما اولین کانونی بود که مجوز کانون دیجیتال را کسب کرد و با فراهم آوردن تجهیزات لازم کلاس های رایانه و آموزشهای مربوط به رایانه در کانون تشکیل داد. در واقع کانون فجر تربیت اولین خانه دیجیتال استان تهران می باشد.
در خصوص برنامه های ایام اوقات فراغت کانون توضیح دهید؟
نگاه کانون فجر تربیت به ایام اوقات فراغت همواره یک نگاه ویژه و خاص می باشد. برنامه های که در طول ایام اوقات فراغت برای اعضا در نظر گرفته می شود نسبت به برنامه ای که در طول سال ارائه می شود از نظر نوع، حجم و زمان کمی متفاوت تر است دیگر برنامهها است زیرا اعضای کانون می توانند زمان بیشتری را برای شرکت در کلاس ها اختصاص دهند. در این ایام سعی می شود برای روی کلاس های هنری و برنامه های تفریحی همچون اردوهای زیارتی سیاحتی بیشتر تاکید شود و در کنار آن نیز برنامه و آموزش های قرآنی نیز در نظر گرفته شده است.
ویژگی خاص کانون فجر تربیت نسبت به دیگر کانونها از نظر شما چیست؟
کانون فجر تربیت دارای سه ویژگی خاص می باشد که کمتر کانونی دارای آن می باشد.
یکی از ویژگی های خیلی خاص کانون فجر تربیت مربوط به بحث در آمدزایی و کمک رسانی به مسجد است. این کانون نه تنها از مسجد بودجه ای دریافت نمی کند بلکه هر ماه نیز مبلغی را به عنوان کمک به مسجد برای صرف هزینه های جای مسجد در نظر می گیرد.
ویژگی دوم کانون نیز مربوط به برگزاری کلاس های آموزشی و هنری می باشد که بی شک در این زمینه تنها کانون هستیم. کانون فجر تربیت تنها کانونی است که در طول 22 سال فعالیت فرهنگی، هنری و آموزشی هیچگاه و حتی یک روز نیز تعطیلی نداشته است.
ویژگی سوم نیز مربوط به استفاده کانون از مربیان می باشد که در خود کانون پرورش یافته اند. الان در کانون فجر تربیت شاهد تدریس مربیانی هستیم که خودشان یک روز به عنوان یادگیرنده در کانون حضور داشته اند. برای مثال در کلاس های زبان انگلیسی مربیانی مشغول تدریس هستند که پیشتر عضو کانون و یادگیرنده بوده اند.
استقبال والدین و اهالی محله از حضور در کانون چگونه است؟
با توجه به اینکه کانون در دل مسجد واقعه شده است والدین همواره با خیالی آسوده فرزندان خود را در کانون ثبت نام می کنند. زیرا آنها می دانند که در مسجد هیچ آسیب و گزندی فرزندانشان را تهدید می کند به علاوه اینکه آنها از وجود کلاس های مفید با هزینه کمتر نسبت به موسسات غیر دولتی بهرمند می گردند. این دو عامل باعث شده است که همیشه استقبال خوبی از کانون فجر تربیت به عمل آید.
به عنوان سوال پایانی رابطه کانون و بسیج در مسجد محله چگونه است؟
کانون فجر تربیت و بسیج مسجد حضرت ابوالفضل(ع) همیشه مکمل یکدیگر هستند. روابط خوبی میان بسیج و کانون در طول این سالها شکل گرفته است، بطوری که هر دو به بازوان فرهنگی و آموزشی مسجد تبدیل شده اند و همواره نیز سعی می کنند در فعالیت ها به یکدیگر کمک کرده و از موازی کاری پرهیز کنند.
نظر شما