آمار ابتلای ۸۷ نفر به ایدز در روستای درگز چابهار صحت ندارد/ سازمان بهزیستی به وظایفش عمل کند

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: ترددهای مکرر در مناطق مرزی، اقامت های طولانی برای کار در کشورهای همسایه، افزایش جمعیت حاشیه نشین و اعتیاد به تزریق مواد از مهم ترین عوامل افزایش ابتلا در منطقه چابهار و دهستان های اطراف است.

 

 

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از سایت وبدا: محمدمهدی گویا درخصوص وضعیت شیوع بیماری ایدز در روستای درگز گفت: استان سیستان بلوچستان از جمله استان هایی در کشور است که در آن شیوع HIV از متوسط کشوری بالاتر است.
 
وی با اشاره به اینکه منطقه روستایی درگز در جنوب استان سیستان و بلوچستان واقع شده و از توابع شهرستان چابهار است، افزود: این منطقه روستایی جمعیتی حدود 18 هزار نفر دارد.
 
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در خصوص گزارشی مبنی بر ابتلای 78 نفر به HIV  در این منطقه روستایی خاطرنشان کرد: براساس گزارشی که در این رابطه منتشر شده است، باید اعلام کرد که تعداد موارد ذکر شده در رابطه با موار ابتلا از صحت برخوردار نیست و آمار مبتلایان کمتر از تعداد منتشر شده است. 
 
دکتر گویا ادامه داد: تمامی موارد ابتلا به HIV در این منطقه، در میان افرادی است که رفتارهای پرخطر دارند که در درجه اول اعتیاد تزریقی و در درجه بعدی، تماس های جنسی خارج از چارچوب خانواده، آنها به بیماری HIV گرفتار کرده است. 
 
وی تصریح کرد: ترددهای مکرر در مناطق مرزی، اقامت های طولانی مدت به قصد کار در کشورهای همسایه، افزایش جمعیت حاشیه نشین و اعتیاد به تزریق مواد مخدر مهم ترین عوامل افزایش موارد ابتلا در این منطقه است.
 
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درخصوص برنامه بیماریابی گفت: از دوسال قبل برنامه بیماریابی به صورت فعال تشدید شده است و اقدامات پیشگیری، کنترل و درمان بیماری ایدز در کل شهرستان چابهار به صورت سیستماتیک و گسترده ادامه دارد. همچنین در این رابطه یک مرکز مشاوره ویژه در شهرستان چابهار و یک پایگاه مخصوص آموزش پیشگیری و مشاوره نیز در دهستان درگز راه اندازی شده است و به ارائه خدمت به صورت رایگان برای مردم منطقه مشغول است. 
 
دکتر گویا با بیان اینکه تمامی بیماران مبتلا به ایدز شناسایی شده تحت مراقبت و درمان رایگان قرار دارند، اظهار داشت: برنامه آموزش پیشگیری و مراقبت HIV یک برنامه گسترده چندبخشی بوده که تاکنون توسط دانشگاه علوم پزشکی مربوطه با حمایت وزارت بهداشت به تنهایی اجرا شده و لازم است سایر سازمان ها از جمله سازمان بهزیستی نیز وظایفی را که برنامه چهارم استراتژیک کشور برعهده آنها قرار داده است، در منطقه یاد شده به اجرا گذارده و این وظایف را با قدرت هرچه بیشتر انجام دهند. 
 
وی تاکید کرد: کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان نیز که زیرنظر استانداری انجام وظیفه می کند، وظایف کلیه دستگاه ها را به آنها گوشزد می کند. 
 
دکتر گویا در پایان گفت: سازمان بهزیستی و استانداری باید نقش فعال تری در این رابطه ایفا کنند./
کد خبر 720717

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha