کشتار کودکان یمنی؛ قصه ای که با اجساد دفن می شود

نفوذ دلارهای نفتی ریاض بر سازمان های بین المللی موجب می شود تا قصه کشتار کودکان یمنی با چند محکومیت بی سرانجام به پایان برسد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، اتوبوس مدرسه ای در یمن هدف حمله ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی قرار می گیرد و ده ها کودک را به کام مرگ می کشاند و این قصه همین جا تمام می شود! این اولین بار نیست که عربستان دست به چنین جنایت هایی می زند و جامعه بین الملل تنها به محکوم کردن این جنایت ها بسنده می کند.

 

سال گذشته سازمان ملل در گزارشی ائتلاف سعودی را به خاطر کشتار 683 کودک یمنی و حمله به مدارس و بیمارستان ها مورد انتقاد و نام عربستان سعودی را در لیست ناقضان حقوق کودکان قرار داد اما اعتراض و فشار سعودی ها موجب شد تا نام عربستان بلافاصله از این لیست خارج شود. تحلیلگران دلیل خارج شدن نام عربستان سعودی از لیست سیاه كودك‌كشی را نفوذ دلارهای نفتی ریاض بر سازمان ملل دانستند و فعالان حقوق بشر آن را «شكست اخلاقی» برای سازمان ملل توصیف كردند. حال یک بار دیگر این کودک کشی و اقدامات نمادین برای محکومیت آن در حال تکرار شدن است.

 

 

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نگرانی دولت ترامپ درباره این فاجعه را اعلام کرده و از سعودی ها خواسته است در این باره تحقیق کنند اما آیا می توان مجرم اصلی در کشتار کودکان را مسئول تحقیق درباره این کشتار کرد؟ ضمن اینکه آمریکا بیش از این سخنی نگفته و زبان را در دهان خود نگه داشته است تا مبادا ریاض همانطور که روابط دیپلماتیک خود را با اتاوا بر سر انتقاد کانادا از دستگیری فعالان عربستانی به هم زد، واشنگتن را هم دچار تنش کند.

 

مسئله دیگر این است که اقدامات نظامی عربستان در یمن با حمایت های دلاری و نظامی خود آمریکا انجام می شود و به همین دلیل است که محکومیت کشتار کودکان در یمن تبدیل به یک اقدام کاملا صوری می شود. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، کشتار کودکان در صعده یمن را محکوم می کند و خواستار انجام «تحقیقات مستقل و فوری درباره این حادثه» می شود اما کجاست کمیته مستقلی که به طور کاملا بی طرفانه این تحقیقات را انجام دهد؟ آیا ائتلاف عربی که اعلام کرده است درباره این حادثه تحقیق می کند، یک گروه مستقل و بی طرف تلقی می شود؟

 

پر واضح است که این طور نیست اما سازمان ملل این اجازه را می دهد تا تحقیقاتی نمادین مانند این انجام شده و نتیجه ای که باب میل قدرت های جهانی است، اعلام شود. آیا اگر درخواست انجام چنین تحقیقاتی کارآمد بود، عربستان می توانست به راحتی در جنگ یمن جولان دهد؟ و آیا رژیم صهیونیستی می توانست در حالی که هزاران کودک در غزه را کشته است به راحتی به حیات خود ادامه دهد؟

 

اگرچه حالا خود آمریکا و همه کشورهای اروپایی می دانند که سابقه حقوق بشری عربستان بسیار سیاه است اما این کشور را یک متحد استراتژیک در منطقه می دانند و به همین دلیل است قصه کشتار کودکان بی گناه یمنی با خود آنها در زیر خروراها خاک دفن می شود.

 

گزارش از فریبا پازوکی

کد خبر 721270

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha