به گزارش خبرنگار شبستان، پروین داداندیش مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور اجتماعی صبح امروز در گردهمایی نمایندگان فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت ارشاد با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در 5 سال اخیر در زمینه آسیب های اجتماعی گفت: در ۵ سال گذشته ۱۸ مورد آسیب اجتماعی احصا شده که حاشیه نشینی و پیامدهای آن از جمله آن هاست.
وی ادامه داد: حاشیه نشینی یا سکونت گاه های غیررسمی پدیده ای است در اطراف شهرهای بزرگ که در پی مهاجرت از روستاها و شهرهای کوچک ایجاد می شود و برخی آسیب های اجتماعی را به همراه دارد.
داداندیش با اشاره به راهکارهای جهانی در مواجهه با سکونت گاه های غیررسمی گفت: برخی به مقابله با این پدیده پرداخته اند و حاشیه نشین ها را از امکانات محروم کرده اند، برخی نیز بر تقویت پتانسیل های روستاها و شهرهای کوچک تاکید کرده اند اما رویکرد غالب، راه حلی بینابینی است. به این معنا که می توان علاوه بر توجه به مشکلات این گونه سکونت گاه ها شرایط زندگی و کار در روستاها را نیز بهبود بخشید.
مشاور امور اجتماعی وزیر ارشاد همچنین به معرفی برخی طرح های اجراشده در راستای مقابله با آسیب های اجتماعی پرداخت و گفت: طرح «نماد» یکی از این طرح هاست که از سوی وزارت آموزش و پرورش با همکاری 12 دستگاه اجرا شده و در آن بیست و شش هزار دانش آموز مورد سنجش آسیب های روحی قرارگرفته اند.
وی افزود: در این طرح، آسیب های شاخص شناسایی و به صورت پایلوت در مدارس 6 استان کشور به اجرا درآمد. همچنین با توجه به نتایج به دست آمده مقرر شد طرح در یک شهرستان از هر استان کشور به اجرا دربیاید.
داداندیش در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری نتایج تحقیقات مربوط به سلامت روانی جامعه ایران گفت: بررسی ها نشان می دهد ۲۰ درصد جامعه ایران دچار یکی از بیماری های روانی هستند که از این میان ۶۵درصد آن ها نیز به روانشناس مراجعه نمی کنند.
مشاور وزیر ارشاد با اشاره به فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه آسیب های اجتماعی، گفت: کارگروهی جهت تمرکز فعال بر آسیب های اجتماعی تشکیل داده ایم اما باید توجه داشت که غالب فعالان وزارت ارشاد همچنان معتقدند «آسیب های اجتماعی» متولی خاص خود را دارد.
وی در پایان با تاکید بر نقش فرهنگ و هنر در کاهش آسیب های اجتماعی، گفت: پیشنهاد می شود برنامه های فرهنگی با پیش فرض آسیب های اجتماعی طراحی شود.
نظر شما