به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، یاوند عباسی، مشاور وزیر و مسوول هماهنگی امو ایثارگران وزارت کشور امروز(24 مرداد) در ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی استان زنجان اظهار کرد: یکی از دلایل عدم پیشرفت مناسب سازی شهری، درک ناکافی افراد سالم در این حوزه است.
وی با اشاره به اینکه بایستی مشکلات جسمی و حرکتی معلولان را درک کنیم، خاطرنشان کرد: دانش فنی لازم در حوزه تجهیزات مناسب سازی را نداریم و تنها با بهانه کردن کمبود اعتبارات رفع تکلیف می کنیم.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: در هنگام اجرای یک پروژه بایستی مناسب سازی آن پروژه هم پیش بینی شود، در حوزه مناسب سازی قوانین ایجابی بوده است و قانون سلبی نداشتیم.
عباسی با اشاره به اینکه در قانون جامع حمایت از معلولین این قوانین به صورت ایجابی مورد تاکید قرار گرفته است، افزود: اماکنی که معلولین نمی توانند از آن عبور کنند، را اماکن معلول نامگذاری کنیم و با تهیه فهرستی از این اماکن در نشست تخصصی تر برای رفع معلولیت این اماکن برنامه ریزی کنیم.
مسوول هماهنگی امو ایثارگران وزارت کشور با اشاره به اینکه عدم مناسب سازی شهری نوعی حق الناس است و حق این معلولین برای حضور در جامعه ضایع شده است، گفت: جامعه معلولین ما مناعت طبع بالایی دارند.
وی با اشاره به ضرورت نظارت معلولین به منظور مناسب سازی شهری در مناطق مختلف شهری، تصریح کرد: در بحث جشنواره شهید رجایی جایگاهی به بخش مناسب سازی پیش بینی شده است.
این مقام مسوول به استفاده از ظرفیت های تشویقی مدیران در حوزه مناسب سازی تاکید کرد و گفت: بهترین شاخص برای رفع معلولیت اماکن عمومی حضور پررنگ معلولین در سطح جامعه است و حضور کمرنگ معلولین در سطح جامعه نشان می دهد مناسب سازی وضعیت نامناسبی دارد.
عباسی با اشاره به اینکه مناسب سازی در استان زنجان نسبت به گذشته روبه پیشرفت بوده است ولی قابل قبول نیست، گفت: امید می رود در سال های آتی خبرهای خوشی در این حوزه بشنویم.
معاون امور عمرانی استانداری زنجان هم در سخنانی با اشاره به اینکه حرکت مناسب سازی در استان زنجان از سال 93 حرکت پرشتابی به خود گرفته است، گفت: رشد خوبی در نتایج مناسب سازی در استان را شاهد هستیم.
مهرداد سلطانی افزود: در حوزه پیاده رو سازی ساخت خط بریل در موزائیک ها مورد توجه قرار گرفته است و در حوزه اماکن عمومی، پروژه های جدید مشکل مناسب سازی ندارند.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه در حوزه قوانین معماری و شهرسازی کمبودی نداریم، گفت: در حوزه نظارت و اجرا نیازمند کار بیشتری هستیم.
سلطانی با بیان اینکه دانش مناسب سازی در لایه های مدیریتی ایجاد شده است، گفت: مشکل ما نهادینه نشدن دانش مناسب سازی در لایه های عوامل اجرایی است.
وی افزود: روند اصلاح وضع موجود در بافت شهری با توجه به هزینه ها و اشکالات موجود کند است و بالا بردن ضمانت های اجرایی در رعایت قوانین مناسب سازی به این روند شتاب می بخشد.
به گفته سلطانی، بسیاری از داربست ها در سطح شهر افراد را بالاجبار به خیابان هدایت می کنند و اجازه تردد را نه تنها به معلولین حتی به افراد سالم را نمی دهند از اینرو در این زمینه هم باید ضوابطی تعیین شود.
نظر شما