ورود کمیسیون امنیت مجلس به دعوای ایران علیه آمریکا

مسیر قانونی شکایت ایران از آمریکا در مجامع بین المللی در حال پیگیری است و در داخل کشور نیز بر اساس آخرین اخبار قرار است طرح دعوای ایران علیه آمریکا در دادگاه لاهه در کمیسیون امنیت ملی بررسی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دادخواهی ایران از بدعهدی ها و اقدامات آمریکا چندین بار از سوی کشورمان به سازمان ملل برده شده است و در این زمینه بر توان دادگاه لاهه تکیه شده است اما دادرسی برای این دادخواهی ها تاکنون انجام نشده است. در آخرین دادخواهی محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان 25 تیر در توئیتی خبر از شکایت ایران به دادگاه لاهه در مقابل توهین آمریکا به تعهدات حقوقی و دیپلماسی را داده بود.

 

گفته می شود در سفری که لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس جمهور سفری به لاهه داشت این شکایت را به دیوان عالی دادگستری تقدیم کرده است. در تازه ترین خبرها درباره مراحل رسیدگی به شکایت کشورمان از آمریکا هادی شوشتری، رییس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به ایسنا خبر داده که "هفته آینده؛ طرح دعوای ایران علیه آمریکا در دادگاه لاهه در کمیسیون امنیت ملی" بررسی می شود.

 

وی اعلام کرده که "با تلاش‌های کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس قرار است هفته آینده جلسه‌ای در کمیسیون پیرامون بررسی موضوع طرح دعوای ایران در دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه علیه آمریکا به دلیل اعمال تحریم‌ها برگزار شود. این جلسه با حضور نمایندگانی از معاونت حقوقی رییس‌جمهور، معاونت حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه، دفتر خدمات حقوق بین‌الملل ریاست‌جمهوری و معاون حقوقی و سیاسی مرکز پژوهش‌های مجلس تشکیل خواهد شد." 

 

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، یادآور شد: بعد از طرح دعوای وزارت خارجه در دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه علیه آمریکا پیروزی برای جمهوری اسلامی تا همین مقطع کسب شد چون لاهه قرار موقتی مبنی بر خودداری از اعمال تحریم‌ها تا اطلاع ثانویه را به وزارت خارجه آمریکا ابلاغ کرد. ما در جلسه می‌خواهیم این موضوع را به صورت کارشناسی بررسی کنیم که گزارش نهایی آن به مقامات ذیربط داده خواهد شد.

 

این گزارش می افزاید: روند رسیدگی به این پرونده طبق اصول دادگاه لاهه روندی مشخص است که البته مدت زمان مشخصی ندارد. طبق این روند ابتدا دیوان بین المللی دادگستری شکایت ایران را به طرف مقابل (آمریکا) می‌فرستد و از او جواب می‌خواهد. این مرحله که تبادل لوایح نامیده می‌شود، ممکن است بسیار طولانی شود و طرفین دعوی بارها به ردوبدل کردن لایحه بپردازند.

 

سپس در مرحله شفاهی  وکلا، کارشناسان و نمایندگان طرفین دعوی (ایران و آمریکا) در جلسه رسیدگی حاضر می‌شوند و به صورت رو در رو و شفاهی با یکدیگر مذاکره می‌کنند. جلسه رسیدگی دیوان، علنی خواهد بود، مگر آنکه خود دیوان یا طرفین، خواستار غیرعلنی بودن آن باشند. زبان‌های رسمی دیوان، فرانسوی و انگلیسی است. پس از این مرحله قضات دیوان گرد هم می‌آیند تا پس از مشورت با هم رأی خود را صادر کنند.

کد خبر 722027

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha