به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر محمود احمدی نژاد شامگاه (سه شنبه) در گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم در تشریح ابعاد و نتایج هفتمین حضور خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، گفت: تشکیل سازمان ملل یک دستاورد تاریخی است که هنوز به صورت کامل محقق نشده است اما با این حال ملت بزرگ ایران نمی تواند استفاده از ظرفیت این سازمان بین المللی را نادیده بگیرد.
رییس جمهور با بیان اینکه تشکیل سازمان ملل نتیجه یک سری بحث های گسترده برای اصلاح مدیریت جهان بود تا سازمانی تشکیل شود که مسائل جهان را به صورت عادلانه حل و فصل کند، افزود: تا حدود 35 سال پس تاسیس سازمان ملل فرصت های محدودی برای ارائه نقدها و طرح های در جهت حل و فصل منصفانه مسائل جهان در این سازمان وجود داشت اما پس از فرو پاشی شوروی این سازمان دیگر به صورت یکجانبه ادراه و تبدیل به سازمانی بی خاصیت شده است به طوری که موضوعاتی خنثی که به کسی بر نخورد در آن مطرح می شود.
دکتر احمدی نژاد اظهار داشت: ملت ایران که ملتی متمدن و دارای اندیشه و فرهنگی متعالی و نجات بخش است نمی تواند نسبت به آنچه در عرصه بین المللی می گذرد بی تفاوت باشد زیرا بی تفاوتی نسبت به تحولات جهانی در شان ملت ایران نیست، لذا انجام سفر به سازمان ملل با هدف استفاده از ظرفیتهای خود این سازمان برای احیا و نوسازی ایده تشکیل واقعی سازمان ملل طراحی و اجرا شد.
رییس جمهور با اشاره به اینکه در سازمان ملل دو کشور هستند که قدرت اثرگذاری داشته و حرف برای گفتن دارند، تصریح کرد: طبیعتاً از بین ایران و آمریکا به عنوان تنها کشورهایی که در عرصه بین المللی حرف برای گفتن دارند، آمریکا بر فضای فعلی بین المللی حاکم بوده و این ایران است که باید حاکمیت ناعادلانه آمریکا را بر ساختارها و نظم فعلی عرصه بین المللی به چالش بکشد.
دکتر احمدی نژاد مواضع و سخنرانی های ارائه شده در شش سفر قبلی خود به سازمان ملل را در مبانی واحد و در شکل متنوع توصیف و خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط بین المللی، منطقه ای و داخلی کشورمان، حضور در نشست امسال مجمع عمومی سازمان ملل تفاوت هایی با سال های قبل داشت؛ در عرصه بین المللی جهان با بحران شدید اقتصادی و شرایط آشفته مواجه است و در منطقه ما و شمال آفریقا نیز تحولات بزرگی رخ داده که جمهوری اسلامی ایران درباره آنها حرف های زیادی برای گفتن دارد و سوالات ظریفی درباره این وقایع وجود دارد.
رییس جمهور اضافه کرد: از سوی دیگر در پنج شش ماهه اخیر در داخل تبلیغات منفی و سیاه نمایی علیه دولت خیلی شدت گرفته بود، به گونه ای تبلیغ می شد که دولت در شرایط مناسبی نیست و امسال نمی تواند حضور تاثیرگذار سال های قبل خود در مجمع عمومی سازمان ملل را تکرار کند اما به فضل الهی همه این طراحی ها خنثی شد.
دکتر احمدی نژاد تاکید کرد: شرایط داخل کشور این تصور را پیش می آورد که گویا مسئولیت بخشی از جنگ روانی و سیاه نمایی ها علیه دولت به افرادی در داخل کشور سپرده شده است تا گرد یاس در فضای عمومی کشور بپاشند و فضا را سیاه و بحرانی نشان دهند تا جایگاه دولت در یک معرکه بین المللی تضعیف شود.
رییس جمهور گفت: آمریکایی ها برای پیشگیری از به چالش کشیدن موقعیت و سیاست هایشان در عرصه بین المللی از سوی ایران جنگ تبلیغاتی گسترده ای را سامان دادند و خواستند امسال فضای رسانه ای را برای ما بلوکه کنند اما حضور مقتدرانه و اعلام اینکه حرف های مهمی برای مطرح کردن داریم مانع از تحقق این هدف شد و آنها مجبور شدند خودشان این گارد را بشکنند و دوباره رسانه های آمریکایی برای مصاحبه به صف شدند که مصاحبه هایی انجام شد و برای خیلی های دیگر هم وقت کم آمد.
دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه از مجموع نطق های ارائه شده در سازمان ملل دو نطق وجود دارد که مورد توجه رسانه ها و صاحب نظران قرار می گیرد و از مدت ها قبل گمانه زنی ها و تحلیل ها درباره آنها شروع می شود، افزود: نطق آقای اوباما به اعتراف رسانه ها و صاحب نظران آمریکایی و دیگران بسیار ضعیف بود چرا که وی می خواست از موضع یک حاکم جهانی سخن بگوید و مجبور شده بود از هر دری سخنی بگوید و نطق ایران هم درباره تشریح وضعیت جهان و ارائه راهکارهای برون رفت از وضعیت فعلی بود.
رییس جمهور با اشاره به اینکه هر ادعایی که جمهوری اسلامی ایران می خواست در سازمان ملل مطرح کند از قبل در سخنرانی رییس جمهور آمریکا اسناد اثبات آن ارائه شده بود، اظهار داشت: ما درباره بدیهی بودن حق حاکمیت فلسطینی ها سخن گفتیم و آمریکا را به تضییع حقوق فلسطینیان متهم کردیم و این در حالی بود که اوباما از قبل در سخنرانی خود با رد یکطرفه قبول حداقل حقوق مورد مطالبه برای فلسطین نشان داد که ادعاهای ما کاملا درست است.
دکتر احمدی نژاد با تاکید بر اینکه امروز فضای افکار عمومی دنیا به شدت متاثر از ملت ایران است، گفت: از آنجا که ملت ایران حرف هایی نو و برخاسته از ارزش های الهی و انسانی دارد امروز همه منتظر شنیدن حرف های ملت ایران هستند.
رییس جمهور افزود: امروز حرف ملت ایران در همه جا مخاطبان خود را یافته است و ما در جلساتی که با اندیشمندان و نخبگان آمریکا داشتیم این برداشت را به خوبی دریافت و احساس می کردیم که گویی در ایران و در حضور افرادی پاک و انقلابی حضور داریم که سخنان و رفتارهای آنها کاملا متاثر از ادبیات انقلاب اسلامی است.
دکتر احمدی نژاد با اشاره به این نکته که دشمن را باید در قلب سرزمین خودش مورد حمله قرار داد و زمین گیر کرد، خاطرنشان کرد: سفر به سازمان ملل را نباید دست کم گرفت و باید این سفرها ادامه یابد و دیگران هم در آینده این سفرها را ادامه دهند و مواضع جمهوری اسلامی ایران را برای مخاطبانی که امروز کاملا به افکار و اندیشه های برآمده از انقلاب اسلامی نزدیک شده اند، تشریح کنند.
رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره مواضع وی در مورد برقراری رابطه با آمریکا، تصریح کرد: رابطه ایران با آمریکا رابطه ای مشروط است اما نه به شرایط ما یا آمریکایی ها بلکه به شرایط عادلانه و انسانی. ما طرفدار برقراری رابطه با همه هستیم و آن را به نفع جهان می دانیم اما نباید در این مسئله کسی خود را در موضع برتر قرار دهد و به صورت یکجانبه برای این رابطه شروطی تعیین کند. جمهوری اسلامی ایران حرف های حقی دارد که در بیان و دفاع از آنها ضعف، واهمه یا هراسی ندارد و بنده بارها اعلام کرده ام که حاضرم در حضور رسانه ها با رییس جمهور آمریکا مناظره کنم.
دکتر احمدی نژاد ادامه داد: آمریکایی ها در حالی موضوع برقراری خط تلفن مستقیم بین نظامیان ایران و نظامیان خودشان برای پرهیز از برخورد بین نیروهای دو طرف را مطرح کردند که، اولا ما با اساس حضور نظامیان آمریکایی در منطقه مخالف هستیم و معتقدیم برای اینکه زمینه برخورد از بین برود باید نیروهای آمریکایی از منطقه خارج شوند و از سوی دیگر طرح این مبحث را در آستانه سفر به نیویورک یک بحث برای انحراف اذهان از محاکمه آمریکا از سوی ایران می دانستیم.
رییس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره سفرهای استانی دور چهارم گفت: بنده قبل از ریاست جمهوری هم مدیر بوده و علاوه بر تجربه کاری، شرایط کشور را نیز مطالعه و ارزیابی کرده بودم و معتقد بودم که نظام اداری ما منطبق بر نیازها و شرایط کشورمان ایجاد نشده و متناسب با گذر زمان توسعه نیافته است و قرار گرفتن آن در خدمت مردم به یک آرزو تبدیل شده بود.
دکتر احمدی نژاد افزود: دولت برای مواجهه با این مانع دو راه پیش روی خود داشت؛ اول اینکه کارهای کشور را تعطیل می کرد تا سیستم بوروکراسی کشور را اصلاح کرده و سپس به کارها بپردازد که این باعث اتلاف زمان زیادی می شد و دیگر اینکه به نوعی بر این سیستم ناکارآمد فائق می آمد.
رییس جمهور با اشاره به اینکه شرایط هر کشوری بازتاب دهنده نظام اداری آن است، اظهار داشت: برجسته ترین ویژگی سیستم اداری کشورمان این است که در وهله اول از خودش در مقابل هر گونه اصلاح و تغییر محافظت می کند و ویژگی دیگرش این است که به سرعت خود را گسترش و توسعه می دهد و این باعث طولانی شدن روند اجرایی شده است که به خودی خود، توان فکری افراد را می گیرد.
دکتر احمدی نژاد اضافه کرد: دولت راه دوم را برگزید تا با ارزیابی میدانی شرایط کشور تصمیمات لازم برای پیشبرد امور را با سرعت در نظام اداری کشور تزریق کرده و با ارزیابی میدانی و نزدیک نتایج تصمیمات خود بازخوردها و خروجی سیستم را گرفته و اصلاحات و تصمیمات تکمیلی را سریعا اتخاذ کرده و دوباره به سیستم وارد کند.
رییس جمهور نتیجه این اقدام دولت را جلوگیری از اتلاف وقت در سیستم اداری، به میدان آوردن مردم، نیازسنجی دقیق و میدانی، اتخاذ تصمیمات دقیق و اجرای سریع تر تصمیمات عنوان و تصریح کرد: این مدل مدیریتی البته به کسانی که از آن استفاده می کنند فشار زیادی وارد می کند امام نواقص سیستم اداری فعلی کشور را تا حد زیادی رفع کرده و آن را در خدمت پیشرفت کشور قرار می دهد که صحت این ادعا با مقایسه کارهای انجام شده در این دولت و دولت های قبل قابل اثبات است.
دکتر احمدی نژاد سفرهای دور چهارم هیات دولت به استان ها را در جهت رفع موانع احتمالی پیش روی مصوبات قبلی و اتخاذ تصمیم درباره مسائل و مواردی که بعضا در سفرهای دور قبل استانی از قلم افتاده است، عنوان کرد و گفت: این دور از سفرها و برنامه های دولت برای پیگیری اجرای همه مصوبات در استان های کشور برای آن طراحی و اجرا می شود تا دولت های بعدی هیچ دغدغه ای از ناحیه عملکرد دولت نهم و دهم نداشته باشند.
رییس جمهور درباره عملکرد دولت درباره هدفگذاری ایجاد 2.5 میلیون شغل در سال 90، اظهار داشت: مجددا تاکید می کنم که ایجاد 2.5 میلیون شغل در کشور با ارزیابی دقیق ظرفیت های کشور هدفگذاری شده است و در صورتی که همه امکانات کشور بسیج شود، تحقق این هدف دور از دسترس نیست.
دکتر احمدی نژاد افزود: اگر چه در نیمه اول سال بنا به دلایلی از جمله تاخیر در ابلاغ قانون بودجه و این مسئله که معمولا نیمه اول هر سال صرف طراحی ها و استارت زدن ها برای انجام امور می شود، تجمیع همه امکانات و توانمندی ها مقدور نمی شود اما با این حال طبق آمار عملکرد نیمه اول سال در راستای ایجاد 2.5 میلیون شغل خوب بوده و حدود 42 تا 43 درصد اهداف دولت محقق شده و فعالیت همه بخش های اقتصادی کشور با رشد روبرو بوده است.
رییس جمهور در پاسخ به این سوال که آیا از نحوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها رضایت دارید، تصریح کرد: قطعا نمی توان به دولت در این زمینه نمره 20 داد و اگر تصور کنیم که نمره 20 گرفته ایم دیگر کاری انجام نمی شود، اما اگر اجرای این قانون در ایران را با سایر کشورهایی که چنین قوانینی در آنها اجرا شده است، مقایسه کنیم قطعا نمره ملت ایران 20 خواهد بود.
دکتر احمدی نژاد یادآور شد: در ایران تقریبا همه مدعیان می گفتند که اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تورمی 60 درصدی را به دنبال دارد و تورم و بحران های اجتماعی بعد از اجرای این طرح غوغا می کند و هر چه به آنها می گفتیم که مدل ارزیابی های شما غلط است و از سوی دیگر ملت ایران را نشناخته اید قبول نمی کردند.
رییس جمهور گفت: آمارها می گویند که در اثر اجرای قانون هدفمندی یارانه ها تورم شش درصد افزایش یافته است که 2 درصد از این مقدار هم متاثر از افزایش نرخ جهانی تورم است. دولت برای سال 90 تورم یک رقمی را هدفگذاری کرده است و قطعا تا پایان سال شاهد روند نزولی شاخص تورم خواهیم بود.
دکتر احمدی نژاد افزود: اجرای این قانون در بخش انرژی بیشترین تاثیر را داشته در حالی که به تایید همه صاحب نظران با ادامه روند قبلی مصرف انرژی در ایران تا قبل از پایان برنامه پنجم توسعه، دیگر ایران امکان صادرات نفت را نداشت، اجرای این قانون توانست روند وحشتناک مصرف انرژی و افزایش میزان آن را کنترل کند. از سوی دیگر در حالی که خیلی ها ما را از بحران های اجتماعی می ترساندند، اجرای این قانون باعث افزایش نشاط و همبستگی اجتماعی شده و فاصله طبقاتی را در کشور کاهش داد. همچنین اجرای این قانون باعث شد، اصلاح نظام تولید غیر رقابتی ایران که بر پایه ساختارهای غلط متاثر از دریافت یارانه های بدون هدف بنا گذاشته شده بود، آغاز شود.
دکتر احمدی نژاد درباره سهم بخش تولید از اعطای یارانهها گفت: بخش تولید امروز هم از یارانهها استفاده میکند. قیمت گازوییل لیتری 350 تومان است در حالی که بخش تولید آن را لیتری 150 تومان دریافت میکند. برق را بخش صنعت 40 تومان و بخش کشاورزی 10 تومان دریافت میکنند و این نشان میدهد که یارانهها قطع نشده است، اما تصوری در ذهن بعضی ها ایجاد شده است که پول مستقیم به افراد دهیم که این خلاف هدفمندی یارانههاست. دولت تسهیلات انرژی و تسهیلات اصلاح ساختار میدهد که البته کمی عقب هستیم ولی این مسئله نه به خاطر فقدان منابع بلکه به این خاطر است که کار خیلی بزرگ است و ساختارها باید اصلاح شود. به هر حال در نیمه دوم سال حمایتها از بخش تولید بیشتر خواهد شد.
رییس جمهور با انتقاد از برخی اظهارنظرها مبنی بر کند شدن یا توقف چرخه تولید در اثر اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها به ارایه گزارشی در مورد افزایش تولید و سرمایهگذاری در پنج ماه اول سال 90 در بخش صنعت و معدن پرداخت و افزود: میزان مجوزهای تاسیس بنگاهها که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر شده در پنج ماه اول امسال 24.4 درصد و میزان سرمایهگذاری در این بخش 62.5 درصد افزایش پیدا کرده است، در بخش اشتغال در این بخش ها نیز شاهد رشد 44.6 درصدی بودهایم و این رشد را در زمینه مسکن و عمران هم داشته ایم.
دکتر احمدی نژاد با ارائه آماری در ارتباط با رشد تولید برخی از کالاها از جمله فولاد، سیمان، شیشه، فولاد خام و روغن نباتی اظهار داشت: در این مدت تجارت خارجی نیز رشد کرده است. در سال 83 میزان تجارت خارجی کشور 7 میلیارد دلار بود و در واقع آن زمان این یک آرزو بود که تجارت خارجی در یکسال بالا برود؛ به نحوی که میزان صادرات و واردات در حالت تعادل قرار بگیرد اما در این سال ها این میزان 32.6 درصد رشد کرده است. البته این کارها و فعالیتها با کمک مردم انجام شده و این رشدها در فضای اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها محقق شده است.
رییس جمهور با اشاره به تعریف مراجع اقتصادی جهان از نحوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در ایران، در مورد دیگر بخشهای طرح تحول اقتصادی نیز تصریح کرد: لایحه اصلاح نظام گمرک در مجلس تصویب شده و مراحل تایید نهایی را در شورای نگهبان طی میکند و به محض اینکه به دست دولت برسد، اجرای آن آغاز می شود.
دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه «اگر این اصلاحات گمرکی انجام شود، درآمد غیرنفتی کشور حداقل 25 درصد افزایش مییابد»،خاطرنشان کرد: لایحه اصلاح سیستم مالیات نیز مراحل نهایی خود را در دولت طی میکند و به زودی به مجلس میرود. در بحث بیمه نیز اجرای اصلاحات را شروع کردهایم و در ارتباط با ارتقای ارزش پول نیز کار در حال انجام شدن است و به محض نهایی شدن بررسی ها، لایحه به مجلس ارسال می شود.
رییس جمهور همچنین با بیان اینکه «یکی از مهمترین بخشهایی که نیازمند اصلاح قوانین است، نظام بانکی کشور است»،تاکید کرد: سیستم بانکی فعلی کشور یک سیستم بسیار پیچیده است و دولت در سه بخش اصلاح ساختاری، قوانین و مقررات و رفتاری، مطالعات خود را انجام داده است و آماده ارسال لایحه را در این ارتباط به مجلس است.
دکتر احمدی نژاد بهره وری سرمایه و نیروی انسانی در کشور را در حال افزایش دانست و رابطه صنعت و دانشگاه کشور را در حال گسترش عنوان کرد.
رییس جمهور در پاسخ به سوالی در ارتباط با سوءاستفاده مالی اخیر و برنامه دولت برای نظارت هر چه بیشتر بر نظام بانکی گفت: تقریبا شش سال است در مورد لزوم اصلاح نظام بانکی صحبت کرده و در این ارتباط حتی مورد شماتت قرار گرفتهام. چیزهایی را میدیدیم و اصرار داشتیم که باید اصلاح شوند. یقینا قبل از اتمام دولت عمر دولت دهم، کارهای اساسی را در این زمینه شروع میکنیم. واقعیت این است که سیستم بانکی کشور دست یک فرد نیست و دولت تسلط و قدرت مداخله در سیستم بانکی را ندارد.
دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه دولت حتی اجازه سهمیهبندی منابع بانکی را ندارد، افزود: نه اینکه گفته شود که هیچ کاری نمیشود انجام داد اما برخی مواقع مقرراتی گذاشته میشود که به تبعات آن توجه نمیشود.
رییس جمهور اظهار داشت: دولت با هر تخلفی مبارزه میکند. در حال حاضر سیستم اداریمان را خیلی بستهایم؛ نه اینکه ادعا کنیم تخلفان صفر شده است اما خیلی از مقاطعهکاریها و خریدها کنترل شده است. نظارت درون سیستم دولت فعال شده و آییننامهها اصلاح شده است، اما این موارد در سیستم بانکی بوجود می آید. حتما موارد اینچنین دنبال میشود. باید بانک مرکزی و وزارت اقتصاد نظارتهایشان را تقویت کنند و بانکداری الکترونیک کامل شود. چهار سال پیش گفتیم گزارش تمام گردش مالی کشور باید روی میز رییس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد باشد اما آنقدر فشار آوردند و جوسازی کردند که این اتفاق نیفتاد.
دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه اساس اصلاح نظام بانکی به زودی آغاز می شود تا یک کار مبنایی انجام شود، تصریح کرد: بالاخره هزار هزار میلیارد تومان پول در کشور در حال گردش است، یک مرکز اطلاعاتی لازم است تا وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی بتوانند با دستگاههای نظارتیشان جلوی تخلفات را به موقع بگیرند.
رییس جمهور ادامه داد: در این قضیه خوشبختانه هر سه قوه مصمم هستند که این مساله ریشهکن شده و با هرکس در هر مقامی کهدر این تخلف دخیل بوده است، برخورد شود. این مساله را در اردبیل هم بیان کردم، اما از آن طرف اینطور نباشد که بعضیها فکر کنند یک بهانه ای به دست آورده اند و وقت آن است که با احمدینژاد تسویه حساب کنند. بنده که فریاد زدم ولی نخواستید عمل کنید، چطور است که دولت را متهم میکنید؟ دولت چه نقشی دارد؟ چرا عناصر دولت را متهم میکنید؟
دکتر احمدی نژاد خاطرنشان کرد: امروز خوشبختانه فضای اقتصادی کشور فضای مثبتی است. در حالی رشد اقتصادی خوبی داریم که دنیا در حال رکود است و جهت اقتصادی جهان و جذب سرمایهگذاری در دنیا منفی است. آینده اقتصاد در عرصه بین الملل دورنمای مثبتی ندارد، اما اقتصاد ایران در سنگینترین شرایط تحریمی اداره شده است. وقتی رییس جمهور آمریکا میگوید تحریم فلجکننده اعمال می کنیم بالاخره کارهایی کرده و تصورش این است که این تحریم ها بر روی ایران اثر میگذارد، اما ملت ایران در همین شرایط طرحهای اساسی و زیربنایی اقتصادی انجام میدهد.
رییس جمهور اضافه کرد: معنای چنین وضعیتی این است که یک حرکت زنده و رو به جلو دارد، اتفاق میافتد. فضای اقتصاد بانشاط شده و امیدواری ایجاد شده است. سرمایهها و ابتکار عملها در حال وارد شدن به میدان هستند اما متاسفانه به اینها توجه نمیشود. چرا باید این فضا را تخریب کنند؟ اقتصاد عرصه ای نیست که فضایش به سرعت بازسازی شود، اگر اعتماد از دست رفت به زودی برنمیگردد.
دکتر احمدی نژاد تصریح کرد: اگر سیستم دنبال برخورد با تخلفات نبود، جای گله وجود داشت. وقتی خود سیستم تخلف را کشف میکند، خودش پای آن میایستد و خودش میخواهد مجازات کند، دیگر این هیاهوها معنا ندارد. نمیتوان گفت که در یک سیستم اصلا تخلف رخ نمیدهد؛ این ادعای غلطی است اما فکر میکنم بعضیها دارند از ملت انتقام میگیرند. ملت ایران خیلی خوب عمل کرد و در جریان اجرای قانون هدفمندی یارانهها نشان داد که آینده ایران خیلی درخشان است. ملت ایران اهل تصمیمات بزرگ، اجراهای بزرگ، قدمهای بزرگ است.
رییس جمهوربا اشاره به اینکه اما بعضیها میآیند با توهین و تهمت به دولت و دروغپردازی از مردم انتقام بگیرند، در حالی که هیچ خبری نیست و دولت دارد کارش را انجام میدهد، گفت: چرا برخی ها مدام دیگران را تخریب میکنند؟ ما البته اعلام کردیم سکوت می کنیم و هنوز هم در سکوت هستیم، این حرفها همه پاسخ دارد اما دولت به خاطر منافع کشور سکوت می کند.
دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه در حال حاضر در اندیشه صهیونیستها و آمریکاییها تنها راه نجات ضربه زدن به ملت ایران است، افزود: آیا در چنین شرایطی با در داخل کشور به چنین مسائلی مشغول شویم؟ دولت سکوت کرده است تا به انقلاب آسیبی نرسد. ایران امانتی تاریخی است.
رییس جمهور اظهار داشت: در سفر نیویورک بخش مهمی از سوالات خبرنگاران در این رابطه بود. البته به فصل خدا در آنجا طلبکار شدیم و همه آنها منفعل شدند اما این خیلی بد است که عده ای بنشینند و از اینجا کد بدهند و برای دشمن فضا درست کنند.
دکتر احمدی نژاد با اشاره به اینکه در یک بانک تخلفی انجام گرفته و دو بانک دیگر هم دخیل بودهاند، تصریح کرد: دستگاه قضایی وارد شده، دولت هم دارد کمک میکند تا این قضیه ریشهکن شود. دولت ادعایی دارد و در این زمینه مدعی است اما متاسفانه بعضیها منتظر فرصت بودند که به روی دولت خنجر بکشند؛ با این این شیوه برخورد، چطور میشود کشور را اداره کرد؟ البته این روشها شکست خورده است.
رییس جمهور ملت ایران را ملتی عظیم، متعالی و باتجربه نامید و خاطرنشان کرد: مخالفین دولت میخواهند ملت را نسبت به کل حرکت خود بدبین کنند. دولت مدعی آن نیست که در عملکردش ضعف نیست، اما این ضعف ربطی به ملت ندارد. اشکال از سیستم عدالت در قوای مختلف است، اما برخی می خواهند از ملت انتقام بگیرند، بعضیها میگویند چون ملت به این دولت و رییس جمهور رای داده است باید از آنها انتقام گرفت.
دکتر احمدی نژاد در پاسخ به سوالی در رابطه با نشست سران سه قوه و اینکه چرا این نشست رسانهای نشد، گفت: این یک نشست کاری است و در آن مسئولان قوا حضور دارند و اگر خبری از آن منتشر شود، تفاسیر مختلفی از آن میشود. در این جلسه درباره مسائل اخیر بحث شد و مقرر شد که این تخلف بانکی تا پایان دنبال شود و همه قوا کمک کنند تا اصلاحات ساختاری در سیستم بانکی و بقیه بخشها زودتر انجام شود.
رییس جمهور درباره فعالیتهای هستهای کشور و آغاز به کار نیروگاه بوشهر اظهار داشت: برنامه هستهای کشور دو بخش دارد؛ یکی تولید نیرو است و یکی هم غنیسازی و استفادههای صلحآمیز از این فناوری در کشاورزی و بهداشت و درمان و صنعت. در بخش نیروگاه و تولید نیرو، فعالیت اولین نیروگاه کلید خورده است و در حال تدارک برای مراسم رسمی افتتاح هستیم و از سران برخی کشورها مثل روسیه دعوت به عمل خواهیم آورد.
دکتر احمدی نژاد افزود: نیروگاه بوشهر تامین کننده هزار مگاوات از 20 هزار مگاوات برقی است که در دولت برنامه دارد از نیروگاه های هسته ای خود تولید کند و قرار است تا سال 1404 به آن برسیم. هماکنون در حال گفتگو برای ساخت دیگر نیروگاهها هستیم، البته ساخت این نیروگاه گرفتار مسایل سیاسی شد اما امیدواریم بقیه آن به این سرنوشت کشیده نشود.
رییس جمهور با بیان اینکه در بخش غنیسازی فعالیتها ادامه دارد، اظهار داشت: فعالیتها در این بخش برای کشور استفاده دارویی دارد و هر روز در ساخت تجهیزات جدید برای صنعت و بخشهای مختلف از آن بهره برده می شود. برای این بخش 16 – 17 مورد، استفاده در جهان وجود دارد که امیدوارم بتوانیم در همه این موارد بهرههای خود را ببریم.
دکتر احمدی نژاد یادآور شد: در مصاحبهای در آمریکا گفتم در صورتی که به ایران سوخت غنی شده 20 درصدی بدهند تولید آن را در داخل متوقف میکنیم و این سخن را دلیل بر عقب نشینی دانستند در حالی که این همان حرف اول ما بود چون تولید این سوخت برای ایران مقرون به صرفه نیست و اگر سوخت مورد نیاز کشور تامین شود، دیگر لازم نیست هزینه اضافی انجام شود.
رییس جمهور درباره استقرار موشکهای دفاعی ناتو در ترکیه نیز گفت: ناتو دو کار انجام می دهد؛ یکی تصرف کشورهاست که افغانستان را تصرف کرد و الان هم وارد لیبی شدهاند. حرکت دوم نیز نجات رژیم صهیونیستی است. هر چه باشد باید گفت هدف ناتو از دخالت در منطقه نجات رژیم صهیونیستی است، استقرار سپر دفاعی هم در همین راستاست تا اگر روزی علیه ایران اقدام کردند، موشکهای ما به سرزمینهای اشغالی نرسد. به دوستان ترکیهای هم گفتیم که این کار درستی نبود. این در وهله اول به ضرر آنهاست چرا که ناتو نمیخواهد هیچ کدام از کشورهای منطقه قدرت بگیرند. اروپاییها و آمریکاییها طبق معمول اشتباه میکنند، رژیم صهونیستی رفتنی است. اوباما دو صفحه از نطق خود در سازمان ملل را برای نجات این رژیم اختصاص داد، اما این کارها نتیجهای نخواهد داشت.
دکتر احمدی نژاد درباره برنامههای دولت برای تحقق سند چشم انداز و جهاد اقتصادی نیز اظهار داشت: برنامه دولت بسیار گسترده است. در بخش اقتصاد به طور خاص باید گفت اقتصاد کشور باید به سمت یک اقتصاد ملی، منضبط، روزآمد و کارآمد برود که این مهم به دست اهالی اقتصاد ممکن است و خوشبختانه حرکت در این سمت سریع است، ضمن اینکه از نظر اقتصادی باید به طراز شایسته ایران برسیم. در حال حاضر از نظر اقتصادی در جهان در رتبه 17 قرار داریم؛ هدفگذاری دولت رسیدن به رتبه زیر 12 است.
رییس جمهور با بیان اینکه در گذشته چشم همه به خزانه بود، حتی تولید کننده افزود: این در حالی است که منابع خزانه محدود است. یک طراحی در دولت شد که مجلس هم آن را پذیرفت و قرار شد پول دولت چاشنی و محرک باشد تا منابع مردم هم در کنار آن قرار گیرد و به بودجه اضافه شود. ساز و کارهایی پیشبینی شد که منابع مردمی و دولت با هم تلفیق شود و کار به دست مردم باشد، امسال سال اول اجرای این طرح است و انتظار موفقیت کامل نداریم ولی در سال آینده شاهد شکوفایی در این بخش خواهیم بود.
دکتر احمدی نژاد تصریح کرد: البته ساز و کارهای دیگری هم هست که منابع اضافی دولت و اموال غیرمنقول فراوان آزاد شود. برخی به این مسئله ایراد گرفتند اما واقعیت آن است که مقدار زیادی از زمینها و ساختمان ها و امکانات دولتی به عنوان ثروت ملت در دستگاه های دولتی بلوکه شده است که میتوان آنها را واگذار کرد و درآمد آن را صرف پروژه های عمرانی کرد.
رییس جمهور ادامه داد: همچنین اصلاح ساختار بودجه و هزینههای دولت در دستور کار است، باید وابستگیهای هزینههای مصرفی دولت به نفت را کاهش دهیم. خوشبختانه این وابستگی دائم در حال کاهش است و این منابع باید به سمت سرمایهگذاری سوق پیدا کند. البته رسیدن به این هدف الزاماتی هم دارد؛ یکی از این الزامات این است که همه برای این هدف کار کنند و در این مسیر باشند و همه دست به دست هم دهیم و ایران را بسازیم چرا که ایران شایستگی ساخته شدن را دارد.
بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر احمدی نژاد در پایان تاکید کرد: به مردم میگویم بر سر عهدی که با شما بستیم که همانا تلاش و کار و وفاداری و پاکی است، هستیم. از ملت ایران و بزرگواری این ملت تشکر میکنم. من به ایرانی بودن خود افتخار میکنم نه اینکه ایرانی را یک قوم و نژاد برتر بدانم، بلکه این افتخار به خاطر ویژگیها و عظمتهای این ملت است. این تحولات، فشارها و سختیهایی دارد که انشاءالله از آن عبور میکنیم. بنده به استان ها سفر میکنم و چنانکه قول دادهام، هیچ وقت از ملت جدا نمیشوم.
پایان پیام/
نظر شما