نظارت ۷۴ اکیپ دامپزشکی  بر ذبح دام در عید قربان

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در اجرای طرح نظارت بهداشتی ویژه عید قربان ۷۴ گروه ثابت و سیار، ۶۴ بازرس بهداشتی و ۳۰ دامپزشک فعالیت دارند، گفت: همچنین در این روز ۱۴ نفر ناظر ذبح شرعی در کشتارگاه های دام حضور خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان بیرجند، محمد اصغرزاده امروز (29 مرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در اجرای طرح نظارت بهداشتی ویژه عید قربان 37 گروه سیار، 37 گروه ثابت، 64 بازرس بهداشتی و 30 دامپزشک فعالیت دارند.

 

وی از حضور تعداد 14 نفر ناظر ذبح شرعی در کشتارگاه دام خبر داد و افزود: در تمام ایام سال 10 ناظر ثابت ذبح شرعی فعالیت دارند که در ایام عید قربان این تعداد به 14 نفر افزایش می‌یابد.

 

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به توزیع گوشت گرم توسط مردم در روز عید قربان بلافاصله پس از ذبح دام، تاکید کرد: با توجه به خطراتی که گوشت گرم دارد باید توزیع آن مدیریت شود.

 

اصغرزاده بیان داشت: گوشت قربانی قبل از مصرف 24 ساعت باید در فریزر نگهداری شود چرا که نگهداری گوشت تازه در فریزر خطر انتقال عوامل بیماری‌ زا را به حداقل می‌رساند.

 

به گفته وی برای ذبح دام در روستاها توصیه شده دام‌‌ها به لحاظ بهداشتی معاینه شوند تا کنه‌ای به آن متصل نباشد تا موجب بروز بیماری برای مردم شود و همچنین نکات بهداشتی در مکان ذبح دام رعایت شود.

 

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه با بنیاد مسکن برای ایجاد مکانی بهداشتی برای قربانی دام در ایام محرم و عید قربان مکاتبه شده است، ادامه داد: همچینن دوره‌های آموزش شرعی ذبح دام برگزار می شود و شناسنامه‌ بهداشتی برای کسانی که در روستاها کار ذبح دام را انجام می‌دهند صادر خواهد شد.

 

اصغرزاده با اشاره به اینکه امسال 8 نفر در سطح کشور بر اثر ابتلا به بیماری خطرناک کریمه کنگو فوت کردند، افزود: از یک‌هزار و 709 بیماری شناخته شده انسانی، 49 درصد در بین انسان و حیوان مشترک است.

 

وی با اشاره به اینکه باید نگاه استان به سمت تولیدات استراتژیک باشد، افزود: خراسان جنوبی 20 سال خشکسالی را تجربه می کند لذا اگر به سمت تولیدات استراتژیک مانند پرورش شتر و شترمرغ حرکت شود و صنایع بالادستی ایجاد کنیم از خام فروشی جلوگیری خواهد شد.
 


مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با تاکید بر لزوم پرورش دام های مقاوم در برابر خشکسالی در استان، گفت: سال گذشته چند سقط دام در استان به دلیل کمبود ویتامین و سوء تغذیه داشتیم؛ دامپزشکی خراسان جنوبی امسال برنامه های برای بحث توزیع رایگان نهاده های حمایتی و مکمل غذایی با اولویت مناطق محروم و توسعه نیافته در دستور کار است.

 

اصغرزاده با اشاره به تشکیل گروه تخصصی و داوطلبانه برای ارائه خدمات دامپزشکی رایگان در مناطق محروم استان، ادامه داد: در شرایط جنگ اقتصادی باید سرمایه دامی استان حفظ شود و برای این مهم باید از حالت سیستم اداری خارج شویم لذا امسال خدمات رسانی با اولویت مناطق محروم مدنظر است.

 

وی با بیان اینکه پروژه آزمایشگاه شرق کشور با 40 درصد پیشرفت فیزیکی مدت هفت سال است که عملیاتی اجرایی آن متوقف شده، گفت: اعتبار مورد نیاز برای اتمام این پروژه حداقل 3 میلیارد تومان است که امسال این پروژه جزو طرح‌های اولویت‌دار استان شناخته شده و ساخت آن توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در حال پیگیری است.

 

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی عنوان کرد: سازمان دامپزشکی قول تجهیز این آزمایشگاه با اعتبار 5 میلیارد تومان را داده است که باید برای تحقق این مهم هر چه سریعتر این آزمایشگاه تکمیل و احداث شود.

 

حسن علیزاده رئیس شبکه دامپزشکی بیرجند هم اظهار کرد: شهرستان بیرجند تاکنون در خصوص عرضه دام دچار مشکل بوده و جایگاهی برای این مهم نداشته است.

 

وی به بهره‌برداری از میدام دام جدید بیرجند اشاره کرد و گفت: در گذشته عرضه دام به صورت نامناسب در حاشیه جاده کمربندی بیرجند و بلوار عبادی انجام می‌شده اما اکنون با پیگیری‌های انجام شده میدان دام جدید در حاشیه جاده روستای شمس‌آباد و حسین‌آباد با پروانه بهداشتی راه‌اندازی شده است.

 

رئیس شبکه دامپزشکی بیرجند با بیان اینکه تاکنون 140 نفر از افرادی که در میدان دام حاشیه کمربندی جاده بیرجند بوده در میدان دام جدید مستقر شدند، ادامه داد: به منظور ارتقاء سطح سلامت و جلوگیری از انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام‌ 32 اکیپ ثابت و سیار آماده ارائه خدمات رایگان در عید سعید قربان هستند.

 

علیزاده عنوان کرد: ذبح دام در منازل و معابر عمومی انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام، تبعات زیست محیطی به دنبال دارد بنابراین دام فقط باید در کشتارگاه ذبح شود.

 

 

 

کد خبر 722938

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha