به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان، فرهاد عزیزی، مدیر پایگاه های ثبت جهانی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کشور در مراسم تودیع و معارفه مدیران سابق و جدید پایگاه میراث جهانی بم و منظر فرهنگی آن گفت: زمان بهره مندی از ظرفیت های ارگ تاریخی بم و منظرفرهنگی آن فرا رسیده است و باید مسئولان محلی از این ظرفیت بی همتا استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۵ سال از زلزله دلخراش بم می گذرد و با بیان اینکه خوشبختانه امروز ارگ تاریخی بم در وضعیت پایداری قرار گرفته و می توان از ظرفیت های آن در راستای توسعه منطقه گام برداشت؛ اظهار کرد: در آن حادثه بخش های زیادی از ارگ تاریخی بم فرو ریخت اما امروز با کمک مردم و مسئولان محلی بیشتر قسمت های این بنای باشکوه مرمت و بازسازی شده است.
عزیزی با تأکید بر اینکه باید با کمک مدیران و مسئولان محلی از ظرفیت های ارگ تاریخی بم بهره برداری شود، تصریح کرد: در حال حاضر زمان بهره مندی از ظرفیت های بالقوه و بالفعل این اثر ثبت جهانی فرا رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کارگاه های مرمتی در ارگ تاریخی بم و بیشتر بناهای موجود در محدوده منظر فرهنگی آن فعال هستند، خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر اعتبارات مناسبی برای پیشبرد فعالیت های مرمتی این بنای ثبت جهانی اختصاص یافته است.
غلامرضا فرخی، مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان هم در این مراسم اعلام کرد: در حال حاضر کارخانه حناسایی، خانه عامری، بازار، مسجدو کاروانسرا وکیل با اعتبار 7 میلیارد تومان در حال مرمت و بازسازی هستند.
وی با بیان اینکه همه اعتبارات مرمتی سال جاری شهرستان بم به صورت پیمانی تخصیص یافته است، تصریح کرد: تلاش می شود با تغییر کاربری بناهای تاریخی این شهرستان زمینه برای اشتغال زایی فراهم شود؛ از ابتدای سالجاری تاکنون مجوز راه اندازی 2 مجتمع گردشگری در شهرستان بم صادر شده است و مراحل قانونی صدور مجوز راه اندازی 2 مجتمع گردشگری دیگر نیز در دست پیگیری است.
فرخی از فعالیت 21 اقامتگاه بوم گردی در شهرستان بم خبر داد و افزود: در حال حاضر 4 هتل، 3 مهمانپذیر و 9 دفتر خدمات مسافرتی در این شهرستان فعال هستند که وجود این قبیل زیرساخت ها می تواند به رشد و توسعه صنعت گردشگری منطقه بسیار کمک کنند.
وی با بیان اینکه براساس ضوابط طرح جامع مدیریت منظر فرهنگی بم، مرمت و بازسازی ارگ تاریخی حدود 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، اظهار کرد: باید از ظرفیت جهانی این اثر تاریخی در راستای توسعه همه جانبه شهرستان بم بهره برده شود.
این مسئول با تقدیر از خدمات مدیر سابق پایگاه میراث جهانی بم، خاطرنشان کرد: امروز ارگ تاریخی بم در وضعیت پایداری قرار دارد و باید با انجام تبلیغات ملی و فراملی زمینه بازدید بیش از پیش گردشگران داخلی و خارجی از این اثر ثبت جهانی را فراهم آورد.
در پایان این مراسم با حضور مدیر پایگاه های ثبت جهانی سازمان میراث فرهنگی کشور از خدمات چندین ساله دکتر افشین ابراهیمی تقدیر و مهندس محسن موحدی به عنوان مدیر جدید پایگاه ثبت جهانی بم و منظر فرهنگی آن معرفی شد.
نظر شما