به گزارش خبرگزاری شبستان، صحنه سیاسی عراق این روزها شاهد تحرکات گسترده گروهها و احزاب پیروز در انتخابات پارلمانی (12 می 2018 میلادی) است تا با تشکیل ائتلاف هایی، آینده دولت آتی را رقم بزنند.
برهمین اساس، ائتلاف السائرون به رهبری «مقتدی صدر»، «الحکمة» به رهبری عمار حکیم، «النصر» به رهبری «حیدر العبادی» و «الوطنیه» به رهبری ایاد علاوی پس از گفتگوهای سیاسی برای تشکیل بزرگترین فراکسیون پارلمانی به توافق رسیدند تا بتواند با بزرگترین ائئلاف در پارلمان جدید حضور یابند.
اگرچه این ائتلاف بزرگ همچنان به گمانه زنی های و گفتگوهای بیشتری نیاز دارد تا نامزد خود را برای نخست وزیر جدید عراق اعلام کند.
در همین حال، ائتلاف «الفتح» به رهبری «هادی العامری» نیز برای پیوستن به این ائتلاف بزرگ وارد گفتگو شده است؛ اما هنوز مشخص نیست که این گفتگوها به سرانجام رسیده است یا خیر.
«حیدرالعبادی» رئیس ائتلاف النصر نیز پس از گفتگو با ائتلاف سائرون و الحکمة اعلام کرده است که تضمینی برای ریاست دوباره وی وجود ندارد؛ به همین دلیل برخی از گروهها تمایل دارند تا در صورت امتناع «حیدر العبادی» از نخست وزیری دوباره،«فالح الفیاض» را به عنوان نامزد معرفی کنند.
از سوی دیگر، «محمد الصیهود» رهبر ائتلاف دولت قانون اعلام کرد: تشکیل دولت جدید سه گام دارد که گام اول و مهمترین آن تشکیل بزرگترین فراکسیون، گام دوم، توافق بر برنامه های دولت و برنامه سوم، توافق بر نامزدی نخست وزیر است.
در همین راستا، شش فراکسیون سیاسی اهل تسنن (به رهبری «خميس الخنجر»، «اسامة النجيفی»، «سليم الجبوری»، «احمد عبد الله الجبور» "ابو مازن" و«جمال الكربولی»، «فلاح حسن الزيدان») هفته گذشته ائتلاف موسوم به «ائتلاف محور ملی» را به منظور مقابله با چالش های تشکیل دولت آتی عراق تشکیل دادند.
ائتلاف گروههای سیاسی اهل تسنن باعث شده تا 53 کرسی پارلمان را در اختیار داشته باشند و این ائتلاف می خواهد با مذاکره با گروههای سیاسی بزرگترین فراکسیون پارلمانی را تشکیل دهد تا تشکیل دولت آتی را برعهده بگیرد.
هدف ائتلاف بزرگ (شیعه و سنی) نیز عبور از فرقه گرایی، فعالیت جدید برای ساخت دولت مردمی براساس عدالت و مساوات و فراهم کردن زندگی کریمانه برای همه ملت عراق و تلاش برای همکاری جدی و موثر به منظور تشکیل دولت است تا دولت به طور جدی به ارایه خدمات، عمران، بازگرداندن آوارگان، مبارزه با فساد و بازجویی مفسدان اقدام کند.
حال ائتلاف محور ملی و ائتلاف بزرگ شیعه و کرد قصد دارند تا هر کدام به عنوان بزرگترین فراکسیون در پارلمان حضور یابند تا بتواند دولت آتی را تشکیل دهند اما سوال این است که کدامیک از این ائتلاف ها می توانند در این رقابت پیروز شوند و آیا نامزد منتخب شان در سمت نخست وزیری اهداف و برنامه های مورد توافق را اجرایی خواهد کرد؟
نظر شما