به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری خوزستان، محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی، در این آیین که پنج شنبه (1 شهریور) برگزار شد، گفت: در حال حاضر آبیاری تحت فشار که باعث صرفه جویی زیادی در آب می شود با اقبال کمی در کشور روبرو است در حالی که باید به عنوان الگو در خوزستان و کشور مورد توجه قرار گرفته و گسترش یابد.
وی اضافه کرد: در بحث تولید خرما باید بازار صادراتی را نیز در نظر گرفته و هدف خود را بر پرورش خرمای بازار پسند در بحث صادرات قرار دهیم.
وی با تاکید بر ضرورت گسترش بحث سیستم های نوین آبیاری در منطقه، افزود: کمتر نخیلاتی در خوزستان توسط سیستم های نوین، آبیاری می شوند که امیدواریم با توسعه این سیستم های نوین شاهد افزایش بهره وری در مصرف آب باشیم.
حجتی، عنوان کرد: باید در آگاهی رسانی به مردم استان و کشور تلاش کنیم تا مردم بدانند که در کشور ما ظرفیت های فراوانی برای توسعه و اشتغال وجود دارد و در این زمینه نیز کارهای خوبی در حال انجام است.
پروژه آبیاری تحت فشار قطره ای روستای بیوض شهرستان اهواز به منظور صرفه جویی در آبیاری نخیلات و مزارع با حضور وزیر جهادکشاورزی به بهره برداری رسید.
این طرح به مساحت مجموع240 هکتار بوده که در آن سیستم آبیاری تحت فشار موضعی به مساحت 68.18 هکتار و سیستم بارانی کلاسیک ثابت با آبپاش متحرک به مساحت 172 هکتار اجرا شده است.
در فاز نخست، بخش آبیاری قطره ای این پروژه به بهره برداری رسیده و بخش بارانی آن نیز که ٩٥ درصد پیشرفت فیزیکی داشته تا پایان شهریور به بهره برداری می رسد.
گندم، جو، ذرت دانه ای و نخیلات با اجرای این طرح به صورت قطره ای آبرسانی می شوند.
هدف از اجرای طرح های آبیاری تحت فشار، افزایش تولید محصولات به وسیله بالا بردن راندمان کاربرد آب و نیز کاهش هزینه ها و افزایش عملکرد تولید محصول است.
اعتبار این پروژه 18 میلیارد و 178 میلیون ریال بوده که پنج میلیارد ریال آن از سوی باغداران هزینه شده است و با اجرای این پروژه حدود چهار هزار متر مکعب در هر هکتار آب ذخیره می شود.
گفتنی است، همزمان با بهره برداری از این طرح در اهواز، 39 پروژه آبیاری تحت فشار دیگر نیز در این روز در سطح سه هزار هکتار در خوزستان به بهره برداری رسید که میزان صرفه جویی آب در این طرح ها 12 میلیون متر مکعب در هر فصل زراعی است.
نظر شما