به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تربت حیدریه، محمد صادق مجتهدی شهردار تربت حیدریه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه برای پیشرفت شهر ، مدیران شهری باید به یک اجماع و همدلی برسند و شهروندان نیز مطالبه گر باشند واجماع و همدل یکی از مهمترین راهکارهای برون رفت محلات شهر از وضعیت کنونی و جبران عقب ماندگی ها در همه زمینه ها استفاده از ظرفیت و پتانسیل های ساکنین خود محلات است که می توان آن را در قالب تشکل های مردم نهاد تعریف نمود و مدیریت محلات را به آنان واگذار کرد، گفت:شهرداری بعنوان دبیر ستاد بازآفرینی شهری پایدار توانسته است اقدامات زیربنایی خوبی را درمحلات هدف ستاد که اکثرا محلاتی حاشیه نشین و کمتر برخوردار هستند انجام دهد و اولین گام در این راستا تشکیل دفاتر تسهل گری محلات بوده است.
مجتهدی بیان کرد:اهمیت این موضوع زمانی بهتر مشخص می شود که مردم بدانند میزان بدهی شهرداری نیز از زمان تصدی من (مهر پارسال) از ۳۷۸ میلیارد ریال در مرداد پارسال، با ۲۲ درصد کاهش به ۲۹۷ میلیارد ریال تا پایان تیرماه امسال رسیده است.
وی با بیان اینکه در حوزه درآمدی نیز ۳۰ درصد تحقق درآمدی داشتیم، گفت: با وجود افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارگران، اما اکنون علی الحساب حقوق مرداد ماه کارکنان اداری شهرداری پرداخت شده و در بخش حقوق کارگران خدمات شهری و فضای سبز نیز ضمن حدف پیمانکاران از گرودنه پرداخت ها، تنها ۱٫۵ ماه حقوق معوق داریم.
مجتهدی در ادامه به یکی از چالش های مهم شهر تربت حیدریه اشاره و اظهار داشت: متاسفانه ساختار اداری تربت حیدریه به گونه ای است که از درآمدهای گردشگری تا امروز به خوبی استفاده نشده که این معضل در مقایسه با شهری چون نیشابور که اتفاقا شهرداریش با مشکل بزرگ بدهی ها مواجه است، بسیار مشهود می باشد.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی فقدان توسعه و عقب ماندگی شهر ما، نبود یا کمرنگ بودن فرهنگ مطالبه گری شهروندان از مسوولان شهرستان است، گفت: متاسفانه حس وطن پرستی ما کمرنگ تر از دیگر شهرها است و کارآفرینان ما حاضر به سرمایه گذاری در شهر خودشان نیستند.
شهردار تربت حیدریه با بیان اینکه نیمی از تعهدات آسفالت معابر انجام شده است با اجرای ۱۱ هزار و ۷۰۰ متر مربع آسفالت نیمی از تعهدات شهرداری در خصوص آسفالت مشارکتی معابر انجام شده است، گفت:۳۳ مورد تعهد اجرای آسفالت به صورت مشارکتی از سالهای گذشته داشته ایم که برای این تعهدات مبلغی حدود ۲ میلیارد ریال تا پایان نیمه اول سال۹۶ از شهروندان توسط شهرداری دریافت شده است.
مجتهدی با اشاره به اینکه اما این مبالغ دریافتی در سرفصل های دیگری هزینه شده و اکنون شهرداری برای عمل به تعهدات خود باید بالغ بر ۱۱ میلیارد ریال هزینه نماید، افزود:طی یک ماهه گذشته توانسته ایم حدود نیمی از این تعهدات را انجام دهیم.
شهردار تربت حیدریه گفت: شهرداری آمادگی دارد تا نسبت به اجرای آسفالت کوچه ها به صورت مشارکتی و دریافت سهم مشارکت شهروندان از محل پرداخت قبوض نوسازی و مشارکت، طبق لایحه مصوب شده در شورای اسلامی شهر اقدام نماید.
وی لیست معابر آسفالت شده در تعهدات شهرداری که توسط معاونت اجرایی شهرداری اجرا شده است را شامل فردوسی ۷۵، طالقانی ۳/۱۱، ابوذر ۱۵ و ۱۷، خرداد ۱۹، امامت ۱۸، امامت ۲۱، بهشتی ۲۷/۸، بهشتی ۲/۱۰ ، کاشانی ۲۸/۷ ، عدالت۳ ، امام رضا ۹۴ بن بست، تمامی معابر کوی امیرالمومنین (ع)، باهنر ٤٨، ابريشم ٨، باهنر ٩، بهشتي ٢٤ و ٢٢ ، ٢٤متري پرستاران، امام حسين(ع) ٥ و منصوريه ١٩عنوان کرد.
مجتهدی با بیان اینکه تربت حیدریه یکی از سه شهرستانی است که اولین برنامه جامع اقدام مشترک را در استان به تصویب رسانده و می بایست از این فرصت مغتنم نهایت استفاده را داشته باشیم، گفت:اولین محله ای که در دستور کار بود کوی امیرالمومنین(ع) وقاسم آباد بود که مقدار ۲۸۰ تن آسفالت در ۳۵۰۰ متر مربع از معابر این محله پخش شده همچنین ۵۰۰۰ متر مربع از معابر این محله زیرسازی و آسفالت گردیده است.
وی افزود: شهرداری تربت حیدریه تا کنون از محل اعتبارات این ستاد اقدامات مهمی همچون تهیه طرح پروژه خانه محله در محله چمران به مبلغ ۱ میلیارد تومان ، تامین قیر به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان برای آسفالت محلات هدف ستاد و طرح آسفالت محله رباط بالا به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان انجام داده است.
شهردار تربت حیدریه عنوان کرد :همراهی، همت و مطالبه گری مردم مهمترین عامل در اجرای پروژه ها و طرح های شهری است، مطالبه به حق شهروندان تربتی در خصوص جمع آوری پل ولیعصر (عج) موجب شد تا مدیریت شهری این صدای به حق را بشنود و پیگیر خواسته شهروندان شود لذا در همین راستا دودستگاه خودروی جمع آوری مکانیزه پسماند با هزینه ای بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان خریداری شده که هم اکنون نصب تجهیزات برروی خودروها درحال انجام است.
مجتهدی با اشاره به اینکه حدود ۱۵۰ عدد سطل زباله خریداری شده وخریداری ۲۰۰ مورد دیگر دردستور کار قرار داردو برنامه پسماند شهری مصوب شده است، اظهارداشت:در خصوص برنامه ورودی شهر از قسمت بلوار اعتباری که مصوب شده ۱۰ میلیارد تومان است که در اختیار اداره راه وشهرسازی و ۴ میلیارد تومان در اختیار شهرداری است که از سمت زاوه اجرا می شود.
وی به تعدیل نیرو در شهرداری اشاره کرد و افزود: طی یکسال گذشته ۱۲۰ نفر نیرو از کل مجموعه شهرداری تعدیل شدند که از این تعداد ۲۵ نفر نیروی حجمی، ۱۸ راننده با خودرو، ۱۳ نیروی سد معبر و همچنین ۱۱ نیروی درصدی از پرسنل شهرداری تعدیل و ۴۰ میلیارد ریال در هزینه ها صرفه جویی شد.
مهمترین دلیل این تعدیل نیروها را علاوه بر افزایش بیش از حد پرسنل، عدم جذب افراد بر اساس اهداف و ماموریت های شهرداری عنوان کرد و گفت: یکی از معضلات در گذشته این بوده که افراد با روابط و یا هر موضوع دیگری وارد بدنه شهرداری شدند و برای این نهاد توقع ایجاد کردند که اغلب آنها در راستای اهداف و ماموریت ها جذب نشدند.
وی یک از مهمترین معضلات شهر تربت حیدریه را بافت فرسوده و بدهی به بانک شهر عنوان کرد و افزود: پروژه بافت فرسوده تربت حیدریه با ۱۸۲۰ متر عرصه و ۱۰۳ واحد تجاری و ۲۷ واحد مسکونی که تعدادی از آن پیش فروش شده و همچنین به شهردار اجازه داده شده تا برای تکمیل پروژه سایر واحدهای تجاری و مسکونی را بفروشد.
مجتهدی گفت: بافت فرسود در محدوده ۱۰٫۲ هکتاری واقع شده که ۳۰ هزار و ۵۵۹ متر آن در تملک سه قسمت می باشد که ۱۶ هزار و ۱۸۷ متر به شهرداری، ۵ هزار و ۸۲۵ متر به شرکت مادر تخصصی و ۸ هزار و ۵۲۵ متر به شرکت زعفرانیه تعلق دارد.
وی از جمع آوری پل ولی عصر(ع)( چهار راه خواف) بعنوان دیگر اولویت مدیریت شهری یاد کرد و افزود: با تصمیمات مشترکی که بین شهردار، اعضای شورای شهر و همچنین هماهنگی با شورای ترافیک استان و تصویب آن، پروژه قرار است تا با هزینه بری ۲۵ میلیارد ریالی و با مشارکت اهالی و کسبه به یک میدان بیضی شکل تغییر یابدو پل چهارراه خواف که ظرف ۸ ماه مصوب شده است و۳۳ جلسه فنی وشهرستانی و استانی برگزارشده و از پایان شهریور ماه کار جمع اوری انجام می شود.
شهردار تربت حیدریه املاک بازگشایی در مسیر را طی یکسال گذشته ۱۳۳ مورد عنوان کرد و گفت: برای بازگشایی ۲۸ هزار و ۵۳۹ متر مربع ۹۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون ریال هزینه شده که تمام این هزینه ها از محل اخذ پروانه، ارائه مجوزها و سایر امتیازات با مالکان موافقت شده است.
وی با بیان اینکه در چهار ماه نخست امسال شهرداری ۱۷۸ میلیارد ریال درآمد داشته، افزود: برای تحقق ۱۰۰ درصدی این بودجه، شهرداری باید ماهیانه ۴۷ میلیارد ریال نیز درآمد داشته باشد همچنین از مجموع ۵۷۰ میلیارد ریال بودجه مصوب شهرداری توسط شورای اسلامی شهر، تاکنون ۲۴۰ میلیارد ریال آن محقق شده است.
مجتهدی اظهار کرد: محلات تربت حیدریه را به ۲۴ محله تقسیم کردیم تا مشکلات و معضلات را با مشارکت های مردمی و اهالی محل بهتر و سریع تر مرتفع کنیم. وی افزود: بر همین اساس طرح های توسعه پایدار شهری را در مناطق کوی امیرالمومنین(ع) حیدر آباد، شهید چمران و دیگر نقاط حاشیه ای در حال انجام است.
شهردار تربت حیدریه گفت:تربت حیدریه داری ۱۳ محله ناکارآمد از لحاظ حاشیه نشینی است که ۶ محله ( رباط بالا، رباط پایین، ملکی، قاسم آباد، ضیاءالدین و شهرک بهداشت) به عنوان محلات هدف ستاد بازآفرینی انتخاب شده اند و جمعیت حاشیه نشین شهر تربت حیدریه حدود ۳۰ هزار نفر می باشد.
نظر شما