به گزارش خبرنگار شبستان، محمدرضا زمردیان، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امروز در نشست رسانه ای بیست و یکمین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون به عنوان رییس این جشنواره گفت: فراخوان بیست و یکمین جشنواره بین المللی قصه گویی اعلام شد و قرار شد اختتامیه این دوره از جشنواره همزمان با شب یلدا برگزار شود. با توجه به شعار امسال کانون که زندگی خوب تمرین می خواهد، شعار قصه زندگی من را برای این دوره از جشنواره قصه گویی انتخاب کردیم. قصه فرهنگ ها را منتقل می کند و امیدواریم این جشنواره سهمی در احیای فرهنگ قصه گویی در جامعه داشته باشد.
زمردیان با اشاره به تفاوت عمده جشنواره قصه گویی امسال با دوره های قبل بیان کرد: بخش قصه نود ثانیه ای در قسمت عمومی جشنواره لحاظ شده است و امیدواریم مشارکت اقشار مختلف مردم را داشته باشیم. همه ما نقاط و وقایعی در زندگی داریم که قابل بیان شدن است اما کمتر آنها را در قالب که پندآموز است، بیان می کنیم. امیدواریم در این بخش همه افرادی که فکر می کنند زندگی و شغلشان قصه دارد، شرکت کنند.
وی اظهار داشت: سایر بخش های جشنواره قصه گویی مانند قصه گویی سنتی، مقاله نویسی و قصه گویی خلاق در این دوره از جشنواره نیز وجود دارد. امیدوارم امسال با همکاری رسانه ها مشارکت پرشوری را در جشنواره داشته باشیم. آقای سروش صحت از اعضای فعال کانون در اصفهان بودند و به قول خودشان با کتاب در کانون آشنا شدند، امیدوارم با حضور ایشان جشنواره کیفی داشته باشیم.
رییس بیست و یکمین جشنواره بین المللی قصه گویی با اشاره به برپایی کارگاه های قصه گویی در این دوره از جشنواره تصریح کرد: در هر دوره از جشنواره قصه گویی به فراخور موضوع شرکت کنندگانی از کشورهای مختلف داریم. افرادی که در دوره های گذشته رتبه های اول تا سوم را اخذ کردند مجریان و قصه گویان حرفه ای می توانند در بخش بین الملل جشنواره شرکت کنند. به منظور ترویج و آموزش قصه گویی کارگاه های استانی و منطقه ای در نظر گرفتیم و در روز اختتامیه نیز کارگاه هایی برپا می شود. در این دوره از جشنواره حامیان مختلفی داریم که یکی از آنها برنامه کتاب باز است که ضمن معرفی قصه گوهای برتر بخش آرای مردمی در قصه نود ثانیه ای آنجا اجرا می شود.
زمردیان با بیان اینکه در حوزه سبک زندگی نیاز به کار زیاد داریم، عنوان کرد: با پدیده هایی روبرو هستیم که نشان می دهد در حوزه مهارت های زندگی دچار خلا هستیم. برای همین شعار کانون را زندگی خوب تمرین می خواهد، انتخاب کردیم. اینطور نیست که قصه گویان فقط روایتی از زندگی خود را بیان کنند بلکه می توانند از منابع مختلف برای قصه گویی خود استفاده کنند. علاوه بر این تلاش می کنیم از هیئت داوران قابل قبولی بهره مند باشیم که اسامی آنها به زودی اعلام می شود.
رییس بیست و یکمین جشنواره بین المللی قصه گویی خاطرنشان کرد: در مورد قصه هایی که به زبان بومی بیان می شود اولویت ما زبان فارسی است به عنوان مثال یک قصه گوی آذری یا کردزبان در استان خود نیاز به ترجمه ندارد اما اگر این قصه گویان به مرحله نهایی برسند قطعا مترجم خواهند داشت زیرا ممکن است داوران به آن زبان و گویش تسلط نداشته باشند.
وی از رونمایی از 16 جلد فرهنگ قصه های عامیانه خبر داد و افزود: این مجموعه تحت عنوان کتاب یلدا در اختتامیه بیست و یکمین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون رونمایی خواهد شد. در 20 دوره گذشته جشنواره قصه گویی در معرفی قصه گوها به جامعه و استفاده از ظرفیت آنها اقدامات بایسته انجام نشده است. امسال برنامه کتاب باز در کنار جشنواره قصه گویی خواهد بود. همچنین قصه زندگی من برگرفته از روایت ها در بیست و یکمین جشنواره قصه گویی توسط یکی از نویسندگان سرشناس به نگارش درمی آید و توسط کانون منتشر خواهد شد.
نظر شما