به گزارش خبرنگار شبستان، محمد بنیادی، دبیر کمیسیون آموزش عمومی قرآن کشور در نشست خبری تشریح برنامههای ستاد ملی حفظ قرآن با بیان این مطلب که انقلاب اسلامی ایران برای عملی کردن دو ثقل قرآن و عترت به پیروزی رسید، گفت: تحقق این دو عنصر در جامعه امنیت و سعادت را حکمفرما میکند، بنابراین باید با تبعیت از ولایتفقیه و تأکیدات عملی وی در این راستا امنیت و سعادت جامعه را محقق کرد.
وی مدیریت صحیح منویات رهبری را عامل کسب برکات و خیرات بیشمار دانست و گفت: ایشان برای برونرفت از جنگ نرم و واکسینه کردن ذهن جامعه و حفظ قرآن به عنوان ابزار انس و تدبر با نورانیت وحی تأکید کردهاند که میتوان با انباشتگی ذهن افراد جامعه از این مفاهیم جنگ نرم دشمن را پاسخ داد.
بنیادی با اشاره به راهاندازی 10 هزار مدرسه قرآنی توسط وزارت آموزش و پرورش بدون ارایه مطالبه از سوی دستگاه یا نهادی تصریح کرد: آموزش و پرورش تنها به راهاندازی این مدارس اکتفا نکرده بلکه هفت جلد کتاب را نیز با رویکردهای روخوانی، روانخوانی، تجوید، حفظ قرآن و نهادینهکردن فرهنگ قرآنی در خانوادهها ویژه دانشآموزان و اولیای آنها تأکید کردهاند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور قرآنی ادامه داد: پس از تجربه سه ترم فعالیت این مدارس 185 هزار مربی پرورشی تحت آموزش قرار گرفتهاند و 20 درصد برای فعالیت هر چه بهتر این مدارس تشکیل شده، از سوی دیگر با همکاری 32 کمیته استانی و به منظور بهینهسازی برنامههای فرهنگی، قرآنی در سطح پیشدبستانی آغاز شده است.
وی با اعلام افزایش یک ساعته درس قرآن در تمامی مقاطع در سال جدید تحصیلی ابراز کرد: علاوه بر این طرح در محضر قرآن ویژه پایه سوم ابتدایی و همگام با قرآن ویژه مقطع راهنمایی به منظور حاکمیت نورانیت وحی و گفتمانهای متنوع اجرایی میشود.
بنیادی از آغاز اطلاعرسانی اجرای طرح ملی حفظ قرآن همزمان با 17 مهر خبر داد و عنوان کرد: این طرح در سه بازه زمانی مورد ارزیابی قرار میگیرد، نخست 17 مهر، پس از آن همزمان با دهه گرامیداشت فجر انقلاب و در نهایت انتهای خرداد تا بنا بر نتایج حاصل از این ارزیابی بتوان راهکارهای تسریع در روند اجرای طرحهای آتی اتخاذ کرد.
وی با بیان این مطلب که تاکنون هیچ قسمتی از بودجه نیمدرصدی مصوب مجلس در اختیار کمیسیون آموزش عمومی قرآن قرار نگرفته است، ادامه داد: اما ما منتظر تخصیص این بودجه برای ورود به مرحله اجرای طرح ملی حفظ قرآن نماندیم بلکه همچون مدارس قرآنی از بودجههای جاری برای اجرای این طرح استفاده میکنیم.
دبیر کمیسیون آموزش عمومی قرآن کشور مهجوریتزدایی از تفسیر مصحف شریف را از نتایج عملکرد وزارت آموزش و پرورش برشمرد و ابراز کرد: هماکنون سه هزار جلسه تفسیری در سراسر کشور در حال برگزاری است که این اقدام ارزنده مهمترین گام برای مهجوریتزدایی از تفسیر آیات شریفه وحی است که البته با حداقل انتظارات و پرهیز از ایدهآلگرایی آغاز شده و تداوم یافته است.
بنیادی با بیان این مطلب که اجزاء 29 و 30 قرآن در طرح ملی حفظ مورد تأکید قرار گرفتهاند، گفت: بنا بر کارشناسیهای انجام شده این دو جزء یک سوم از مفاهیم و آموزههای وحی را شامل میشوند، از این رو و نیز به دلیل سهولت ارتباط مخاطب با آنها ابتدا اجزاء 29 و 30 در طرح ملی حفظ مورد تأکید قرار میگیرند.
وی درباره نحوه نظارت بر اجرای این طرح اعلام کرد: کمیته نظارت به مدیریت مدیر شبکه رادیویی قرآن تشکیل شده و نحوه اجرا و پیشرفت آن را در بازههای زمانی مختلف میسنجد.
وی درباره نحوه ثبتنام دانشآموزان علاقهمند در این طرح اظهار کرد: تمامی مدارس موظف هستند 20 درصد از دانشآموزان بااستعداد خود در این زمینه را شناسایی کنند و فرمهای ثبتنام را در اختیار آنها قرار دهند اما به منظور سهولت تمامی علاقهمندان پایگاه اطلاعرسانی وزارت آموزش و پرورش در بخش قرآنی نیز زمینه ثبتنام دانشآموزان متقاضی را فراهم کرده است.
بنیادی با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت مؤسسات قرآنی و بخش مردمی در اجرای این طرح گفت: البته سازوکار قانونی این مهم باید از طریق انعقاد تفاهمنامههای همکاری فراهم شود البته اعضای کمیسیون آموزش عمومی قرآن کشور نیز مکلف به انجام وظایف و اجرای طرح هستند.
وی با بیان این مطلب که پرهیز از تداخلهای کاری مورد تأکید کمیسیون آموزش عمومی قرآن کشور است، عنوان کرد: تأکید در راستای ارایه آمارهای صحیح و عینی در مسیر تحقق مطالبه رهبری یعنی تربیت 10 میلیون حافظ است تا دستگاههای مختلف آمارهای تکراری ارایه ندهند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور قرآنی با ابراز خرسندی از تعامل مثبت وزارت آموزش و پرورش با رسانه ملی در اجرای این طرح تأکید کرد: ما در برآوردهای نخستین 5 سال را برای تحقق تربیت حفاظ اجزاء 29 و 30 قرآن برآورد کردهایم و اگرچه تاکنون یک ریال از بودجه نیمدرصد به دست ما نرسیده اما نمیتوان مطالبات رهبری را به بایدها و شایدها منگنه کرد.
وی فعالیت کمیسیون آموزش عمومی قرآن را وحدت در عین کثرت و کثرت در عین وحدت خواند و ابراز کرد: آموزش و پرورش از هزینههای جاری خود برای اجرای این طرح هزینهها را در نظر گرفته و هماکنون نیز تمامی استانها بودجه لازم را برای اجرایی شدن هر چه زودتر و بهتر این طرح دریافت کردهاند.
بنیادی درباره نحوه تأمین مربیان این طرح ملی خاطرنشان کرد: وزارت آموزش و پرورش 120 هزار مدرسه و یک میلیون فرهنگی را در اختیار دارد. از سوی دیگر با برآوردهای به دست آمده از سازمان دارالقرآن و دانشگاه علوم معارف قرآن انتظار داریم که در زمینه تأمین نیروی انسانی با مشکل برخورد نکنیم.
شایان ذکر است، نشست خبری اجرای طرح ملی حفظ قرآن چهارشنبه 13 مهر با حضور مشاور قرآنی وزیر آموزش و پرورش و مدیر شبکه رادیویی قرآن در ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما