وجود ۱۸ آسیب حساس در کشور/سالانه باید ۵ درصد از میزان طلاق در کشور کاهش یابد

مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران از وجود ۱۸ نوع آسیب حساس در کشور خبر داد و گفت: دستگاه‌های اصلی و همکار در راستای کاهش این آسیب‌ها شناسایی مشخص شده و در حوزه طلاق باید هرساله پنج درصد کاهش طلاق داشته باشیم.

 

 

به گزارش خبرنگار شبستان، فرزانه مروستی، مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران امروز در حاشیه ششمین جلسه کارگروه تخصصی اجتماعی و فرهنگی استان تهران در جمع خبرنگاران گفت: در طرح تقسیم کار ملی هر دستگاهی موظف به مشخص کردن مصداق های آسیب های اجتماعی از طریق همفکری اساتید دانشگاه و متخصصان این حوزه هستند ضمن اینکه وظایف دستگاه های همکار هم در طرح تقسیم کار ملی مشخص شده است.

 

وی بیان کرد: نزدیک به 2 الی 3 سال است که دادگستری استان تهران به مسئله خشونت ورود پیدا کرده و اقدامات خوبی هم در این راستا انجام داده است.

 

مروستی تصریح کرد: با توجه به مصداق های جرایمی مانند ضرب و شتم، توهین، تجاوز به عنف و موارد مشابه معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری بر اساس پرونده های قضایی تشکیل داده آمار پرونده ها را طبق هر حوزه مشخص می کند و بر اساس این آمار از دستگاه های متولی حوزه اجتماعی برای ارایه سازوکار دعوت به عمل می آورد، به عنوان مثال معاونت اجتماعی نیروی انسانی، سازمان بهزیستی و دانشگاه های علوم پزشکی موظف به انجام چه اقداماتی در این راستا هستند که باید انجام دهند. در واقع هر دستگاهی از منظر خود نظرات شان را اعلام کرده و بعد از رسیدن به یک فهم مشترک سند را تدوین کردند که در آن شرح وظایف دستگاه ها مشخص شده است لذا این سند آماده ابلاغ به دستگاه ها می باشد.

 

مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران با بیان اینکه بررسی پنج آسیب در اولویت آسیب های اجتماعی قرار دارد، افزود: این پنج آسیب شامل مفاسد اخلاقی، حاشیه نشینی، اعتیاد و طلاق می باشد ولی در یک رویکرد مشخص تری 18 نوع آسیب حساس در کشور وجود دارد که این 18 آسیب در دستگاه های اصلی و دستگاه های همکار هم مشخص شدند به عنوان مثال دستگاه مربوطه در حوزه طلاق سازمان بهزیستی است. سازوکار و اهداف سند هم با دقت مشخص شده لذا در حوزه طلاق مقرر شده است هر ساله پنج درصد کاهش طلاق در کشور داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه برنامه ها بر اساس اهداف پیش بینی شده مشخص می شود، خاطرنشان کرد: در این برنامه ها آموزش قبل، حین و بعد از ازدواج تاکید شده است. این برنامه ها در هر قسمت آسیب طراحی شده و دستگاه ها موظف هستند بر اساس آن سند پیگیری کنند لذا خشونت یکی از موارد 18 گانه آسیب است که معاونت پیشگیری دستگاه قضایی به صورت خاص در آن ورود پیدا کرده و این سند هم توسط خود دستگاه قضایی و با کمک های سازمان های متولی طراحی شده است.

 

مروستی با اشاره به وجود خشونت در دستگاه قضایی اظهار کرد: ما به عنوان استانداری تهران و قوه مجریه گاهی اوقات باید در کنار همه مسایل سعی کنیم از توان و ظرفیت کلیه دستگاه ها و قوا در راستای کاهش آسیب های اجتماعی استفاده کنیم چون خطا در همه دستگاه ها وجود دارد اما مطمئن باشید دستگاه قضایی که به صورت تخصصی به آسیب های اجتماعی ورود کرده و اقداماتی را در این راستا انجام داده است صددرصد گوشزدهای لازم را به خاطیان داده و اغماضی هم در این زمینه ندارد لذا با توجه به اینکه رویکرد دستگاه قضایی پیشگیری از خشونت است و دوره های آموزشی نیز برای قضات خود در نظر گرفته است گام های خوبی برداشته خواهد شد.

 

مدیر کل امور اجتماعی فرهنگی استانداری تهران در پاسخ به خبرنگار شبستان مبنی بر اقدامات صورت گرفته در برنامه ششم توسعه در حوزه آسیب های اجتماعی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه یک سری برنامه های کلی تدوین شده است که برای این برنامه ها دستورالعمل و آیین نامه تدوین شده است. در برنامه ششم توسعه برای ارتقای دستگاه های متولی کاهش آسیب تاکید شده است. در همین راستا سازمان اجتماعی کشور را راه اندازی کردند که در گذشته در حد معاونت بوده ولی اکنون در حد یک سازمان شده است.

 

وی در ادامه افزود: شورای اجتماعی کشور به عنوان بالاترین مرجع در تصمیم گیری های اجتماعی کشور با ریاست خود رییس جمهور برگزار می شود که این یک نگاه ویژه دولت به حوزه اجتماعی است که رییس جمهور در این جلسات حضور می یابد.

 

وی با بیان اینکه در همین راستا تغییر ساختار در حوزه های اجتماعی نیز به وجود آمده است، اظهار کرد: در حوزه های اجتماعی جهت کاهش آسیب های اجتماعی از افراد متخصص استفاده می شود و افراد چارت سازمانی دستگاه های متولی تغییر کرده است ضمن اینکه در برنامه های توسعه ششم اگر 4 بند باشد ولی این برنامه ها به طور کامل تا پایان برنامه ششم اجرایی شوند بسیار بهتر از این است که صد عنوان برنامه پیش بینی شود ولی به یکی از آنها هم نتوان جامه عمل پوشاند لذا اگر بر اساس برنامه پیش برویم گام موثری در راستای کاهش آسیب های اجتماعی خواهیم داشت.

 

مروستی در ادامه با بیان اینکه به گفته مسئولان حدود 25 درصد از برنامه های توسعه محقق می شود، افزود: به اعتقاد بنده اگر حضور اجتماعی بتواند تا افق چشم انداز 1404 این برنامه ها را اجرایی کنیم حتی اگر 50 درصد از این برنامه ها را عملیاتی کنیم  در کاهش آسیب های اجتماعی موفق خواهیم شد چون آسیب های اجتماعی ریشه در مسایل دیگر و معلول حوزه های اقتصادی و سیاست های خارجی است، بنابراین و قطعا غیر از مداخلات ما در حوزه آسیب ها نیاز به برنامه های دیگر در سطح بین المللی و سطح اقتصادی وجود دارد.

 

کد خبر 726052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha